Pridajte tipy na svadobné menu s tromi chodmi
Ahojte 😊 Chcela by som sa poradiť ohľadom svadobného menu. Nechceme klasické teplé bufety, ale chceli by sme mať počas večera tri servírované jedlá.
Aké menu ste mali na svadbe vy? 😊 Čo ste mali ako prvé jedlo, druhé jedlo a jedlo po redovom? Budem rada za vaše tipy a inšpirácie, prípadne čo sa vám osvedčilo a čo by ste už druhýkrát nezvolili. 🙏
Mali sme svadbu pred 10 rokmi. Mali sme ako predjedlo pastetu foie gras z rozpekanou bagetou, potom klasika kuraci vyvar a panenku s liskovou omackou. Potom este neskor par reznov ako bufet. Nemali sme ziadnych vegetarianov, veganov a alergikov.
Ja by som sa hanbila za rezne s majonez
salatom , ci kuracie stehna, ako hlavny chod.pre pana , ved svadobne menu by malo byt lepsie ako obycajny vikendovy obed zbuchany doma za hodinku
1.Hydinovy vyvar,grilovane kuracie stehna,kôpka ryze a opekane zemiaky
2.Bravcove rezne,priloha zeleninovy salat alebo zemiakovy salat(na vyber)
3.Kapustnica alebo gulas
@tundra a ten kto nemoze lepok by bol o hlade teda len na prilohach. Urcite by na take svadobne menu s laskou spominal.
@anonym_1d5559 napisal som konkretne k veci komentar s navrhom 3.jedal.Zabudol som,ze tu su vsetko milionarky,co nepozeraju na rozpocet.
@tundra veď nikto nehovorí, že sa nemá pozerať aj na rozpočet, ale nie je väčšia škoda, keď polovica ľudí to nezje? Ak sa pozriem len na nás, tak muž by zjedol rezeň, ja tu kapustnicu a pre syna tam vlastne nie je nič okrem zeleninového šalátu čo by sa podával k rezňu, takže by sme boli všetci hladní. Možno autorka pochopí, že tie bufety by boli naozaj lepšie.
Ideme na to::
1. Kurací vývar, kuracie prsia Diana, šunka, syr, kôpka ryže a kôpka hranoliek
2: Vyprážaný rezeň, zemiakový šalát
3. Pred polnocou alebo po pol noci holúbky
Že aké prekvapenie 🙂
@anonym_feb926 nevesta sa pôjde učesať do kaderníctva Hilda a šaty si ušije podľa strihu z Burdy. Kompletka.
@anonym_feb926 nevesta sa pôjde učesať do kaderníctva Hilda a šaty si ušije podľa strihu z Burdy. Kompletka.
@bomba36 no jasne a hrať bude DJ Michala Dávida a Vondráčkovú. Aspoň snáď niekto pochopil, že to bolo myslené ironicky, ako spomienka na 80te roky.
Toto je naše menu. Nemáme medzi hosťami vegetariánov, ani veganov, ani nikoho s celiakiou či inými alergiami. Resp áno jedna osoba má alergiu na morské plody a kešu orechy a to tam nie je.kedze obrad začína poobede, poobede je apero, následne večera a neskôr bude desert Buffet a syry. Brat mali minulý rok neskorý obed o 15:00, vývar, následne sviečkovú, tortu. Neskôr mali tie české svadobné koláčiky, syry, studené misy a rezné bravčové a kuracie keďže sú reznovy ...
posledný nedojedený "tanier"
@april171 Plnený kapustný list mletým mäsom.
@mandarinka555 ďakujem za info, to je asi nejaké regionálne označenie, že? Východné Slovensko?
Okrem toho, kto by preboha chcel jest na svadbe plnený kapustny list? Som netušila, že to je také obľúbené slovenske jedlo 😁
Mne sa najviac pacila svadba v hu... co sa menu tyka... polievka klasika, vsade asi, vyvar. Ale hlavne jedlo doniesli na misach velkych rozne pripravene masa, syr, mix priloh. Kazdy si vybral, nabral.
Inak by som podla poctu hosti a toho co mame radi vybrala. Alergie sa zistuju vopred, toho by som sa nebala.
@simh003 u nas isli rezne, gulas a dali sme ako bufet aj pecene prasiatko. Z príloh isla ryza a majonézovy salat. Zemiaky moc nesli. Hlavne jedlo bolo kačacie stehno a loksa, kapusta, knedľa. Z ostatného ostalo vela, resp. sa skoro nic nezjedlo. Takze som to vyhodnotila, ze nasej masozravej rodine na dalsej svadbe ine netreba, iba rezne a prasa. Potom isli ovocné šaláty. Zeleninové ostali. Z koláčov odisli v podstate najviac pawlovky, puncove rezy. Bezlepkovy a neviem aky mali svoj stol koláčov ale jedli vsetko 🤣🤣🤣. Specialne diéty sme riesili osobitne. Nastastie sme mali iba dvoch ludi, ze ani bielkovinu nemohli. Tym sa vymýšľalo najtazsie. A pagace, hoci som prehnala kila, ako mi pri objednávke povedali, ze to je vela, tie zjedli skoro vsetky. Este som povedala, ze nevadi, ked bude viac, tak rozdam. Nakoniec sme rozdávali jedlo kade tade, este v praci ho kolegovia dojedali v utorok 🤣🤣🤣. Za mna sa drz klasiky, gulas, rezne, pecene maso, kacka. Ale napriklad co si ja pamatam z jednej svadby, tak tam isli na dračku kapustové plnené listy.
