Zrušenie svadby a riešenie financií s bývalým partnerom
S partnerom som bola 10 rokov, v novembri sme sa mali brať a som asi v 8 týždni tehotenstva. Dieťa si nechám , expartner ešte o tom nevie.
Počas tých 10 rokoch spoločného žitia sme z každej jednej výplaty obidvaja odkladali rovnakú sumu a posielali na termínovaný vklad , na akontáciu na byt a aby sme brali čo najmenšiu hypotéku . Obidvaja sme mali k nemu prístup . Dovtedy sme bývali v jednoizbovom byte.
Pred dvoma týždňami som sa chcela pozrieť koľko tam máme našetretné , ale mala som zrušený prístup k nemu a ani v banke mi nechceli povedať , lebo expartner mi zrušil ako majiteľ účtu disponentúru . V zlej predtuche som sa obrátila na vtedy ešte partnera a ten sa začal rozčuľovať , že v tejto republike je len bordel a on nič nerušil atď. Znova som teda išla do banky , kde mi opakovane potvrdili že mi expartner zrušil dispozičné právo . To už som sa rozčúlila na partnera a zatlačila na neho , že pôjdem na políciu kde sa zrejme tohto naľakal a priznal sa že peniaze vybral , zobral na seba hypotéku a kúpil si byt , pre seba. V novostavbe , trojizbový . Že chce mať niečo vlastné , lebo on dediť nemá čo a moji rodičia sú pomerne bohatí , tak však zdedím všetko , lebo som jedináčik . O tom že prepíše na mňa polovičku ani nechcel počuť, ale moje peniaze použil .
Svadbu som zrušila , pobalila som sa a bola za právnikom ako to riešiť. Budem podávať na neho žalobu . Do toho som zistila že som tehotná . Expartner bol niekoľkokrát za mnou , píše mi sms , od pekných po hrozné , jeho rodina mi vypisuje .
Ako by ste sa zachovali v mojej situácii ? Čo by ste robili ? Mám 34 rokov.
Zaludok by som sice na to nemala, ale ak by si to dokazala zahrat, tak by som mu dala ultimatum, ze sa k sebe vratime a bude aj svadba, ak Ta dopise ako spoluvlastnicku na List vlastnictva k danemu bytu. Ako prejav lasky a dovery. Ak by to aj urobil, samozrejme by som sa k nemu nikdy nevratila. Po porode by som si nechala schvalit poriadne mastne alimenty na dieta, jeho splacat celu hypo na byt a potit sa, odkial na to naberie vsetko prachy. A nech sa so mnou sudi, ak nechce, aby som mala pol bytu, ktory splaca len on. A ani vycitky by som nemala, on ojebal mna, ja by som ojebala jeho, boli by sme si kvit. A keby chcel byt spat, tak by som mu tam drbla poriadne neprisposobiveho najomnika a z najomneho platila polku hypoteky.
@anonym_28bf68 len o prepise polovice nechce ani pocut panko :DDD
Zaludok by som sice na to nemala, ale ak by si to dokazala zahrat, tak by som mu dala ultimatum, ze sa k sebe vratime a bude aj svadba, ak Ta dopise ako spoluvlastnicku na List vlastnictva k danemu bytu. Ako prejav lasky a dovery. Ak by to aj urobil, samozrejme by som sa k nemu nikdy nevratila. Po porode by som si nechala schvalit poriadne mastne alimenty na dieta, jeho splacat celu hypo na byt a potit sa, odkial na to naberie vsetko prachy. A nech sa so mnou sudi, ak nechce, aby som mala pol bytu, ktory splaca len on. A ani vycitky by som nemala, on ojebal mna, ja by som ojebala jeho, boli by sme si kvit. A keby chcel byt spat, tak by som mu tam drbla poriadne neprisposobiveho najomnika a z najomneho platila polku hypoteky.
@anonym_28bf68 ma to iba malý "hacik". On jej nič prepísať nechce a splácať jej to chce zo spoločných peňazí po svadbe. Aby mal chudáčik v prípade rozvodu byt, keďže on je chudobný. Autorka je podla neho, za vodou, ona nič nepotrebuje. Prvotriedny hnus toto 🤮🤮🤮ani by som sa nedivíla, keby bol nejaký nou iba z čistej vypocitavosti.
