icon

Svadba na úrade a nespokojná budúca svokra. Ako riešiť problémy?

1. apr 2026

Riešime sobáš na matrike. Takto sme sa so snúbencom dohodli s tým, že potom v budúcnosti by bol aj cirkevný sobáš s hostinou. Čiže bude to teraz len formálny obrad, svedkovia, rodičia.. ale zo svokrinej strany cítim problémy že to nebude tradičná svadba a ona by chcela pozvať celú rodinu aby sa všetci stretli atď. Kecal vam do toho niekto? Prečo je ťažké rešpektovať naše rozhodnutie?
Keby malo byť len na mne tak žiadna tradičná svadba sa konať nebude. Nepotrebujem to. Nemám rada ceremónie a veci okolo toho. Čakáme bábätko a na riešenie tradičnej svadby aj tak nie je teraz priestor ani čas a financie radšej využijem inak.

Strana
z3
anonym_f69b90
1. apr 2026

Odosobni sa. Ak si rozhodnuta, neviem na co sa nad tym pozastavujes. A ak je nejaky problem, nech to riesi jej syn a nie Ty.

ninka99865
1. apr 2026

Neboj sa, po narodení budeš riešiť väčšie srandy so svokrou, ako je toto. To je len taká rozcvička
Každopádne u nás to bolo rovnako, tiež sa jej to nepáčilo ale jedným uchom dnu druhým von

biba_18
1. apr 2026

@anonym_autor ja som svojej svokre povedala buď bude svadba na úrade, alebo vôbec - že čo sa jej bude viac páčiť? (žili sme "na hromádke"...)
tak sa skľudnila ...

melynda
1. apr 2026

Je to tvoj život, tvoje budúce manželstvo. Absolútne by som nejakú svokru neriešila. Má svoj vlastný názor, je to v poriadku a viac by som si ju nevšímala. 🙉

sisa_s
1. apr 2026

Pochybujem, ze v buducnosti budes mat chut, cas a peniaze este riesit druhy sobas s hostinou 😀 z mojho okolia mali 2 pary podobne plany a po rokoch nic z toho, 10000+ vyuzijes pri detoch lepsie ako na 1 den oslavy...svokru neries, ona svoju svadbu mala

viestta
1. apr 2026

Je to vasa svadba, nie jej. Ona svoju uz riesila, vasu si vyriesite vy. Mal by jej to synacik presne takto povedat. Ty sa s nou na tuto temu nevybavuj, chlap nech si riesi svoju rodinu. Nech sa to rychlo nauci, budete to potrebovat

beata_k
1. apr 2026

To je jej problem, nie tvoj. Ty nie si zodpovedna za jej emocie.

anonym_bc8d66
1. apr 2026

Nenechala by som si do toho kecat, je to len vasa vec. Proste by som oznamila ako to bude. Ak to nahodou chce platit, tak by som povedala ok bud prispeje na to co chcete, alebo si to zaplatite vy.
My sme mali presne taku minisvadbu na urade, par tyzdnov pred porodom, len najblizsia rodina a pohostenie doma kde som si sadla s vylozenymi nohami 😁 A potom o rok bola taka vacsia oslava pre rodinu (ale tiez nie tetky z 3 kolena, len taka rozsirenejsia blizka) a to bola spojena svadobna oslava + 1.narodeniny syna. Normalne restauracia, aj sme potancovali. Vsetci spokojni. Ale teda nikto nefrflal ani na zaciatku, tesili sa s nami.

anonym_04a9ce
1. apr 2026

Je to vaša svadba vase rozhodnutie. Takto isto sme to olanovali aj my, ale ver mi, druhu svadbu si uz robit naozaj nebudeš 😂

luccys
1. apr 2026

Poviem ti tajomstvo- JE to len na tebe (a partnerovi), a tradicnu svadbu robit nemusis. Ked chce svokra rodinne stretnutie, nech si ho zorganizuje sama. Vy jej ziadne zelania plnit nemusite. Ona sa vydala, ako sa chcela. A ty sa vydas, ako chces ty. Jednoduche.