@mandarinka555 ďakujem za info, to je asi nejaké regionálne označenie, že? Východné Slovensko?
Okrem toho, kto by preboha chcel jest na svadbe plnený kapustny list? Som netušila, že to je také obľúbené slovenske jedlo 😁
@april171 je to veľká dobrota a tradičné sviatočné jedlo…
V dnešnej dobe ťažko vyhovieš s menu. Dnes má každý druhý diagnózu. Dnes fakt ten bufet. Prípadne vybrať 3 jedlá a dať si rovno vybrať s pozvánkou a podľa toho objednať. Ja si pamätám svadby, kde nikto neriešil alergie a ine diaagnozy a to bolo predjedlo šunková rolka s chrenom, klasika kurací vývar s gágorikmi, mix kuracie a bravčové mäso, 1/2 ryža a 1/2 hranolky/opekane zemiaky, šalat a po polnoci kapustnica alebo rezne a šalat.
Ja som za.bufet. Nejem kačku, pečeň, paštety, bravčové, hovädzie. Majonezak zjem len svoj, mamin a svokrin. V bufete si vyberiem,.čo chcem a nebudem celu noc hladna. Už som bola aj na svadbe, kde som zjedla len polievku a prilohu zemiaky a zeleninu. Musela som si narajňáša objednat pizzu inak by som do rana umrela od hladu. Predjedlo kačacia pečeň, brusnice. Hlavné jedlo panenka a šampionova omačka, popolnočné jedlo bravčovy rezeň a majonezák.
@simh003
Naco je nam AI nech sa trapi 😅
Francúzske svadobné menu
Predjedlo
Foie gras s brioškou a figovým chutney
alebo
Tatárik z lososa s avokádom a citrusovým dresingom
Hlavné jedlo
Kačacie prsia (Magret de Canard) s pomarančovou omáčkou, zemiakovým gratinom (Gratin Dauphinois) a glazovanou zeleninou
alebo
Hovädzia sviečkovica (Filet de Bœuf) s omáčkou z červeného vína, zemiakovým pyré a mladou zeleninou
Dezert
Crème brûlée s čerstvými malinami
alebo
Čokoládový fondant s vanilkovou zmrzlinou
Takéto menu je elegantné, nadčasové a patrí medzi klasiku francúzskej gastronómie, pričom je veľmi vhodné aj na svadobnú hostinu.
My ideme mat svadbu uz tento víkend poobede. Čiže bude večera- teľacie vitelo tonato , vyvar, panenka na hubovom ragú masle a vine s baby zemiakmi . Potom bufet kde bude kačka , pečené prasa, rezne, klobásy údené mäso, syry rôzne, šaláty rôzne a samozrejme koláče a nieco slane.
My ideme mat svadbu uz tento víkend poobede. Čiže bude večera- teľacie vitelo tonato , vyvar, panenka na hubovom ragú masle a vine s baby zemiakmi . Potom bufet kde bude kačka , pečené prasa, rezne, klobásy údené mäso, syry rôzne, šaláty rôzne a samozrejme koláče a nieco slane.
@chupakabra tak vitello tonato iné ako teľacie byť ani nemôže. To už by nebolo vitello.
@anonym_55b41a panenka je specialne jedlo?
Inak 3 servirovane jedla pocas svadby, to jedine ak zacnes obedom.
@natalka13 nie je špeciálne ale ja som to tak nazvala lebo zatiaľ čo som vždy bola na takých svadbách a oslavách tak bola väčšinou nejaká klasika 😄 ale všetko sa zjedlo
Mne je to jedno, mňa zarazilo, že plnený kapustny list je slávnostné jedlo, tu na západe sa to podľa mňa moc nejedava, ale môžem sa mýliť, neviem všetko 😁
Toto je naše menu. Nemáme medzi hosťami vegetariánov, ani veganov, ani nikoho s celiakiou či inými alergiami. Resp áno jedna osoba má alergiu na morské plody a kešu orechy a to tam nie je.kedze obrad začína poobede, poobede je apero, následne večera a neskôr bude desert Buffet a syry. Brat mali minulý rok neskorý obed o 15:00, vývar, následne sviečkovú, tortu. Neskôr mali tie české svadobné koláčiky, syry, studené misy a rezné bravčové a kuracie keďže sú reznovy ...
@sense Nič zlom, ale toto jedlo je podľa mňa už na pohľad odpudivé, najmä to surové vajce. A ak by to niekomu zachutilo, je toho zasa dosť málo. A byť na svadbe hladný? To už je lepší ten vývar a rezne so šalátom, prípadne iná klasika.
@sense Nič zlom, ale toto jedlo je podľa mňa už na pohľad odpudivé, najmä to surové vajce. A ak by to niekomu zachutilo, je toho zasa dosť málo. A byť na svadbe hladný? To už je lepší ten vývar a rezne so šalátom, prípadne iná klasika.
@anonym_38f7e9 ale to vajce nie je surové. je varené
a čo je odpudivé na teľacom karé, to mi je tiež záhada 😒

to čo za jedla tu píšete. To mal brat v 1982 na svadbe. Ešte mal aj sviečkovú . Je to síce jedlé, ale nič výnimočné resp. slávnostné.
@anonym_f25a60 sviečková v cene 33+ za kilo masa keď nie je slávnostná, tak ja neviem, no…