@anonym_28bf68 tak toto už hej. ale ani ja by som na toto žalúdok nemala. ale pomsta teda poriadna 😀
@lienka.7
@simca06022011 veď baby preboha. keby ste si prečítali celý príspevok a to poriadne a fakt s porozumením, ktorý pridala
@amdornik tak by ste pochopili, že by šlo o pomstu. akože áno, je nám jasné, že on neprepíše ani nič. ale keby bolo keby a splnilo by sa to, čo v tej pomste tento anonym píše, tak by s ním pekne vybabrala 😀
pointou by bolo, že svadba z jej strany by bola podmienená zápisom do LV pred svadbou 😀 iste, k tomu nedôjde, ale bol by to gól
@simca06022011
@lienka.7 pardon, malo tam byť, ktorý pridala
@anonym_28bf68
@lienka.7
@simca06022011 veď baby preboha. keby ste si prečítali celý príspevok a to poriadne a fakt s porozumením, ktorý pridala
@amdornik tak by ste pochopili, že by šlo o pomstu. akože áno, je nám jasné, že on neprepíše ani nič. ale keby bolo keby a splnilo by sa to, čo v tej pomste tento anonym píše, tak by s ním pekne vybabrala 😀
pointou by bolo, že svadba z jej strany by bola podmienená zápisom do LV pred svadbou 😀 iste, k tomu nedôjde, ale bol by to gól
@amdornik tiež jej môže povedať, že jej prepise až po svadbe. Ci? A osobne to, čo tu ona spomínala, nejaku pomstu by som vôbec neriešila. Lebo s takým hajzlikom sa neoplatí si spiniť viac ruky. Komumikoval by s ním iba môj pravnik. Zvlášť keď jej môže, a podľa mňa aj bude, robiť peklo zo života kvôli dietatu.
@amdornik tiež jej môže povedať, že jej prepise až po svadbe. Ci? A osobne to, čo tu ona spomínala, nejaku pomstu by som vôbec neriešila. Lebo s takým hajzlikom sa neoplatí si spiniť viac ruky. Komumikoval by s ním iba môj pravnik. Zvlášť keď jej môže, a podľa mňa aj bude, robiť peklo zo života kvôli dietatu.
@lienka.7 no veď píšem, že zrejme by k realizácii nedošlo, pretože on by to neprepísal "pred svadbou". a reálny pohľad je jasný. súhlasím s tebou. už prvý príspevok som uviedla autorke v zmysle, že by som urobila všetko to, čo ona + potrat.
mimochodom premýšľam teraz nad tou situáciou, vôbec som v nej nebola ani nikto zo známych, ale či sa nedá (iste, cez právnika a súdy) vymôcť to, že byť sa bude musieť predať a tých 50 000 jej bude vyplatených? ja myslím, že aj toto je cesta. ale nikdy som sa s takým niečím nestretla, že či môže súd "odňať" nehnuteľnosť v prípade, že ide o spreneveru cudzích peňazí.
@simca06022011
@lienka.7 pardon, malo tam byť, ktorý pridala
@anonym_28bf68
@amdornik ano, pochopili sme 😊
A inak za mna je toto presne ukážkový príklad hlúposti mat nejaký spoločný účet. Stačí keď jednému preskočí, a je teraz jedno ci je to muž alebo žena, a ten druhy ostane uplne bez peňazí. Obzvlast, keď je to iba nejaký frajer 🤦♀️ Za mna je vrchol nesvopravnosti posielať si takto aj rodicak ci pridavky na nejaký spoločný účet, ktorého majiteľom nie som ja.
@lienka.7 no veď píšem, že zrejme by k realizácii nedošlo, pretože on by to neprepísal "pred svadbou". a reálny pohľad je jasný. súhlasím s tebou. už prvý príspevok som uviedla autorke v zmysle, že by som urobila všetko to, čo ona + potrat.
mimochodom premýšľam teraz nad tou situáciou, vôbec som v nej nebola ani nikto zo známych, ale či sa nedá (iste, cez právnika a súdy) vymôcť to, že byť sa bude musieť predať a tých 50 000 jej bude vyplatených? ja myslím, že aj toto je cesta. ale nikdy som sa s takým niečím nestretla, že či môže súd "odňať" nehnuteľnosť v prípade, že ide o spreneveru cudzích peňazí.
@amdornik nie som sice pravnik, ale len tak ti súd byt odnat urcite nemôže. Tam musí byť trestný čin. Cize si myslím, že to treba riešiť ako podvod (?) cez políciu a vrátenie peňazí potom cez súd. Pokial to polícia bude vyšetrovať a obviní ho, tak potom už žalobu na neho podáva prokurátor. Ale toto chce pravnika, na trestné pravo. Len neviem, či autorka na toto všetko má odvahu. Lebo je to beh na dlhé trate. Optimisticky si dovolím tvrdiť, že kým niečo vysudi, dieta možno pôjde už aj do školy. Nie skolky, školy.
