icon

Ako vybrať meno pre druhé dieťa?

Dnes o 13:04

Ahojte maminy.
Mame syna Mateja, vola sa po otcovi, pretoze sa nam zo meno pre chlapca pacilo.
Teraz cakam dievcatko a neviem, ake meno dat. Manzel chce, abx ss volalo po mne - Hana. No ked som to spomenula kamoske, vysmiala ma, ze ci nas nic ine nenapadlo, a ako svojim detom urcujem identitu cez nase mena, a ze mam vybrat urcite ine.

anonym_ea2dfe
Dnes o 13:10

Dôležité čo ty a manžel
A nie kamoška čo vysmeje za meno

silvusias
Dnes o 13:12

Kamoška nech sa nad sebou zamyslí, o akej identite preboha hovorí? Ak sa to meno páči tebe aj manželovi, vôbec sa ňou nenechaj ovplyvniť. Ona nech si mudruje pri svojich deťoch.

anonym_edf8d7
Dnes o 13:12

Hana je krásne meno. Jednej známej dcéra sa tiež volá Hana. Mne sa napríklad páči Nora. U nás evokuje Noru Mojsejovú, ale v škandinávii bežné meno. Okrem toho sa mi páči aj Helena alebo Matilda 😅

anonym_5a3a37
Dnes o 13:13

@anonym_autor a aké sa páči tebe a manželovi? Ja by som po tebe mení nedávala, mne by to prišlo už trošku komické mať dvoch Matejov a dve Hanky.

anonym_acb041
Dnes o 13:15

Ze kamoska ma pravdu

anonym_251b65
Dnes o 13:16

@anonym_autor moja kamarátka je Anna 11 generácii dozadu (mama,babka, prababka,praprababky atď) každá bola Anna, za mňa je pekne uctievať si tradície.

anonym_e08b0b
Dnes o 13:25

Je to na vas, ale kamaratka ma pravdu, mne sa to tiez nepaci. Mame to v okoli. Navyse Hana je teraz velmi v kurze, dcera ma v triede rovno 3, takze uz len preto by som uvazovala nad inym.

anonym_acb041
Dnes o 13:26
@anonym_251b65

@anonym_autor moja kamarátka je Anna 11 generácii dozadu (mama,babka, prababka,praprababky atď) každá bola Anna, za mňa je pekne uctievať si tradície.

@anonym_251b65 to je v poriadku, tiez mame v rodine muzske meno xy generacii, ale nie preboha obe deti po rodicoch

prasiatko30
Dnes o 13:28

Tak daj Anna

beata_ra
Dnes o 13:28

a co tak kristina? mne sa to meno paci, ale tak ved musi sa aj vam, samozrejme.

anonym_c0c009
Dnes o 13:29

môj súrodenec to má takto. dcéra po mame, syn meno po otcovi.
Za mňa je to moc. Keby mali aspoň tri deti, že nejaké nové meno v rodine, a nie dookola tie isté .

simsalabim
Dnes o 13:30

No ja si myslim, ze kazdy v rodine by mal mat vlastne meno, lebo potom je to same mlady Peto, stary Peto… ale na mojom nazore nezalezi, podstatne je, co myslis ty.

lauriik
Dnes o 13:31

Mne sa mena po rodicoch nepacia a nedala by som to nikdy. Pride mi to neoriginalne a rozlisovsnie velka/mala stara/mlada je otrasne. Ale ak by mi kamoska povedala, ze idu takto dat po sebe mena detom tak mi je to jedno. Robte ako chcete a idealne to nikomu nehovorte 😉

stellarstar
Dnes o 13:47

Daj tvoje meno

anonym_5bdeba
Dnes o 13:51

@anonym_autor ak sa ti tvoje meno páči, kľudne ho dajte dcérke a ignorujte čo si o tom myslí okolie ❤

liesik
Dnes o 13:52

Ak by som chcela dať dcére meno po sebe, tak by som to spravila a absolútne nikoho názor by ma nezaujímal. 😉

januska12323
Dnes o 13:55

Keby bolo tretie bude po kom? Každopádne je to na vás dvoch, kamoška si môže menovať vlastné deti ako chce.

euka210
Dnes o 14:03
@anonym_acb041

@anonym_251b65 to je v poriadku, tiez mame v rodine muzske meno xy generacii, ale nie preboha obe deti po rodicoch

@anonym_acb041 my mame v dedine Petka a Majku...po rodicoch...kazdeho vec ake da meno...pokial to nie je Sandokan 🤭

anonym_acb041
Dnes o 14:04
@euka210

@anonym_acb041 my mame v dedine Petka a Majku...po rodicoch...kazdeho vec ake da meno...pokial to nie je Sandokan 🤭

@euka210 jasne ze je to kazdeho vec, preto by som to neriesila na konikovi 🤦 ale kedze autorka sa pytala, napisala som svoj nazor

anonym_f3cc78
Dnes o 14:10

Ahoj aj ja som nad týmto rozmýšľala pri druhej dcérke a manžel trval na tom aby sa volala po mne Helena , ale mne sa to meno nepáči tak som jej dala Ema , a teraz to veeeeelmi ľutujem, pretože ju aj tak volám po sebe a to ma najviac mrzí ze aspoň jedna mohla byť po mne , ja som jej vlastne preto nedala po mne lebo som ho nedala prvej tak druhej vôbec, a to ma mocc mrzí.

anonym_681c9f
Dnes o 14:18

Ja uz mam 2 dcery, ale cakame dalsie babo, a ked to bude dievca, tak dam meno po sebe, uz len preto, ze je dnes vynimocne a dcery nikdy nemali v skolke ani v akole take dievcatko, co sa tak volalo. A je mi jedno, ze budeme "mala a velka" a casom "mlada a stara".

venom19
Dnes o 14:28

Ahoj, je to na vas dvoch. Niekomu sa paci dat ine meno, lebo ich mena im vybrali rodicia a onoz ase vyebru meno svojim detom. A niekto zase dava mena po sebe. Akokolvek sa rozhodenete, je to len vasa vec. Napadlo mi ale, ze syn sa vola po otcovi a dcera sa moze pytat preco nie ona po mame, haha 🙂

cyberk
Dnes o 14:36

Kamoska ma pravdu, je to trapne dost ;)

anonym_c7d763
Dnes o 14:47

@anonym_autor tiež budeme mať Mateja ale dcéru mám Júliu. Najstarší syn má meno po otcovi a určite netrpí žiadnou stratou identìty, ten je až moc svojský.
Hana sa mi páči, príde mi nadčasové.

anonym_bf0959
Dnes o 14:50

@anonym_autor sice ja by som nedavala mená po nás, ale je to vaša vec, vaše dieťa, kamoska nech si urcuje meno pre to svoje