icon

Ako nazývať chlapca menom Andreas?

trullinka
3. aug 2026

Ahojte žienky. S partnerom čakáme tretieho chlapca a tentojrát výber mena padol na mňa (pri prvom sme sa zhodli 50 na 50, pri druhom si priateľ vyprosíkal meno, tak teraz vyberám meno ja). Pôvodne som premýšlala nad Adriánom, chcela som mať v skratke Aďa, ale partner má v práci kolegov, ktorých synovia sa takto volajú a že či ho naozaj chcem sa ma spýtal (a že ženy sú fajnové pri výbere mena😂). Tak som hľadala podobné varianty a veľmi sa mi zapáčilo meno Andreas. Nepoznám veľa chlapcov s týmto menom, ak máte doma Andreaska, ako mu hovoríte??? Dá sa aj Andreasom hovoriť Aďo alebo to je už moc odveci???

januska12323
3. aug 2026

Aďo ho môžeš volať aj keby bol oficiálne Kristián, je to len na tebe. Len ho naučte aj pravé meno.

anonym_1e0115
3. aug 2026

Poznám jedného Andreasa. Voláme ho Andreas.

farebnypapagaj
3. aug 2026

Tak daj Andrej,to je skoro rovnake ako Adrian,abaja su Aďovia.

anonym_1e0115
3. aug 2026

Alebo Adorián

anonym_6b4b91
3. aug 2026

Znama ma Andreasa vola ho Andreas alebo Andreasko, podla mna netreba silou mocou prezyvky

anonym_169d97
3. aug 2026

Máme Andreasa v rodine a voláme ho v skratke Andy, príde mi to krajšie ako Aďo ❤

trullinka
autor
3. aug 2026
@farebnypapagaj

Tak daj Andrej,to je skoro rovnake ako Adrian,abaja su Aďovia.

@farebnypapagaj andreja už máme v rodine❤️

biba_18
3. aug 2026

daj mu meno aké chceš a volaj ho aďo ... v pohode ...

trullinka
autor
3. aug 2026
@anonym_169d97

Máme Andreasa v rodine a voláme ho v skratke Andy, príde mi to krajšie ako Aďo ❤

@anonym_169d97 áno, ale aďušo je asi také domáckejšie ako Andy, aj keď s Andym vôbec nemám problém.

anonym_fc0bd4
3. aug 2026
@trullinka

@anonym_169d97 áno, ale aďušo je asi také domáckejšie ako Andy, aj keď s Andym vôbec nemám problém.

@trullinka daj Adrian. Však kolegovia nebudú v živote vášho syna 100 rokov. Boli by mi úplne jedno aké mena moju mužovho kolegu synovia

anonym_1fc823
3. aug 2026

@trullinka Andreas je pekne meno. Skratka moze byt Andy. V zahranici by si nemala co riesit, no tuna je skor rozsirene v romskej komunite.

anonym_3c5cb4
3. aug 2026

Zalezi, ako sa volaju ostatne deti + priezvizka. Aby to pekne ladilo...Aďo prosím nie🙈

anonym_a9d8bf
3. aug 2026
@trullinka

@farebnypapagaj andreja už máme v rodine❤️

@trullinka tak dajte Ondreja a budete ho volať Oďo

anonym_aeb89e
3. aug 2026

My voláme Adama Aďo. Aj to je možnosť.

trullinka
autor
3. aug 2026
@anonym_3c5cb4

Zalezi, ako sa volaju ostatne deti + priezvizka. Aby to pekne ladilo...Aďo prosím nie🙈

@anonym_3c5cb4 najstarší je Markus, pre toho žiadnu prezývku okrem zdrobneniny nemáme a mladší je Šimon, tomu hovoríme buď tiež zdrobneninou alebo Šimi, keďže staršiemu synovi sa to tak ľahšie vyslovuje, obidvaja majú aj stredné mená, ale tie by som si nechala pre seba🥹

euka210
3. aug 2026

@trullinka Adrian je krasne meno z tych moznosti

martinmmartin
3. aug 2026

Mal som kolegu Andreasa. Nikto Nikdy mu nepovedal inak ako Kybel

ivanaks
3. aug 2026

@trullinka Obvykle Andreasa volajú Andy, ale Ty môžeš aj Aďo. 🙂 Keď Andreu môžu volať Aďa, Aďa, tak aj Andreas (teda Andrej, Ondrej), môže byť Aďo...

anonym_169d97
3. aug 2026
@trullinka

@trullinka alebo po domácky Andík?? 🙂

anonym_bbfda9
3. aug 2026

@trullinka veľmi pekné meno. Stači ho volať Andreas, Aďko, Aďo

anonym_b2208e
3. aug 2026

Preco davate meno a potom ho nasilne menite? Anderas je pekne samo o sebe, ziadny Adko a pod

brendaa
3. aug 2026

Kolegyňa ma Andrea volá ho Andreas, alebo Andreasko a už je dávno dospelý

matana2
3. aug 2026

To ako by si o mne pisala. Tiez som chcela Adriana ale nakoniec sme dali Andreas. Volame ho Andy, Andík. Obcas Andreas ale v skole ho volaju Andy (zijeme v zahranici tak to vyslovuju Endy)

anonym_3c5cb4
3. aug 2026
@trullinka

@anonym_3c5cb4 najstarší je Markus, pre toho žiadnu prezývku okrem zdrobneniny nemáme a mladší je Šimon, tomu hovoríme buď tiež zdrobneninou alebo Šimi, keďže staršiemu synovi sa to tak ľahšie vyslovuje, obidvaja majú aj stredné mená, ale tie by som si nechala pre seba🥹

@trullinka a taka klasika? Markus, Simon, Tomáš alebo Martin alebo Adam. Adrian sa mi k tomu veľmi nehodí.

talia16
3. aug 2026

Mne sa k sebe hodí Markus, Šimon a Adrián. Andreas sa mi k tomu nehodí. Poznám jedneho Andreasa a volame ho iba Andreas. Ak bola vaša prvá volba Adrián, tak by som kašlala na nejake deti kolegov.

sense
3. aug 2026

Mám kolegu Andrea sa a voláme ho Andy alebo Andreas alebo Hofer

anonym_9b93b3
3. aug 2026

no iste by som vyberala meno podla toho ci ma niekto take meno v praci, alebo rodine.. vsak vyber ake sa tebe paci, pokym to nie je surodenec alebo synovec, tak nech ma meno ake sa ti paci.

prosimopomoc
3. aug 2026
@anonym_1e0115

Poznám jedného Andreasa. Voláme ho Andreas.

@anonym_1e0115 to dáva zmysel 🙏

anonym_b7b376
4. aug 2026

@trullinka Ja poznám Andreasa volajú ho Andy

anonym_382a38
4. aug 2026

Poznám Andreasa a kolegovia mu hovoria André a doma ho volajú všetci Andreas.