icon

Svadba najskôr na úrade, neskôr v kostole

12. sep 2025

Ahojte. Plánovali sma svadbu buduci rok, riadne v kostole.. ale medzi tým som otehotnela a radi by sme spečatili náš vzťah manželstvom skôr než sa dieťa narodí, Takze svadba by bola najprv na urade viac menej sami pripadne s rodičmi a neskor by sme spravili riadnu svadbu v kostole zároveň s krstom. Mali ste niekto podobne? Naprv svadba na úrade a neskôr v kostole? Lebo premýšľame či vôbec mat svadbu na urade, a rovno v kostole až o rok.

Strana
z2
anonym_d0d7f9
12. sep 2025

Vsak sprav normalnu v kostole teraz, do 89.bola polka neviest tehu, co reisis, svadbu o 200 hostoch a 3 dnoch ako v Arabii a niekedy je narychlo zbuchnuta spontanna svadba vydarenejsia, ako vypiplana rok planovana svadba roka, kedy sa den PO rodiny rutia dohadaju do krvi. 🌞

viestta
12. sep 2025

@anonym_autor v kostole vas zosobasia aj ked budete manzelia zosobaseni na urade. Robi sa to celkom casto

anonym_101f8c
12. sep 2025

A nemôžete mať teraz v kostole? Ide vám o hostinu, alebo sviatosť? Určite sa dá nájsť vhodné miesto na malú svadbu aj teraz. Rok plánovať svadbu, veď to musí byť psycho.

janinah
12. sep 2025

Svadba cim skor a v kostole.Ktovie co bude o rok...

dskjhfdlkdjhl
12. sep 2025

@anonym_autor Naco to komplikovat? Urobte svadbu uz teraz v kostole.

nyusika
12. sep 2025

teraz svadba v kostole, neskor oslava a veselka - ak chcete.

ale asi az tak velmi krestansky zalozeni nie ste, tak kludne aj urad teraz a svadba kvoli darom o rok.

pribinak
12. sep 2025

Nerozumiem načo to takto komplikovať ….vsak sa zoberte teraz v kostole a hotovo

Za rok budeš behať okolo dieťaťa, svadba bude to posledné načo budeš myslieť
Veď nevieš aký typ bábätka budeš mat, možno to bude ukricanec, ty nevyspata, unavená, ….

belllinka
12. sep 2025

A naco potrebujes mat svatbu aj v kostole? Evidentne nejako extra krestansky nie ste zalozeni, ked si uz tehotna a necakali ste so sexom az po svadbe

titla
12. sep 2025

Bola som na 2 takych svadbach, kde par bol uz davno uradne zosobaseny (z praktickych dovodov) a teraz sa brali v kostole a mali svadobnu hostinu. Polovica hosti ani nevedela, ze su uz manzelia. Robi sa to bezne.

januska12323
12. sep 2025

Väčšina ľudí druhú svadbu už nikdy nespraví lebo pri dieťati na to nie je čas ani peniaze. Sprav rovno teraz, za dva mesiace nemáš čo vybavovať.

tetapetra
12. sep 2025

Načo ti je "desať" svadieb?

cacianka
12. sep 2025

svadba na úrade nie je riadna ? iba tá v kostole je taká "riadna" ? ak chcete uzatvoriť manželstvo pred narodením dieťaťa, je jedno kde to urobíte, vybaviť sa dá všetko do 2 mesiacov a nemusíte odkladať, lebo potom pri malom dieťati vybavovať a plánovať - vo väčšine to už neriešia, niet € ani sily niečo riešiť dodatočne.
PS a je to tak trochu fraška, manželsvo právoplatne uzavreté, na svete pobehuje malé dieťa a robiť ešte nejaké divadielko, hmm načo ?
zvážte obrad a malú svadbu teraz, potom pri krste dieťaťa požehnanie vášho manželstva a peknú rodinnú oslavu

anonym_4472a7
12. sep 2025
@cacianka

svadba na úrade nie je riadna ? iba tá v kostole je taká "riadna" ? ak chcete uzatvoriť manželstvo pred narodením dieťaťa, je jedno kde to urobíte, vybaviť sa dá všetko do 2 mesiacov a nemusíte odkladať, lebo potom pri malom dieťati vybavovať a plánovať - vo väčšine to už neriešia, niet € ani sily niečo riešiť dodatočne.
PS a je to tak trochu fraška, manželsvo právoplatne uzavreté, na svete pobehuje malé dieťa a robiť ešte nejaké divadielko, hmm načo ?
zvážte obrad a malú svadbu teraz, potom pri krste dieťaťa požehnanie vášho manželstva a peknú rodinnú oslavu

