Svadba v kostole bez veselice
Ahojte. Priateľ chce mať svadbu v kostole ( mne to je úprimne jedno, nevadí mi to). Obaja sme sa ale zhodli na tom, že nechceme žiadnu veselicu a nič podobné. Že len pozveme rodičov a súrodencov, max 15 ľudí to vychádza ( z toho 4 deti). Chcela by som sa spýtať či poznáte niekoho ( alebo ste to tak sami mali) kto mal po obrade v kostole len večeru a išlo sa domov. Neveim zamýšľam sa nad tým nieje to blbe? Viem že takéto niečo sa vscsinou robí po obrade na radnici. Po kostole som ešte nikoho nevidela nemať veselicu
@biba_18 my sme introverti tiež. 😄 a do toho niesme ani diskotekový, nepijeme. Čiže pre nás to stráca cele nejaky väčší vyznam. Nejaké tradície tiež niesu pre nás.
@anonym_autor
my sme najskôr plánovali veľkú svadbu aj so všetkými detmi príbuzných 🙂. Potom z časového hľadiska sme to znížili na 20 ludi max, aj to vsetko za mojej strany.
A nakoniec by sme to nestihli do pôrodu, tak sme mali malu svadbu len s 2 svedkami. Mali to byt uplne cudzi ludia a týždeň pred svadbou to krásne vyšlo a mali sme tam rodinu za svedkov 😀. Samy povedali ze chcú nám byt svedkami. Brali sme sa v Dánsku, prileteli sme, dali si večeru do polnoci posedeli. Nasmiali sme sa spolu, zabavili, doobeda obrad a potom sme este zbehli na vianočné trhy tam v meste. Krásne 😀 a teda dali si tam aj obed. Potom vyšiel cas este aj na kavu vo fajn kaviarni a sup domov.
Bola to velmi rychli zorganizovala akcia, inak by išli aj rodicia. Bolibs tym v pohode zrozumiteľne. Niekedy snad urobíme aspom tu večeru dodatocne 😁.
Mali sme tak. O dvanastej obrad v kostole, potom obed, kava, kolacik v malej sale miestneho kulturaku, o piatej rozchod. Bolo nas tam dokopy 27, z toho 5 malych deti. A to na vychodniarskej dedine. Nezvycajne, ale vsetci to zobrali v pohode. Neviem si pre seba predstavit tradicnu svadbu so vsetkych, co "sa patri".
Neviem ci je to bble ale veru. Mne by sa to pacilo. Obrad v kostole a potom "len" prijemne posedenie -obed/vecera. Proste pripitok a mensia oslava bez "ceremonii".
@anonym_autor My sme tak mali. Nechceli sme ziadnu veselicu. Po obrade sa islo do restauracie,najedli sme sa,posedeli a sup domov. A boli sme len rodicia a surodenci s rodinami a krstni rodicia.
@anonym_autor my sme mali taku pred 15rokmi v utorok poobede, kolegovia prisli z prace na svadbu, my sme mali so sv. omsou, len rodina potom vecera... bolo to super, kazdy sa zabaval ako chcel, dokonca sme si aj zatancovali, lebo sme pustili magic a nejake pesnicky..... mali sme koncit okolo 23tej, ja som sa neprezliekala do inych siat, a nakoniec sme prisli domov okolo tretej 🙂 zvacsa sme sa rozpravali ako pri oslave narodenin. Ja na to velmi rada spominam. Mali sme len rodinu ale nakolko nas je vela kazdy mame piatich surodencov, tak nas bolo do 50 ;) kamarati boli len v kostole, potom prisli ku nam neskor ;)
Bola som na takej svadbe kamoske, rodina sla na posedenie, kamosi uz nie🙂 absolutne uplne okey, kludne to spravte ako to citite
@anonym_autor my sme to tak mali počas korony a neľutujeme 😀 mali sme spoločný obed doma s rodičmi, súrodencami
@anonym_autor vies co mojej svedkyni vobec nebolo blbo, ked ma ani len na ten trapny obed po svadbe na radnici nepozvala...takze teraz trapne uz nie je nic. Spravte si ako chcete. Proste ta svadba vyjde aj na 10000 teraz a tie peniaze sa daju uplne inak minut.
