icon

Je správne deťom dávať psie mená?

Včera o 17:21

Aký máte názor na to, že je čoraz populárnejšie u našich celebrít, že dávajú svojim deťom psačie-psie mená? Napríklad Hektor, Dion, atď.

Strana
z2
anonym_a441c8
Včera o 17:25

mne sa uvedene mena nezdaju ako "psie" mena, su to len mena. Ved Hector bolo napr. meno princa z Troje

tundra
Včera o 17:26

@anonym_autor ked môzu mat psy ludske,preco by to nemohlo byt naopak. Chces ich diskriminovat?Ja som mal Alana😂

viestta
Včera o 17:27

Nie je to nahodou opacne, ze psi maju ludske mena? Iste, Dunco nie je ludske meno, ale Hektor ano. Aj Max, aj Lila...

minenkaa
Včera o 17:27

@anonym_autor teda ja žiadneho psa s menom Dion nepoznam ,veľa zvierat ma ľudské mena nás pes mal meno Aďa a auto Ema

anonym_013114
Včera o 17:30

neexistuje vyslovene psie meno ... ja mojho volam dedo-a to bude mat len 2 lol kazdopadne aj keby som syna volala tapko a psa janko -teba do toho dve veci,kt tu napisat nemozem lol

svetlonos
Včera o 17:36
@anonym_013114

neexistuje vyslovene psie meno ... ja mojho volam dedo-a to bude mat len 2 lol kazdopadne aj keby som syna volala tapko a psa janko -teba do toho dve veci,kt tu napisat nemozem lol

@anonym_013114
existuje - Dunčo 😄

anonym_013114
Včera o 17:39
@svetlonos

@anonym_013114
existuje - Dunčo 😄

@svetlonos Dunčo je slovenské priezvisko, ktoré sa vyskytuje aj v iných variantoch ako Dunčko alebo Dunčová. Hoci výsledky vyhľadávania sa primárne zameriavajú na škótsky pôvod mena Duncan (znamenajúceho „hnedý bojovník“ alebo „náčelník“), samotný tvar Dunčo je zapísaný ako slovenské podstatné meno/priezvisko.

pr85
Včera o 17:39

@anonym_autor Ja som sa na tomto chytil so ženou, lebo som chcel pre syna meno Aron a ona, že to je meno pre psa.

viestta
Včera o 17:40
@anonym_013114

@anonym_013114 este mi napada ze pradedo mal Punťa ale vsetky psi co som kedy poznala a poznam maju ludske mena

tundra
Včera o 17:42
@viestta

@anonym_013114 este mi napada ze pradedo mal Punťa ale vsetky psi co som kedy poznala a poznam maju ludske mena

@viestta takze Fiat Punto ma slovensky pôvod😂

wolf_
Včera o 17:43

Ja si myslím, že je to skôr naopak - že sa psom dávajú "ľudské mená". Ale nejak nechápem čo na tom môže niekomu vadiť. Každý si vyberie pre svoje dieťa, psa, škrečka,... meno aké sa mu páči. Nehovoriac o tom, že tie asociácie môžeme mať rôzne - niekomu to konkrétne meno asociuje psa, inému človeka, inému starého človeka (jak tá hláška z Priateľov, či má Ross pocit, že sa im narodí babička 😁), ďalšiemu ja neviem rastlinu, všeličo 😁

jaskolka
Včera o 17:43
@anonym_013114

@anonym_013114 napríklad okrem spomenutých Dunčo,Punťo,je také "psie "meno trebárs Bodrik,Fík
Aj pre kocúra môže byť typické meno Muro 🙂

autor
Včera o 17:56

@anonym_autor no tieto dve mená a plno ďalších je v psom kalendári.

anonym_013114
Včera o 17:57
@anonym_autor

@viestta dokonca aj punto je priezvisko..nie sk ale je .. aj bodrik muro..proste sa psy ci macky ci ine tvory pomenuvavaju po ludoch ..
@anonym_autor psi kalendar je kok.ina ako mrak-kedze povod slov je aj zo zahranicia.. len na sk sa prilepili skor pere zver ako cloveka ...