@cacianka "riadna" v kostole, ale tehotna pred svadbou... asi ich duch svaty navstivil...

pribinak
12. sep 2025
@januska12323

Väčšina ľudí druhú svadbu už nikdy nespraví lebo pri dieťati na to nie je čas ani peniaze. Sprav rovno teraz, za dva mesiace nemáš čo vybavovať.

@januska12323 presne ! Aj ja poznám takých čo potom plánovali a ….. nič z toho. Popri dieťati organizovať svadbu je iný zahul a väčšina už kašle na to

anonym_704dc4
12. sep 2025
@anonym_4472a7

@cacianka "riadna" v kostole, ale tehotna pred svadbou... asi ich duch svaty navstivil...

@anonym_4472a7 A možno je Panenka Mária 😂 A to farákovi nevadí, že má zosobášiť pár, čo nedodržuje to, čo má?

anonym_5f3b20
12. sep 2025
@belllinka

A naco potrebujes mat svatbu aj v kostole? Evidentne nejako extra krestansky nie ste zalozeni, ked si uz tehotna a necakali ste so sexom az po svadbe

@belllinka takto robia pokrytecký kresťania, pobožne sa tvária pred ľuďmi a v skutočnosti je im ich boh ukradnutý

autor
12. sep 2025
@janinah

Svadba cim skor a v kostole.Ktovie co bude o rok...

@anonym_101f8c
@janinah
Vôbec si neviem predstaviť na rýchlo zbuchat svadbu najneskôr do novembra. Hostí by bolo tak okolo 60-70, lenže aj s mužom sa nevieme zhodnúť ani dohodnúť.. ja chcem malú svadbu, ale on chce veľkú a chce pozvať celu najbzsiu rodinu. Cca 30-40 ľudí len z jeho strany ak do toho ráta aj pár kamarátov. Miesto na hostinu mame vybraté. Ale keďže ja som tehu a ešte k tomu pn a mám vychádzky a počas vyschzok riešiť záležitosti okolo svadbu.. ja chcem malú svadbu, s veľkou by som súhlasila ale keby sme hostinu mali len obed, káva torta koláče, troska nech si vypije kto chce a ukončiť to skôr. Proste nechcem hostinu do rana aj so všetkým s cim sa patrí. Aspoň v tehotenstve nie. A zas keď by o rok zároveň s krstom tak tiež by neprichádzalo do úvahy hostina do rana so všetkým 😆 ja viem se som divná a že si nechcem vlastnú svadbu užiť ale jednoducho na takej riadnej hostine sa nevidím.
Zároveň prerábame dom, svojpomocne a toho času je malo

mimaapeto
12. sep 2025

mali sme obrad v kostole, obed v reštike a "zábava " na záhrade cca 50/60 ľudí dcérka mala 3 roky aj tak nespolupracovala nechcela byť ani v kostole ani obliecť sa pekne bola v tričku kt. malo zošúchanú nažehľovačku ale bolo jej obľúbené a legíny kt. si pred kostolom na kolene rozdrapila... krásna svadba😀 ešteže nás veľa nestála ale tie spomienky stoja zato 😅

minenkaa
12. sep 2025

@anonym_autor zoberte sa na úrade tento rok a za dva roky tri si spravte len oslavu so všetkými ludmi čo chcete