margitaf
1. apr 2026

Ona chce pozvať svoje kamky a vy to máte zaplatiť 😃😃😃veď keď chce pozývať ,nech si zorganizuje vlastnu senior besiedku aj s plavbou po Dunaji ,urobte to tak ,ako chcete a pozvite si koho chcete a ak sa niekto urazí,budete vedieť ,že nestojí za vašu stratu času

viktoriaandrascik
1. apr 2026

Mojej svokre sa tiež nepáčila naša predstava (obrad aj hostina v kašieli), boli keci že to máme ísť normálne na matriku načo takto špekulovať a bla bla, jedným uchom dnu druhym von, bude po mojom, moja svadba moje pravidlá (samozrejme partner so mnou súhlasil 😀)

anjelicek26
1. apr 2026

Ved ked chce velku rodinu oslavu, nech pozve vsetkych na grilovacku u nich na zahrade, objedna cathering a mozete pripit dodatocne na vasu nedavnu svadbu... ty jej sny realizovat nemusis.

anonym_4529f5
1. apr 2026

Presne pre toto moja svokra dostala len oznamenie mesiac pred svadbou aj tak vsetko ofrflala.Maso tvrde,kava horka,torta moc sladka,zemiaky neosolene,nevesta na hovno.🤣

anonym_c77186
1. apr 2026

Budúca svokra mohla pozývať akurát na svoju svadbu a na tú vašu pozývate vy, ak vám to neplatí nemá do toho čo kecať.

anonym_253702
1. apr 2026

@anonym_autor to ma aky vyznam mat dve svadby v dva ine dni, pripadne v ine dve obdobia? ved ked sa chcete vziat v kostole a nie je to len akoze pred svokrou, urobte tak hned a nemusite na urad. aj svadba v kostole moze byt mala a v uzkom kruhu... rovnake plati ak chcete svadbu iba na urade... nech je to tak ako chcete vy... a teda... ak rozmyslate nad svadbou v kostole, mala by byt skor ako ta na urade, lebo ta pred bohom nie je platna...

martina_n7
1. apr 2026

my sme to mali tiez tak nejak 😅 nechceli sme ziadnu velku svadbu len urad a hotovo… a tiez boli reci ze co rodina a bla bla

chvilu to riesili furt dokola ale potom ich to preslo ked videli ze si ideme svoje

podla mna to ona preziva viac nez treba… akoze chapem ze chce rodinu pokope ale neni to jej svadba

a ked cakas babo tak by som uz vobec neriesila nejake velke oslavy… to su len stresy navyse

nech si to riesi jej syn fakt… ty sa do toho nenechaj vtiahnut lebo potom budes furt medzi nimi

januska12323
1. apr 2026

Druhú svadbu na 300% robiť nebudeš s malým dieťaťom. Malú svadbu môžeš mať aj v kostole ak ide o to ale celkovú oslavu spravte ako vyhovuje vám dvom. Svokra si môže zorganizovať narodeniny aj s celou dedinou keď chce.

danica2711
1. apr 2026

ak máte s budúcim manželom rovnaký názor, môžeš sa na šomranie kohokoľvek akurát tak vykašľať

autor
1. apr 2026

@sisa_s viem 😂 ja čas a chuť riešiť svadbu s veľkou hostinou nemám ani teraz

sisa_s
1. apr 2026
@anonym_autor

@sisa_s viem 😂 ja čas a chuť riešiť svadbu s veľkou hostinou nemám ani teraz

@anonym_autor neboj sa, porodis a svokra presedla z temy svadby na babatko😅

autor
1. apr 2026
@biba_18

@anonym_autor ja som svojej svokre povedala buď bude svadba na úrade, alebo vôbec - že čo sa jej bude viac páčiť? (žili sme "na hromádke"...)
tak sa skľudnila ...

@biba_18 no veď aj my sme sa tak rozhodli že sa vezmeme ešte pred narodením bábätka ale riešiť nič extra nebudeme, len tú matriku. A myslím že to úplne stačí 🙂 ale stále tam je z jednej strany otvorená otázka tradičnej svadby :D

anonym_eac6e2
1. apr 2026
@sisa_s

@anonym_autor neboj sa, porodis a svokra presedla z temy svadby na babatko😅

@sisa_s Uf. Ano. A nezavidim😃

anonym_9ae3aa
1. apr 2026

@anonym_autor co na to budúci manžel? Drží s tebou? Vie si mamu upratat? Lebo aj toto je dôležité pre teba do budúcna

citronove_koliesko
1. apr 2026
@sisa_s

Pochybujem, ze v buducnosti budes mat chut, cas a peniaze este riesit druhy sobas s hostinou 😀 z mojho okolia mali 2 pary podobne plany a po rokoch nic z toho, 10000+ vyuzijes pri detoch lepsie ako na 1 den oslavy...svokru neries, ona svoju svadbu mala

