Čo si myslíte o menách Karol, Štefan a Ivan?
Čo si myslíte o menách Karol, Štefan a Ivan?
Nic si o nich nemyslim. Niekomu sa pacia, niekomu nie. Mne nie
@lenka9583 Ivan za mňa v pohode.
Karol a Štefan vo mne evokuje dedkov, lebo v minulosti to boli často používané mená (máme v rodine).
Ale zrejme tieto staršie mená pomaly znovu idú do módy, lebo som zachytila už na ihrisku.
Každopádne pokiaľ sa tebe páčia, tak nerieš názor iných.
Dosť zohráva úlohu aj priezvisko.
@lenka9583 Že sú to mužské krstné mená.
Mame doma maleho stevka a stretávam sa s velmi pozitivnymi reakciami.
V skolke sme jediný s takým menom a všade si nás pamataju
Nič si nemyslím. Meno ako meno, niekomu sa páči niekomu nie.
Karol je pre mňa strašne meno.
Ivan môže byť, ale synovi by som nedala.
Štefan, také som chcela dať najmladšiemu synovi, ale osobne ja som sa nevedela preniesť cez to, že by sa mal volať ako môj bývalý partner, s ktorým som bola 6 rokov🤣
Takto spätne sa smejem nad svojou hlúposťou
Ja ich mam v kategorii mena za trest, ale zas chapem, ze je to kazdeho osobna vec, ako sa rozhodne, takze priamo to nekomentujem. Pomysliet si mozem🙂
@lenka9583 dala by som ktorékoľvek spomenuté, lebo slovenské 👏❤️
Karol je pôvodom nemecké meno, Štefan grécke a Ivan ruské
V podstate normalne mena, vacsinou u starsej generacie, ale nedala by som svojim synom.
tak nepáči sa mi ani jedno, akože nie sú najhoršie, ale svojmu dieťaťu by som asi nedala žiadne z nich 🙂 ale mám kamarátku, ktorej sa nedávno narodil syn a dala mu meno Ivan. ale to preto, lebo jej otec sa tak volá, inak by ho nedala 😀
Mne sa nepacia ale to neznamena, ze ich ty nemozes dat svojmu synovi. To posledne co by som urobila by bolo si pytat nazor na meno, ktore vyberiem pre dieta. Neries co si myslia iny.
Dala by som pokojne kazde z nich dietatu, k nasmu slovensky znejucemu priezvisku sa hodia. Urcite viac, ako Sebastian, Damian ci Matteo - toto mame v rodine a podla mna sa to nehodi k priezvisku, ale kazdeho vec, ako pomenuje svoje dieta 🤷🏻♀️
chlapček števko je fajn, ale chlapec štefan, no 😒...
ako nemám s tými menami vôbec problém, ani uši mi to nepíli ani nič, ale ja by som synovi nedala ani jedno ... a to máme v rodine také mená, aj frajera som mala s jedným z týchto mien ...
ivana sme volali ivo. strýka volám karol, mama ho tiež volá karol, jeho syna voláme kajo. a štefana sme volali piťo 😒 kolegu štefana voláme pišta ...
Mne sa nepaci ani jedno, ale na mojom nazore nezalezi...
Jedno horšie ako druhé. Ale tebe sa zas nemusí páčiť to, čo mne. Vyberaj podľa seba a nie podľa cudzích ľudí na nete. Nám je jedno ako sa bude tvoje dieťa volať a všetkým naokolo taktiež, môžeš si byť istá.
@lenka9583 pracujem v MŠ, máme tu Karolka, aj Štefana, aj Ivana. 😀
Ivan ako meno určite nie - mne sa nepáči
prvé dve - jedine v prípade žeby ma niekto nútil dať meno zahr. ako LUKASKO, LEO a pod. nezmysly. Vtedy by bol lepší ak Karol
@lenka9583 Nič viac sa k tomu napísať nedá, ako to ,že je to meno bežné slovenské a niekomu sa páči, niekomu nie.
Mne sa viac páčia moderne mená, takže ja by som vymenila Ivan za Evan 🙈😅 ale ked sa mám na to pozriet vašimi očami, tak Ivan je najlepšia volba. Je to pekne napisané meno a nemá žiadne škarede prezyvky bud ho budu volat Ivo, Ivko, Ivanko alebo proste Ivan. Zato zo Štefana môžu spravit Pištu a z Karola Kaju no a to by som radšej počkala na druhe dieťa a dala jej meno Karolínka.
nič
nie
Česká verze Karel se mi líbí moc.

@lenka9583 neviem čo si mám o nich myslieť? Mám ich všetkých v rodine.