nyusika
12. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_101f8c
@janinah
Vôbec si neviem predstaviť na rýchlo zbuchat svadbu najneskôr do novembra. Hostí by bolo tak okolo 60-70, lenže aj s mužom sa nevieme zhodnúť ani dohodnúť.. ja chcem malú svadbu, ale on chce veľkú a chce pozvať celu najbzsiu rodinu. Cca 30-40 ľudí len z jeho strany ak do toho ráta aj pár kamarátov. Miesto na hostinu mame vybraté. Ale keďže ja som tehu a ešte k tomu pn a mám vychádzky a počas vyschzok riešiť záležitosti okolo svadbu.. ja chcem malú svadbu, s veľkou by som súhlasila ale keby sme hostinu mali len obed, káva torta koláče, troska nech si vypije kto chce a ukončiť to skôr. Proste nechcem hostinu do rana aj so všetkým s cim sa patrí. Aspoň v tehotenstve nie. A zas keď by o rok zároveň s krstom tak tiež by neprichádzalo do úvahy hostina do rana so všetkým 😆 ja viem se som divná a že si nechcem vlastnú svadbu užiť ale jednoducho na takej riadnej hostine sa nevidím.
Zároveň prerábame dom, svojpomocne a toho času je malo

@anonym_autor ja ti rozumiem.
ale urcite by som brala do uvahy aj nazor buduceho manzela a dohodla sa na kompromisde.
ty predsa s dietatom nemusis byt do rana, pozvani hostia sa zabavia aj tak.
ja tiez nie som zastanca velkych oslav...ale viac divne mi uz pride pozvat 60-70 ludi iba na obed a kolac.
oni si daju namahu, venuju vam cas ( as aj financie - dar)...tak ked uz razsvadba s veselkou, tak poriadna.

alebo potom obrad s najblizsou rodinou a tAM JE OBED ok

autor
12. sep 2025
@anonym_4472a7

@anonym_4472a7 niesme prvý ani posledný kto čaká dieťa pred svadbou

anonym_4472a7
12. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_4472a7 niesme prvý ani posledný kto čaká dieťa pred svadbou

@anonym_autor skor si zdvoraznila niekolkokrat "riadna svadba v kostole"... samozrejme dieta pred svadbou alebo aj bez svadby nie je nic, co by bolo treba riesit... len teda ked si to tak zdoraznovala, tak je to take usmevne...

nekonecna_katastrofa
12. sep 2025

Spravte si teraz malu svadbu s najblizsimi (kludne aj v kostole) a potom po porode, ak bude muz stale chciet, aj velku s tancovackou atd. Vsetci z mojho okolia, co svadbu odkladali kvoli tehotenstvu, sa po detoch uz nerozhybali (najskor sa chudlo do siat, potom zas tehotenstvo, potom zas chudnutie, potom si to preratali a rozhodli sa, ze na to uz kaslu). Mozno aj tvojho muza prejde chut vysolit potom tolke peniaze za veselicu. Poviem za seba, keby sme nemali svadbu pred detmi, mne by sa uz tolke peniaze teraz nechcelo davat a uspokojila by som sa s jednoduchym skromnym obradom.

autor
12. sep 2025
@nyusika

@anonym_autor ja ti rozumiem.
ale urcite by som brala do uvahy aj nazor buduceho manzela a dohodla sa na kompromisde.
ty predsa s dietatom nemusis byt do rana, pozvani hostia sa zabavia aj tak.
ja tiez nie som zastanca velkych oslav...ale viac divne mi uz pride pozvat 60-70 ludi iba na obed a kolac.
oni si daju namahu, venuju vam cas ( as aj financie - dar)...tak ked uz razsvadba s veselkou, tak poriadna.

alebo potom obrad s najblizsou rodinou a tAM JE OBED ok

@nyusika tak áno je divne pozvať rodinu na hostinu na obed a kvázi večer aby všetci šli domov. Práveže s mužom sa nevieme na ničom zhodnúť, on chce niečo iné a ja niečo iné, no to bude ešte ťažký boj 😂 ja by som najradšej keby sa proste vezmeme na urade sami dvaja so svedkami a finito nič visc k tomu, a on chce. pravý opak 😆 on chce riadnu svadbu, tvrdí že jeho rodina by sa urazila keby ich nepozveme na svadbu a hostinu. Však do kostola môžu prísť všetci, akurát horšie pre tých čo sú napr z Bratislavi. Oni by asi ani neprišli len koli kostolu. No je to ťažké keď sa nevedia obe strany zhodnúť, stáva sa nám to častejšie ale nie v takýto dôležitých veciach