@anonym_28bf68 ubytovať tam nájomníka - tak s tým by musel súhlasiť aj druhý majiteľ bytu
@anonym_28bf68 kde si z tejto naivnej predstavy vynechala banku ktorá poskytla hypotéku?
on nemôže manipulovať s bytom aj keby chcel bez súhlasu banky a banka nedá len tak súhlas aby jej daroval polovicu bytu, to by banka prišla o polovicu hodnoty bytu pri prípadnej exekúcii
jedine ak by sa stala spoludlžníkom hypotéky a nakoniec by mohla dopadnúť tak, že "chudobný" pánko prestane splácať hypo, jej "bohatej" ostane na krku celá hypo a polka bytu
@anonym_28bf68 kde si z tejto naivnej predstavy vynechala banku ktorá poskytla hypotéku?
on nemôže manipulovať s bytom aj keby chcel bez súhlasu banky a banka nedá len tak súhlas aby jej daroval polovicu bytu, to by banka prišla o polovicu hodnoty bytu pri prípadnej exekúcii
jedine ak by sa stala spoludlžníkom hypotéky a nakoniec by mohla dopadnúť tak, že "chudobný" pánko prestane splácať hypo, jej "bohatej" ostane na krku celá hypo a polka bytu
@anonym_a13068 aký šikovný postreh. mne toto vôbec hlavou neprebehlo 😀 výborne...
@anonym_a13068 banka da suhlas v pohode a nemusi byt na hypo. Banku to realne nezaujima kto je vlastnik, banka ma zalozne pravo na celu nehnutelnost aj ked tam bude 10 vlastníkov. Osobna skusenost. Ked prestane dlznik platit hypo o svoju polovicu pride aj ten druhy spoluvlastník.
@anonym_a13068 banka da suhlas v pohode a nemusi byt na hypo. Banku to realne nezaujima kto je vlastnik, banka ma zalozne pravo na celu nehnutelnost aj ked tam bude 10 vlastníkov. Osobna skusenost. Ked prestane dlznik platit hypo o svoju polovicu pride aj ten druhy spoluvlastník.
@betulinka1 v tom prípade, ak tomu dobre rozumiem, by toto nebolo riešenie...
Držím ti palce aby to dopadlo v tvoj prospech ak budeš mať čas a náladu daj vedieť ako to dopadlo 🙏 veľa síl a šťastia 🍀
@anonym_autor tak to je sila. Spraví nieco takéto a ešte ma na Teba aj debilné reči. Čo chce povedat, že v 35 rokoch si už natoľko stará, že nemáš šancu si nikoho normálneho nájsť? 😂 No fuj. S takým človekom by som už nechcela mať nič spoločné, sa môže hanbiť. Toto sa už nedá urovnať podľa mňa, nijako. Stále by si mala v hlave ten jeho podvod, za tvojim chrbátom chodil po obhliadkach bytov a bez mihnutia oka zrušil vás sporiaci účet. To je grc. Úplne v pohode po tomto všetkom, čo vyviedol, by som veru dokázala zahodiť tých 10 rokov života.
Držím palce. Daj vedieť ako to dopadlo. 🍀
@srdeenko19 ja už ani nepovažujem, že zahodila 10 rokov, ako píše - tak ich spolu prežili so všetkým všude, rodinné stretnutia, dovolenky. žili spolu. až do tohto podvodu a oje.bu.
ako ste sa , prosím, posunuli za ten mesiac ?
ako ste sa , prosím, posunuli za ten mesiac ?
@cacianka za ten mesiac sa udialo veľa. Právnik mu poslal predžalobnú výzvu , vrátila mi zrejme jeho rodina 25 tis eur a druhú polovičku sa zaviazal vrátiť do 30.6.2026 . Rodičia mi pomohli veľmi a požičali mi zvyšok peňazí na kúpu dvojizbového bytu v meste ktoré je asi 100 km od toho kde sme s ex bývali . Som IT pracovník , nie som TPP , svoju prácu dokážem vykonávať z akéhokoľvek miesta. Takže čakám kedy prebehne cez kataster vklad a presťahujem sa po novom roku než mi začne byť viditeľné bruško. Dieťa si nechám , chcem ho a jedna polovička z neho je moja. Svadba samozrejme nebola, poplatila som nejaké " pokuty " , expriateľ mi ešte stále vypisuje že nevie pochopiť ako som mohla takto zahodiť toľké roky života , neriešim , neodpovedám úplne to ignorujem . Nádejná eštevtedy svokra bola aj za mojou mamou , nech sa to urovná lebo že jej syn chodí ako bez duše, že schudol a trápi sa, že už sa chcel usadiť a mať deti a takto zas že začína znova. O tom , že som tehotná nevie nikto , iba moji rodičia a ja. Potrebujem teraz kľud v tehotenstve a nie ešte riešiť nepodareného otca svojho dieťaťa. Až po narodení budem riešiť otcovstvo a výživné.
