Aké sú vaše názory na meno Peter?
Ahojte 🙂
Mate niektora doma syna menom Peter? Ste spokojne s vasou volbou aj po rokoch? U nas je to horuci kandidat, zvazujeme este Matúša a Daniela, ale 1. miesto ma Peter.
Dakujem. 🙂
Aj ja mam Petra. Volajú ho Peťo, Peťko, Peter
@beata_k môj syn je Peter a nikto ho Peťo nevola. Ani v škôlke ho tak nevolali ani v škole. Doma ho voláme Peter alebo Petrík.
Je to krasne meno, nikto v triede sa tak nevola. Takze autorka za mna určite áno 😉.
@anonym_autor vybrala by som z tych dalsich dvoch co mas, bud Matus alebo Daniel. Za mna to je otrepane meno, ktore mal za sociku ( husakove deti) kazdy "druhy".
Peter že nie je časte meno? Však Peter je pomaly každy kto ma v riti dieru. Ešte aj susedov pes je pomaly Peter. Čo... ešte aj sused je Peter :D
Meno pekné, ale moc mainstream podľa mňa. Matúš sa mi nepáči. Daniel je správna voľba 🙂
Samozrejme, toto je môj názor, môžeš a nemusíš ho zožrať :D
Peter je pekné a nadčasové meno, určite krajšie než mnohé exotické mená , čo dnes rodičia dávajú deťom.
@hefo len to ti nevyšlo - lebo ja nie som biba 😂 to po prvé. potom - ty u detí hovoríš o sebavedomi? ale čo ten tvoj infantilný záver príspevku? a po tretie - máš súrodenca?
@biba_18 Ak viem čítať, tak TU biba si. Ale keď napíšeš reálne meno, dám aj na to, som tajomný básnik.
K tomu sebavedomiu - tým myslím to, že či sa niekomu deti vysmievajú, veľmi málo závisí na tom, ako sa volá, ako vyzerá, ako čokoľvek, ale najmä na vzťahoch medzi nimi a kto si z toho niečo robí a kto nie.
Peter že nie je časte meno? Však Peter je pomaly každy kto ma v riti dieru. Ešte aj susedov pes je pomaly Peter. Čo... ešte aj sused je Peter :D
Meno pekné, ale moc mainstream podľa mňa. Matúš sa mi nepáči. Daniel je správna voľba 🙂
Samozrejme, toto je môj názor, môžeš a nemusíš ho zožrať :D
@thirstymonk Nie je časté u dnešných detí, asi to sa tým myslelo. Dnes samý Marko, Markus, Tobias, atď.
@anonym_autor mne sa páči aj Peter, aj Daniel. Matúš nie, nejako mi vždy vadilo písmeno Š v mužských menách, ani Lukáš, Šimon, sa mi nepáči.
@thirstymonk Nie je časté u dnešných detí, asi to sa tým myslelo. Dnes samý Marko, Markus, Tobias, atď.
@hefo To je pravda. Ja sa z princípu bojim hocikoho, kto sa vola Marko :D
Tak to je proste móda, tvárime sa, že aktuálna móda je otrasná, ale prenes sa 70 rokov dozadu. Prečo sa každý dedo volá Vojto a každá baba Gita? :D Tiež to bola móda.
@hefo To je pravda. Ja sa z princípu bojim hocikoho, kto sa vola Marko :D
Tak to je proste móda, tvárime sa, že aktuálna móda je otrasná, ale prenes sa 70 rokov dozadu. Prečo sa každý dedo volá Vojto a každá baba Gita? :D Tiež to bola móda.
@thirstymonk ja žiadneho deda Vojta ani tetu Gitu napríklad nepoznám, u nás v okolí fičali Janovia, Jožovia, Ferovia, Mišovia, Anny, Marty, Cecílie, Irenky a Rozálie😂😂
otrasné meno
@marci9 A taký Markus, Mateo, Luciano a podobné nezmysly sú podľa teba krajšie?
