icon

Aké sú vaše názory na meno Peter?

Včera o 20:08

Ahojte 🙂

Mate niektora doma syna menom Peter? Ste spokojne s vasou volbou aj po rokoch? U nas je to horuci kandidat, zvazujeme este Matúša a Daniela, ale 1. miesto ma Peter.

Dakujem. 🙂

Strana
z2
anonym_afa0c5
Dnes o 05:09

Pekné meno , dlho som nepočula, ani syn v škôlke nemá.

anonym_2e4408
Dnes o 05:17

Aj ja mam Petra. Volajú ho Peťo, Peťko, Peter

biba_18
Dnes o 05:28
@lenka1993

@beata_k môj syn je Peter a nikto ho Peťo nevola. Ani v škôlke ho tak nevolali ani v škole. Doma ho voláme Peter alebo Petrík.
Je to krasne meno, nikto v triede sa tak nevola. Takze autorka za mna určite áno 😉.

@btus vy. a ja som veru počula volať daliela danko 🤷‍♀️ a napr. @lenka1993 píše že jej petra nikto nevolá peťo - a u nás naopak bol peter peťo…

bloger
Dnes o 05:36

@anonym_autor Mne osobne sa to meno veľmi páči. Tiež som Peter.

ivana11155
Dnes o 05:40

@anonym_autor vybrala by som z tych dalsich dvoch co mas, bud Matus alebo Daniel. Za mna to je otrepane meno, ktore mal za sociku ( husakove deti) kazdy "druhy".

thirstymonk
Dnes o 05:41

Peter že nie je časte meno? Však Peter je pomaly každy kto ma v riti dieru. Ešte aj susedov pes je pomaly Peter. Čo... ešte aj sused je Peter :D

Meno pekné, ale moc mainstream podľa mňa. Matúš sa mi nepáči. Daniel je správna voľba 🙂

Samozrejme, toto je môj názor, môžeš a nemusíš ho zožrať :D

hytal
Dnes o 06:25

Peter je pekné a nadčasové meno, určite krajšie než mnohé exotické mená , čo dnes rodičia dávajú deťom.

hefo
Dnes o 08:18
@biba_18

@hefo len to ti nevyšlo - lebo ja nie som biba 😂 to po prvé. potom - ty u detí hovoríš o sebavedomi? ale čo ten tvoj infantilný záver príspevku? a po tretie - máš súrodenca?

@biba_18 Ak viem čítať, tak TU biba si. Ale keď napíšeš reálne meno, dám aj na to, som tajomný básnik.

K tomu sebavedomiu - tým myslím to, že či sa niekomu deti vysmievajú, veľmi málo závisí na tom, ako sa volá, ako vyzerá, ako čokoľvek, ale najmä na vzťahoch medzi nimi a kto si z toho niečo robí a kto nie.

hefo
Dnes o 08:22
@thirstymonk

Peter že nie je časte meno? Však Peter je pomaly každy kto ma v riti dieru. Ešte aj susedov pes je pomaly Peter. Čo... ešte aj sused je Peter :D

Meno pekné, ale moc mainstream podľa mňa. Matúš sa mi nepáči. Daniel je správna voľba 🙂

Samozrejme, toto je môj názor, môžeš a nemusíš ho zožrať :D

@thirstymonk Nie je časté u dnešných detí, asi to sa tým myslelo. Dnes samý Marko, Markus, Tobias, atď.

anonym_407bb8
Dnes o 08:22
@marci9

otrasné meno

@marci9 ty si otrasná

anonym_447723
Dnes o 08:30

@anonym_autor mne sa páči aj Peter, aj Daniel. Matúš nie, nejako mi vždy vadilo písmeno Š v mužských menách, ani Lukáš, Šimon, sa mi nepáči.

thirstymonk
Dnes o 08:32
@hefo

@thirstymonk Nie je časté u dnešných detí, asi to sa tým myslelo. Dnes samý Marko, Markus, Tobias, atď.

@hefo To je pravda. Ja sa z princípu bojim hocikoho, kto sa vola Marko :D

Tak to je proste móda, tvárime sa, že aktuálna móda je otrasná, ale prenes sa 70 rokov dozadu. Prečo sa každý dedo volá Vojto a každá baba Gita? :D Tiež to bola móda.

anonym_447723
Dnes o 08:40
@thirstymonk

@hefo To je pravda. Ja sa z princípu bojim hocikoho, kto sa vola Marko :D

Tak to je proste móda, tvárime sa, že aktuálna móda je otrasná, ale prenes sa 70 rokov dozadu. Prečo sa každý dedo volá Vojto a každá baba Gita? :D Tiež to bola móda.