Tak on to nechape prašivec 🙄...
A super ze je to takto, drzim palce !
Autorka a rodicov budes mat aspon blizko ked sa dieta narodi ? Budes potrebovat pomoc, ked zisti ze ma dieta tak budes za najvacsiu .. a zacne bombardovanie nielen od neho ale aj od jeho rodiny . Budu to roky psychickeho natlaku cez dieta. Aby si sama nebola na vsetko
@cacianka za ten mesiac sa udialo veľa. Právnik mu poslal predžalobnú výzvu , vrátila mi zrejme jeho rodina 25 tis eur a druhú polovičku sa zaviazal vrátiť do 30.6.2026 . Rodičia mi pomohli veľmi a požičali mi zvyšok peňazí na kúpu dvojizbového bytu v meste ktoré je asi 100 km od toho kde sme s ex bývali . Som IT pracovník , nie som TPP , svoju prácu dokážem vykonávať z akéhokoľvek miesta. Takže čakám kedy prebehne cez kataster vklad a presťahujem sa po novom roku než mi začne byť viditeľné bruško. Dieťa si nechám , chcem ho a jedna polovička z neho je moja. Svadba samozrejme nebola, poplatila som nejaké " pokuty " , expriateľ mi ešte stále vypisuje že nevie pochopiť ako som mohla takto zahodiť toľké roky života , neriešim , neodpovedám úplne to ignorujem . Nádejná eštevtedy svokra bola aj za mojou mamou , nech sa to urovná lebo že jej syn chodí ako bez duše, že schudol a trápi sa, že už sa chcel usadiť a mať deti a takto zas že začína znova. O tom , že som tehotná nevie nikto , iba moji rodičia a ja. Potrebujem teraz kľud v tehotenstve a nie ešte riešiť nepodareného otca svojho dieťaťa. Až po narodení budem riešiť otcovstvo a výživné.
@anonym_autor som rada že si odpísala a dala vedieť. stáva sa to zriedkavo, že sa ženy snažia pomôcť, poradiť, podporiť a potom ani obraz ani zvuk. Viem že to nie je povinnosť, ale mala by byť nejaká mini mini úcta/ slušnosť.
No čo povedať - je to chrapúň, aj s jeho rodinou, takto na teba hrať ako schudol a trápi sa. On čo ojebabral svoju partnerku a skoro manželku ?! Že ho hanba nefackuje, takto sa pokúšať vydierať a manipulovať. Ako sa máš cítiť ty, keď ťa takto podviedol a poza chrbát okradol, veď defakto to krádež je. Ukradol tvoje peniaze, a nie malú sumu, to je naozaj na trestné oznámenie, nech ten chuj pocíti, aké to je vyšetrovanie a súd, potom aj rozsudok, možno podmienka alebo hrozba basy, záznam v registri trestov ....
Super si to vymyslela, že ideš pár km ďalej, nech nie si na očiach jeho rodiny a nemáš ani ty na očiach ich. S bábätkom ti tiež držím palce, aj to máš dobrý plán. Nech ich aj je.ne, keď sa to časom prevalí, aké následky má jeho krádež. Jeho výhovorka že pochádza z chudobnejšej rodiny mu nedala žiadne právo kradnúť, okradnúť najbližšieho človeka. To kde by sme prišli, tak aj ja si pôjdem ukradnúť auto, lebo nemám lóve ...
Cítim že si veľmi rozumná, citlivá, slušná žena, a teraz hlavne silná zvládnuť takúto nečakanú situáciu a jej následky. Zvládneš to na úrovni, nepadla si na dno ako henten chrapúň bez chrbtovej kosti. Môžeš byť príkladom aj pre iné ženy, ktoré si nevážia same seba aby sa prebrali a žili lepší život.
Veľ šťastia a občas sa ozvi.
Autorka a rodicov budes mat aspon blizko ked sa dieta narodi ? Budes potrebovat pomoc, ked zisti ze ma dieta tak budes za najvacsiu .. a zacne bombardovanie nielen od neho ale aj od jeho rodiny . Budu to roky psychickeho natlaku cez dieta. Aby si sama nebola na vsetko
@ivik4 100km nie je veľa, autorka môže kedykoľvek navštíviť rodičov, alebo jej rodina príde za ňou.

@anonym_28bf68 tak toto už hej. ale ani ja by som na toto žalúdok nemala. ale pomsta teda poriadna 😀