Redový tanec na svadbách: Ako to dnes vyzerá?
Zdravim, ako to dnes chodi na svadbach? Pocas redoveho po odtancovani s nevestou sa dava kolacik a vypit? Vino? Ostre?
Neznášam tie zvyky. Ani sme nemali
@sisska96 ani my sme nemali. Prišlo nám to trápne všeobecne ten zvyk + ťahať od hostí peniaze navyše. Naša svadba začala o 14:00 po sobáši na matrike a skončila o 22:00 . Ideálny čas. Každý si aj vypil,najedol sa a aj sa zabavil a všetci prišli v rozumnom čase domov. Hostia si chválili. A nemali sme ani také že rozbitie taniera atď. Nemali sme vlastne žiadne zvyky 😀
Akosi nevidím autorkine otazky či je redový trapny a kto ho mal či nemal.
@sisska96 odpovedaš na akú otázku prosím Ťa? že ty ho neznašaš nikoho nezaujíma,autorka sa pýta úplne niečo iné
@anonym_e2be91 a ty žiješ na Marse, alebo na Slovensku? Ze aký je ten radový tanec. Dovzdelavaj sa.
@anonym_7cd267 tak napríklad u nás tiež nebýva tento tanec, v živote som o tom nepočula ani nevidela, kým sme nemali mať svadbu a nepridala som sa do svadobných skupín na fb. Proste nie všade sa to robí
@sisska96 aj podla mna su tieto tradicie trapne, aj ked som z vychodu. My sme si urobili uplne iny program - sutaze, vtipny kviz o tom, ako dobre nas hostia poznaju, mali sme kuzelnika...jednoducho sme si urobili svadbu, ktora vystihovala nas dvoch, bez ohladu na tradicie
@sisska96 to nie je odpoveď na autorkinu otázku. Načo to bolo dobré?
@sisska96 Radsej ostat slobodna, ako toto absolvovat...
no vidíš, a napríklad mojim snom je presne takáto tradičná svadba, od mala som o takej snívala, mám 26 a čoskoro sa mi to splní. Ešteže má každý na výber, aký je ten svet krásny
Tak mamina sa za posledne roky nachodila na svadby. Vtedy zvyknu dat nejaky darcek a pripilo sa bud palenka cista. Alebo nejaky konak. Niekto rum a podobne. Kro chce si da. Kto nie nie.
Pre mna bol vsak redovy najhorsia cast svadby. Unavena som tancovala vyse hodiny. Tusim som aj odpadla potom ☹
Urcite deti do "tradicnej" svadby tlacit nebudem. Maximalne po sobasi obed. Pripadne nejaky ten tancek a dovi dopo.
@anonym_e2be91 a ty žiješ na Marse, alebo na Slovensku? Ze aký je ten radový tanec. Dovzdelavaj sa.
@anonym_7cd267 Niesom z Marsu, som zo Slovenska. Nie z východu, ty mudrlantka. U nás som nikdy taký názov nepočula. My to voláme zavijankovy, alebo polnocny tanec.
@sisska96 aj podla mna su tieto tradicie trapne, aj ked som z vychodu. My sme si urobili uplne iny program - sutaze, vtipny kviz o tom, ako dobre nas hostia poznaju, mali sme kuzelnika...jednoducho sme si urobili svadbu, ktora vystihovala nas dvoch, bez ohladu na tradicie
@saprofytkaveronika co ja viem, ak niekto pocuje že súťaž na svadbe, vzdialuju sa z miestnosti alebo to povinné pretrpia

@janaspa my sme presne tak mali..po odtancovani sa ponukal košíček urobený iba pre redovy a bol na výber alko z 3 ostrých ktore sme normálne nepodavali..nepytali sme sa kto co chce predtým, či víno alebo ostré.. dali sme co sme my uznali za vhode..niekto si dal symbolicky a niekto nie 🙂 co sa týka alka to sme sa pýtali co ku stolu, aby sme cca vedeli, na redovy nie