anonym_704dc4
12. sep 2025

Vy spolu iste nezostanete navždy. Radšej si ušetrite tie peniaze, čo by ste vyhodili za svadbu

autor
12. sep 2025
@anonym_4472a7

@anonym_autor skor si zdvoraznila niekolkokrat "riadna svadba v kostole"... samozrejme dieta pred svadbou alebo aj bez svadby nie je nic, co by bolo treba riesit... len teda ked si to tak zdoraznovala, tak je to take usmevne...

@anonym_4472a7 áno konkrétne dva krát som napísala “riadna svadba” v úvode. Pod pojmom riadna svadba som myslela hlavne tak že pozvať rodinu a s nimi to aj osláviť čiže svadba v kostole ale po narodení dietata zároveň s krstom. Snáď za slovíčka sa tu nemusíme chytať..

autor
12. sep 2025
@anonym_704dc4

Vy spolu iste nezostanete navždy. Radšej si ušetrite tie peniaze, čo by ste vyhodili za svadbu

@anonym_704dc4 a prečo by sme nemali zostať spolu? Ja tu neriešim či zostaneme spolu alebo nie, ale chcem vedieť názory alebo rady iných. Ďakujem.

slavomira236
12. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_704dc4 a prečo by sme nemali zostať spolu? Ja tu neriešim či zostaneme spolu alebo nie, ale chcem vedieť názory alebo rady iných. Ďakujem.

@anonym_autor asi ti to napisala preto,ze uz teraz sa neviete dohodnut. A zivot prinesie este vela inych dolezitejsich veci...

anonym_46b141
12. sep 2025

Ja si neviem predstaviť mat riadnu svadbu,hudba, tanec, atď. zároveň aj krstiny dieťata, a s tým dieťaťom svadbovat do rána, tak ako sa na svadbe robí.

cacianka
12. sep 2025
@anonym_autor

@nyusika tak áno je divne pozvať rodinu na hostinu na obed a kvázi večer aby všetci šli domov. Práveže s mužom sa nevieme na ničom zhodnúť, on chce niečo iné a ja niečo iné, no to bude ešte ťažký boj 😂 ja by som najradšej keby sa proste vezmeme na urade sami dvaja so svedkami a finito nič visc k tomu, a on chce. pravý opak 😆 on chce riadnu svadbu, tvrdí že jeho rodina by sa urazila keby ich nepozveme na svadbu a hostinu. Však do kostola môžu prísť všetci, akurát horšie pre tých čo sú napr z Bratislavi. Oni by asi ani neprišli len koli kostolu. No je to ťažké keď sa nevedia obe strany zhodnúť, stáva sa nám to častejšie ale nie v takýto dôležitých veciach

@anonym_autor nie, nie je to divné. vôbec. svadba môže byť akú chcete, odprezentujete svoju voľbu a ostatní ? môžu vám fúkať vieš kam. skús si ísť čítať na stránku mojasvadba.sk, tam nájdeš inšpirácií a rád mrte. Už nie je raritou, keď na pozváke uvediete a pri osobnom pozývaní upresníte, že sobáš a potom oslava od - do, zo zdravotných aj finančných dôvodov. a ak by sa niekto mal zdúvať, lebo robíte svadbu podľa svojich predstáv a nie jeho, tak ani chodiť nemusí.
Zbúchať ? ak máte zhodnú predstavu ( čo však nemáte), tak sa všetko dá, poprosiť o pomoc a niektoré veci delegovať na pomocníkov z radov rodiny, priateľov, alebo zdatnú koordinátorku. ale vy dvaja nie ste veľmi kompatibilní, ked sa neveiete dohodnúť a muž si razantne presadzuje svoje a nechce kompromis. ešte keď aj dom riešite, nemáte asi veľa času na vybavovačky a rozhadzovanie peňazí na mega svadbu. a ak ich máte dosť, nou problem, agentúra vám zariadi.

Strana
z2