Pridajte tipy na svadobné menu s tromi chodmi
Ahojte 😊 Chcela by som sa poradiť ohľadom svadobného menu. Nechceme klasické teplé bufety, ale chceli by sme mať počas večera tri servírované jedlá.
Aké menu ste mali na svadbe vy? 😊 Čo ste mali ako prvé jedlo, druhé jedlo a jedlo po redovom? Budem rada za vaše tipy a inšpirácie, prípadne čo sa vám osvedčilo a čo by ste už druhýkrát nezvolili. 🙏
@biba_18 No neviem, vyzerá to ako surové žĺtko a vedľa neho trošku zgrcnutej praženice. U nas by to nikto ani neochutnal. Celkovo mi to príde na svadbu nevhodné. Pre mňa sa dobrá svadba spája so sýtym jedlom a dobrými koláčmi.
@anonym_38f7e9 ale nie je to surové proste... a myslím že ona vie čo môže ponúknuť svojim hosťom, že tam bude mať ľudí čo to ocenia ...
@sense Nič zlom, ale toto jedlo je podľa mňa už na pohľad odpudivé, najmä to surové vajce. A ak by to niekomu zachutilo, je toho zasa dosť málo. A byť na svadbe hladný? To už je lepší ten vývar a rezne so šalátom, prípadne iná klasika.
@anonym_38f7e9 to vajce resp zltko nie je surové, je konfitovane. My sme to menu jedli predtým ako sme si ho vybrali, a teda hladní sme tiež neboli. Ale teda my máme hostí ktorí radi aj nové chute a lepšiu gastronómiu ako Schnitzel so zemiakmi.
@biba_18 No neviem, vyzerá to ako surové žĺtko a vedľa neho trošku zgrcnutej praženice. U nas by to nikto ani neochutnal. Celkovo mi to príde na svadbu nevhodné. Pre mňa sa dobrá svadba spája so sýtym jedlom a dobrými koláčmi.
@anonym_38f7e9 no pre mňa sa spája s niečím výnimočným nie čo mas na tanieri denne a takisto je to oslava niečoho iného ako obžerstva. Ale moja mama tiež povedala veľa slovákom by si sa týmto nezavdacila, lebo kým nemajú preplneni tanier a klasiku, alebo panenku ako podošva suchu tak budú ohrnat nosom a ani len neochutnaju. No našťastie takých hostí nemáme.
@anonym_819dbe a prečo len na prílohach, mäso lepok neobsahuje. Zelenina takisto. Vývar by mohol mat bez cestovín
@sense rezen predpokladam zeby bol obaleny v muke teda lepok by tam bol, grilovane maso nemam rada - nechuti mi, vyvar zvyknu uz mat predpripravemy s rezancami a nemam zalubu sa hrat v jedle a davat pozor aby som nenabrala cestoviny. Jednoducho z bufetovych stolov kazdy si vyberie co moze a co mu chuti, ci chce teply alebo studeny bufet, tie menu su castokrat za trest. A aj keby vyvar bol uplne bez cestovin tak na svadbe ostat na vyvare a mozno nasilu mase, ktore mi nechuti? To nie je predstava jedla, ktora by ma lakala.
Ja by som sa hanbila za rezne s majonez
salatom , ci kuracie stehna, ako hlavny chod.pre pana , ved svadobne menu by malo byt lepsie ako obycajny vikendovy obed zbuchany doma za hodinku
@sidicek mam kamoša, co robi catering aj politikom a tak, a raz mi vravel, vieš co sa ako prve zje z jedla? Rezne a salat zemiakovy😆😆
@sense rezen predpokladam zeby bol obaleny v muke teda lepok by tam bol, grilovane maso nemam rada - nechuti mi, vyvar zvyknu uz mat predpripravemy s rezancami a nemam zalubu sa hrat v jedle a davat pozor aby som nenabrala cestoviny. Jednoducho z bufetovych stolov kazdy si vyberie co moze a co mu chuti, ci chce teply alebo studeny bufet, tie menu su castokrat za trest. A aj keby vyvar bol uplne bez cestovin tak na svadbe ostat na vyvare a mozno nasilu mase, ktore mi nechuti? To nie je predstava jedla, ktora by ma lakala.
@anonym_819dbe tak mne zas bufet pripomína kantinu a nikdy nevieš koho sa koľko zje. Ale teda každý má možnosť vyberu. Komu vyhovuje bufet , dá si bufet,kto menu dá si menu. My sme si vybrali to čo vyhovuje nám. Hosti sme sa spýtali na alergie a obmedzenia a podľa toho vybrali, to že jeden neje cibuľu, druhý neje smažené lebo je na diéte, ďalší nemá rád nudle ale pečeňové halušky, štvrtý nie bravčové. To už nie je môj problém.
Ja som sa vydavala uz pred 8 rokmi, ako hlavny chod sme mali kacacii pastetu, vyvar a panenku s opekanymi zemiakmi. Vegetarian nie je nik, ale jedlo malo bezlepkovu verziu pre celiatikov. Zas menu by malo byt nieco tradicnejsie, co zje skoro kadzy. Moj muz napr. je zastanca klasickej kuchyne, ten trpi ked dostane na tanieri hraskovy krem🫢😁
A potom sme mali uz len bufet. Nepamatam vsetko, ale najviac siel na dracku gulas, boli este pirohy, holubky (tie sli najmenej) a mini rezniky (to nam poradila prevadzkarka, ze na svadbach ma toto jedlo uspech). A studeny bufet - salaty, sunky a syry.
Myslim, ze dnes je uz ten bufet taky standard. Aspon ja som za poslednych 20 rokov nezazila, ze by sa podavali 2 vecere formou menu. Malokto ma uz chut na druhu plnohodnotnu veceru, vacsina ludi chce uz len nieco "zdobnut". Dokonca som bola na svadbe, kde mali len bufet - prvy teply a potom okolo 22:00 naservirovali studeny bufet. Alebo na dalsej svadbe doniesli vecer este pecene prasiatko - to si tiez vela ludi pochvalovalo.
@simh003
Naco je nam AI nech sa trapi 😅
Francúzske svadobné menu
Predjedlo
Foie gras s brioškou a figovým chutney
alebo
Tatárik z lososa s avokádom a citrusovým dresingom
Hlavné jedlo
Kačacie prsia (Magret de Canard) s pomarančovou omáčkou, zemiakovým gratinom (Gratin Dauphinois) a glazovanou zeleninou
alebo
Hovädzia sviečkovica (Filet de Bœuf) s omáčkou z červeného vína, zemiakovým pyré a mladou zeleninou
Dezert
Crème brûlée s čerstvými malinami
alebo
Čokoládový fondant s vanilkovou zmrzlinou
Takéto menu je elegantné, nadčasové a patrí medzi klasiku francúzskej gastronómie, pričom je veľmi vhodné aj na svadobnú hostinu.
@anonym_fa280c tam by som sa taaaak tesila
@mandarinka555 ďakujem za info, to je asi nejaké regionálne označenie, že? Východné Slovensko?
Okrem toho, kto by preboha chcel jest na svadbe plnený kapustny list? Som netušila, že to je také obľúbené slovenske jedlo 😁
@april171 Keď ho vieš urobiť ako väčšina východniarok po 50-ke, tak sa oblížeš aj za ušami. To nevie len tak hocikto😝

@anonym_38f7e9 ale to vajce nie je surové. je varené
a čo je odpudivé na teľacom karé, to mi je tiež záhada 😒