Peter bol v móde zač. 60tych rokoch.
Za mňa nie, ale ak sa páči tebe - nie je o čom.
@anonym_eaa208 Bože táto primitivnost - že bolo to v móde vtedy a vtedy. Meno nie je handra, ktorá vyjde z módy. Áno, teraz budú všetci Markovia, Noelovia, a neviem čo, ženy zas Elly, Kelly, Sofie atď. Nie je to smiešne? Podľa mňa áno. Okrem toho je Peter nadčasové meno
@anonym_autor Moj muz je peter a neni za to rad, lebo petov je strasne vela. Ked sa na ulici zakrici peter, tak sa piati otocia
@anonym_245bb8 v tej generacii to tak bolo, teraz uz nie..
@anonym_eaa208 Bože táto primitivnost - že bolo to v móde vtedy a vtedy. Meno nie je handra, ktorá vyjde z módy. Áno, teraz budú všetci Markovia, Noelovia, a neviem čo, ženy zas Elly, Kelly, Sofie atď. Nie je to smiešne? Podľa mňa áno. Okrem toho je Peter nadčasové meno
@anonym_b1334b čo je pre teba smiešne druhých nezaujíma.
Solidny vyber. Neda sa nim nic pokazit, nie je az take caste, vela zdrobnenin, medzinarodne, hodi sa snad ku kazdemu priezvisku 👍 tie ostatne dve su tiez pekne ale trocha otrepanejsie
@anonym_95d567 ak u nás v rodine máme 5 Petrov a jednu Petru 😄
Minule dcéra prišla zo škôlky a dookola opakovala ,,Peter centimeter" takže ak toto meno počujem, hneď mi to napadne 🙈 ale mne osobne sa to meno nikdy nepáčilo. Z tých čo sú na výber asi Matúš. Hlavne rodičia musia byť stotožnení s menom 🙂
Z týchto staromódnych mien ešte celkom fajn voľba. Stále lepšie ako Jozef, Ján alebo Karol 😁
@anonym_autor mne stačí ked to meno sa mi spája s niekým napríklad Pelegrini 😕 takže za mňa nie , Matúš je pekne meno ☺️
pozitívny a teraz už nie je tak častý, č̣iže ok
@anonym_autor mne stačí ked to meno sa mi spája s niekým napríklad Pelegrini 😕 takže za mňa nie , Matúš je pekne meno ☺️
@helen_167 Sutaj Estok.
Rada som pomohla 🙃
@anonym_95d567 hmm ten ma nenapadol v nejakom spojení keďže politiku nejak nesledujem intenzívne
@anonym_autor za mňa z tohto výberu Daniel. Matúš sa mi nepáči, mám rada medzinárodné mená bez diakritiky, Peter je fajn, ale Daniel sa mi páči viac
Náš syn je Peter Ján, ako naši otcovia. Už je školák, babky a dokonca aj pani učiteľka ho volá Petrík. On sám sa predstavuje ako Peter. Deti ho volajú Peťo alebo Pit a on je s tým v pohode.
@thirstymonk ja žiadneho deda Vojta ani tetu Gitu napríklad nepoznám, u nás v okolí fičali Janovia, Jožovia, Ferovia, Mišovia, Anny, Marty, Cecílie, Irenky a Rozálie😂😂
@anonym_447723 Ta u nas na vychode každy dedo Vojto. :D Prisamvačku.
ale hej, Jano, Peter, Jožo, to sú také nesmrteľné mená.
No povedz, vieš si predstaviť že niekedy o 70 rokov bude dakto volať tvoje decko "dedo Luciano" tyvole :D
Ale na druhej strane neviem si predstaviť, že sa ti narodi krasne mäkke babätko a volaš ho Vojto.

Pekné meno , dlho som nepočula, ani syn v škôlke nemá.