@sisa_s presne tak, stavila by som sa ze nic nebude ani v kostole ani hostina a svokra to vie, ze je to len preto aby bola spokojna ze mozno raz...
Ale je to vasa svadba a ak ste s muzom takto dohodnuti (a neslubovala si to aj jemu) tak je to vasa vec.

martina_n7
1. apr 2026
@sisa_s

presne toto iste sme riesili 😅 najprv svadba potom do toho kecy z kazdej strany co by sa malo a nemalo

nakoniec sme si spravili male na urade a hotovo… zo zaciatku bolo trochu drama ale fakt to preslo

podla mna to ludia viac prezivaju ako treba… oni maju nejaku predstavu v hlave ale realita je ina

a hlavne ked pride babo tak bude uplne ina liga veci riesit… toto je este taka pohodicka 😄

autor
1. apr 2026
@anonym_9ae3aa

@anonym_autor co na to budúci manžel? Drží s tebou? Vie si mamu upratat? Lebo aj toto je dôležité pre teba do budúcna

@anonym_9ae3aa no z toho čo viem tak aj jemu stavajú vlasy dupkom keď si predstaví čo všetko treba okolo takej tradičnej svadby riešiť 😄 úplne súhlasil s tou svadbou na úrade..len .. ta otázka tradičnej svadby potom neskôr je na ich strane ale ja si osobne myslím že nič z toho nebude

janinah
1. apr 2026

Ked raz niektory politik sľubi zakon.ze do troch dni od sobáša budu svokry humanne utratene,tak v tejto krajine voľby vyhrá....
Svokra vam nedrži revolver pri hlave,ale nazor hadam povedať môže.Cirkevny sobaš na 99%nikdy nebude a svokra to vie.Keby pre vas bola prisaha pred Bohom doležita.tak ju urobite čim skor.Nijaku hostinu k tomu netreba.Urobte si veci po svojom.vy spokojni.tvoji rodičia tiež zrejme spokojni?čo tam po nejakej svokre.
A k vysokej škole tolerancie,diplomacie,intuície a ženskej prefíkanosti sa možno časom dopracuješ ...a možno aj nie.na vlastnú škodu.Ale povinne to nie je.Držim prsty.

anonym_03487a
1. apr 2026

To žiadna z vás nechápe, že svokra chodila po rodine po svadbách a teraz to chce svojej rodine vrátiť? To ste svadby nemali a ak áno, neboli na nich manželovi bratranci, sesternice a ich rodičia? Po súrodencoch je to najbližšia rodina. Tak sa to robí, to je normálka. Ako asi na ňu budú v rodine pozerať? No bude musieť povedať, že nevestička si to nepraje. Potom nehovor, že ťa ohovára po rodine, veď povie iba pravdu, aby ona sama nebola pred rodinou za kravu.

anonym_1b930a
1. apr 2026
@janinah

Ked raz niektory politik sľubi zakon.ze do troch dni od sobáša budu svokry humanne utratene,tak v tejto krajine voľby vyhrá....
Svokra vam nedrži revolver pri hlave,ale nazor hadam povedať môže.Cirkevny sobaš na 99%nikdy nebude a svokra to vie.Keby pre vas bola prisaha pred Bohom doležita.tak ju urobite čim skor.Nijaku hostinu k tomu netreba.Urobte si veci po svojom.vy spokojni.tvoji rodičia tiež zrejme spokojni?čo tam po nejakej svokre.
A k vysokej škole tolerancie,diplomacie,intuície a ženskej prefíkanosti sa možno časom dopracuješ ...a možno aj nie.na vlastnú škodu.Ale povinne to nie je.Držim prsty.

@janinah citas co pise? Svokre nevadi ze nebude svadba v kostole, ale ze nebude coro-moro pre celu rodinu.

Projektujes si tam, co prekaza tebe.

Strana
z3