bg92
Včera o 18:03

Hektor a Dion psie mena?? Stari greci sa v hroboch obracaju…. Psy dostavaju ludske mena nie naopak. Ak to teda prave nie je spominany Punťo, Lajka alebo nejaky Dunčo

wolf_
Včera o 18:09
@anonym_autor

@anonym_autor v psom kalendári sú napr aj mená ako Linda, Viktor, Majka, Terezka, Jakub, Ema, Janka a iné ... To, že je nejaké meno v psom kalendári neznamená, že je "psie"

nyusika
Včera o 18:14

@anonym_autor
Sú dokonala ukážka anonymnej trápnej zúfalej chudery

anonym_a0ff92
Včera o 18:20

@anonym_autor Bože, toto je názor. Časy sa menia, nebude stále meno Jozef alebo Dušan číslo jedna. Sú to zahraničné mená, no a ?

anonym_c187bc
Včera o 18:23

Pretože v dnešnej dobe už ľudia nevolajú psov iba dunčo, punťo a rex. Veľa mojich známych má pomenovaných psov ľudskými menami. A čo. V susedstve máme psov Emily, Lili, Stela, Bruno, Fero, Mišo.. a žiaden rexo.. toto sú všetko psy. Takže nemyslím, že rodičia začali dávať psie mená, to iba psíčkari prestali používať tie 3 otrepané mená dokola.
To isté s mačkami. V okolí mám 5 kocúrov s menom MURO a jednu mačku MIŇU. My máme mačku Ľudmilu. A čo? To je príjemná zmena a susedia dlho nechápali na koho to volám a doteraz sa z nás smejú, že máme mačku Ľudmilu. Zmena akej na dedine nebolo obdoby 🙂

beata_k
Včera o 18:24

@anonym_autor A tebe kto stupil na otlak, ze si taka protivna?

tatiana288
Včera o 18:27

A teba čo je do toho kto ako pomenuje svoje deti?

viestta
Včera o 18:45
@anonym_autor

@anonym_autor vies o tom, ze Dion je starobyle anticke mesto Grecku? Vyznamne archeologicke nalezisko, Hektor bol velitelom Trojskych vojsk

mmia96
Včera o 18:52

Skôr si myslím, že psy majú častokrát ľudské mená. Môj pes sa volá Nikolas, skratka Niko. A ako ty píšeš, Hektor a Dion, takého psa teda vo svojom okolí nepoznám. Nepoviem keby napíšeš Dunčo, Bobi, Rexo, pri takýchto ma skôr napadne pes.

abbey1
Včera o 19:12

My sme dali nášmu psovi ľudské meno:Alex. Ako dieťa, čiže cca pred 40 rokmi, sme mali psa Ninu. A teraz máme ľudí Alexa a Ninu veľmi blízkych ľudí našej rodine. 🙂
C'est la vie.

anonym_eef083
Včera o 19:17

Suseda ma Laru psa. A moja kokegyna dceru Laru.
Druha kolegyna ma dceru Nelu a jej suseda v bytovke ma psika Nelu. 🙂

anonym_502a83
Včera o 19:19

No u mňa napríklad meno Hugo. Jednoznačne pre psa

loyda
Včera o 19:47

Zo života - v lete na ihrisku.
Babka, to dievčatko sa volá Alicka, ako môj pes a moja mamka 😂

anonym_4c486f
Včera o 19:49

Neprídu mi tie mená ako psie mne skôr príde čudné meno pre psa napríklad Edo alebo Kristínka 😄 už som také počula ale tak je to aj úsmevné mám rada psíky

majka2959
Včera o 20:15
@pr85

@anonym_autor Ja som sa na tomto chytil so ženou, lebo som chcel pre syna meno Aron a ona, že to je meno pre psa.

@pr85 Povedz jej, že Áron bol brat Mojžiša - dočíta sa v Biblii.

autor
Včera o 20:44

Pozerala som FB a ponúkajú tam na jednej stránke takého psa Diona. A Hektor je určite psie meno.

Strana
z2