My takto plánujeme o mesiac... Len my, rodičia a súrodenci. Keby bolo na mne ideme len my dvaja, ale teda najbližších z toho nevynecham. My už mám tri deti, už žiadne parády robiť neplánujeme 😅 len sobáš v kostole, potom obed a domov. Hotovo.
My sme to tak mali. Svadba v kostole kde prislo asi 100 ludi. Po svadbe sme sli na taku obedoveceru. O 17 skoncil sobas. Bolo nas 16 a nali sme si jedlo porozpravali sa a zatancovali 3 valciky. Isli sme domov podvecer. Svokra potom zhodnotila ze to bola najlepsia svadba a to zvysni surodenci mali velke svadby s veselicou. V restike kde bola vecera sme si urobili vyzdobu, jedna tretina foto ja do doby kym som nepoznala muza, potom on a tretia cas fotky uz spolu ako par. Starki si pozerali babtkovske a detske fotky a rozjimali. Nam sa ta komorna atmosfera pacila.
Videla som uz rozne svadby - od megalomanskych veselic s ubytovanim pre rodiny a kamaratov az po svadbu o 2 svedkoch. Spravte tak, ako uznate za vhodne. Nazor inych je nepodstatny.
My sme tak mali, a poznám ďalšie dva páry, ktoré to mali tiež tak. Plus jedných, ktorí dokonca nemali ani večeru v reštike, len také domáce posedenie (objednávali chlebíčky plus zákusky a to bolo celé 🙂)
@anonym_autor ešte do toho sa priateľ cíti možno trochu blbo, že bol na svadbách iným ktorých by sme nepozvali.
@anonym_autor Áno je to blbé. Ja som svojho kamaráta pozval na svoju svadbu kde jedol, pil do rána bieleho aj s jeho partnerkou. A keď sa brali oni, tak mi neposlal ani kúsok torty lebo oni nemali veselicu. Musím povedať, že ma to trochu urazilo a sklamalo.
@anonym_autor Áno je to blbé. Ja som svojho kamaráta pozval na svoju svadbu kde jedol, pil do rána bieleho aj s jeho partnerkou. A keď sa brali oni, tak mi neposlal ani kúsok torty lebo oni nemali veselicu. Musím povedať, že ma to trochu urazilo a sklamalo.
@yosi ja som ale nebola s priateľom na žiadnej svadbe, tak ako on somnou
My sme tak mali, bolo nás 11 dokopy.Po obrade v kostole len obed a šli sme domov
@yosi ja som ale nebola s priateľom na žiadnej svadbe, tak ako on somnou
@anonym_autor Ja len uvádzam svoju skúsenosť, že áno, je to blbé keď najlepšieho kamoša s ktorým sa poznám skoro od narodenia na svoju svadbu pozvem, a on mňa nie. Ďalší taký kamoš z detstva sa na mňa už 10 rokov hnevá lebo som ho nepozval, ale na neho som zabudol (moja chyba, by k mimo mesta v tom čase, a nejako mi prepadol sýtom). Ale v princípe je to tak, že blízki ľudia očakávajú, že ich pozveš aspoň na posedenie, keď už nie na 12 hodinovú veselicu o 150 ľudí
@anonym_autor my sme to tak mali. A úplne v pohode to bolo. Ani ja ani manžel.bie sme tie také zábavné tipy na veselica čiže sme z toho.nali hrôzu a takáto večera bola úplne super. Každému sa to páčilo.bolo nás.len osem.
Áno, poznám takých. Svadba v kostole, obed pre rodinu v restike a domov. Boli vysokoškoláci, peniaze na zvýš neboli, ale chceli žiť spolu ako manželia. Hostina neni povinná pri žiadnej svadbe
@anonym_autor kopec ludi teraz nedava peniaze na svadbu. Presne ako ty, daju veceru a ide sa domov. Treba ich tak aj pozvat, ze vecera a ide sa domov. My sme mali svadbu do polnoci. Ja som spisala program a končilo to tym, ze o pol noci dame rozlúčkový svadobný tanec a vydávame vyslusky. Aby bolo kazdemu jasne, ze aka je nasa predstava. Urobte to podla seba. Kasli na take, ze komu si bola svadbe, musis pozvat aj ty atd….
@anonym_autor je to vaša svadba? Je. Tak nechápem, čo riešiš.

@anonym_autor My sme tak mali svadbu, o 13tej hod obrad na úrade a potom sme išli do reštaurácie osláviť to s rodinou. Bolo nás 20 ľudí.