@thirstymonk ja žiadneho deda Vojta ani tetu Gitu napríklad nepoznám, u nás v okolí fičali Janovia, Jožovia, Ferovia, Mišovia, Anny, Marty, Cecílie, Irenky a Rozálie😂😂

anonym_b1334b
Dnes o 09:01
@marci9

otrasné meno

@marci9 A taký Markus, Mateo, Luciano a podobné nezmysly sú podľa teba krajšie?

anonym_b1334b
Dnes o 09:05
@anonym_eaa208

Peter bol v móde zač. 60tych rokoch.
Za mňa nie, ale ak sa páči tebe - nie je o čom.

@anonym_eaa208 Bože táto primitivnost - že bolo to v móde vtedy a vtedy. Meno nie je handra, ktorá vyjde z módy. Áno, teraz budú všetci Markovia, Noelovia, a neviem čo, ženy zas Elly, Kelly, Sofie atď. Nie je to smiešne? Podľa mňa áno. Okrem toho je Peter nadčasové meno

anonym_32bee4
Dnes o 09:23
@anonym_245bb8

@anonym_autor Moj muz je peter a neni za to rad, lebo petov je strasne vela. Ked sa na ulici zakrici peter, tak sa piati otocia

@anonym_245bb8 v tej generacii to tak bolo, teraz uz nie..

anonym_eaa208
Dnes o 11:00
@anonym_b1334b

@anonym_eaa208 Bože táto primitivnost - že bolo to v móde vtedy a vtedy. Meno nie je handra, ktorá vyjde z módy. Áno, teraz budú všetci Markovia, Noelovia, a neviem čo, ženy zas Elly, Kelly, Sofie atď. Nie je to smiešne? Podľa mňa áno. Okrem toho je Peter nadčasové meno

@anonym_b1334b čo je pre teba smiešne druhých nezaujíma.

bagerka
Dnes o 11:49
@anonym_95d567

Solidny vyber. Neda sa nim nic pokazit, nie je az take caste, vela zdrobnenin, medzinarodne, hodi sa snad ku kazdemu priezvisku 👍 tie ostatne dve su tiez pekne ale trocha otrepanejsie

@anonym_95d567 ak u nás v rodine máme 5 Petrov a jednu Petru 😄

anonym_196f6d
Dnes o 12:04

Minule dcéra prišla zo škôlky a dookola opakovala ,,Peter centimeter" takže ak toto meno počujem, hneď mi to napadne 🙈 ale mne osobne sa to meno nikdy nepáčilo. Z tých čo sú na výber asi Matúš. Hlavne rodičia musia byť stotožnení s menom 🙂

baskustek
Dnes o 12:09

Z týchto staromódnych mien ešte celkom fajn voľba. Stále lepšie ako Jozef, Ján alebo Karol 😁

helen_167
Dnes o 12:16

@anonym_autor mne stačí ked to meno sa mi spája s niekým napríklad Pelegrini 😕 takže za mňa nie , Matúš je pekne meno ☺️

anonym_66107a
Dnes o 12:20

pozitívny a teraz už nie je tak častý, č̣iže ok

anonym_95d567
Dnes o 12:33
@helen_167

@anonym_autor mne stačí ked to meno sa mi spája s niekým napríklad Pelegrini 😕 takže za mňa nie , Matúš je pekne meno ☺️

@helen_167 Sutaj Estok.

Rada som pomohla 🙃

helen_167
Dnes o 13:17

@anonym_95d567 hmm ten ma nenapadol v nejakom spojení keďže politiku nejak nesledujem intenzívne

nlk
Dnes o 16:17

@anonym_autor za mňa z tohto výberu Daniel. Matúš sa mi nepáči, mám rada medzinárodné mená bez diakritiky, Peter je fajn, ale Daniel sa mi páči viac

anonym_f61c90
Dnes o 16:28

Náš syn je Peter Ján, ako naši otcovia. Už je školák, babky a dokonca aj pani učiteľka ho volá Petrík. On sám sa predstavuje ako Peter. Deti ho volajú Peťo alebo Pit a on je s tým v pohode.

thirstymonk
Dnes o 16:45
@anonym_447723

@thirstymonk ja žiadneho deda Vojta ani tetu Gitu napríklad nepoznám, u nás v okolí fičali Janovia, Jožovia, Ferovia, Mišovia, Anny, Marty, Cecílie, Irenky a Rozálie😂😂

@anonym_447723 Ta u nas na vychode každy dedo Vojto. :D Prisamvačku.

ale hej, Jano, Peter, Jožo, to sú také nesmrteľné mená.

No povedz, vieš si predstaviť že niekedy o 70 rokov bude dakto volať tvoje decko "dedo Luciano" tyvole :D

Ale na druhej strane neviem si predstaviť, že sa ti narodi krasne mäkke babätko a volaš ho Vojto.

Strana
z2