Meno Agnes
Ahojte, len ma zaujima ako vnimate toto meno.. pride vam uz take zahranicne, nehodiace sa k slovenskemu priezvisku?
@drakaria mňa by ani nenapadlo volať Agnesu Agneša, ešte možno tie staršie ročníky áno, ale mladí ľudia určite nie. U nás sú dve Agnesy, jedna 80 ročná a jedna 7 ročná a obe volajú pekne Agneska.
@markaterka mne tiež nikdy nikto nepovedal agneša väčsina ma volá aga a potom si vela ludi mysli že som agáta 🙈
Podľa mňa krásne mení,moja babka má 99rokov a bola sa Agnesa,vôbec nie ako z osady.velmi málo používané,takže za mňa áno
Zaujímavé meno. Myslím, že v dnešnej dobe nie až tak otrepané a to sa mi páči, že nie každé druhé dievčatko v škôlke sa tak bude volať. Tiež nepoznám žiadnu opálenú s takým menom. A určite sa mi viac páči tento tvar - Agnes ako Agnesa alebo dokonca Agneša
Osobne by som neriešila, či znie slovensky, keďže slovenské nie je 😅 na mená je hroooomada názorov, čo je pekné a čo nie a čo komu ako znie. Ak sa nevieš rozhodnúť, skús pár dní bábätko (teda predpokladám, že sa pýtaš kvôli tehotenstvu) oslovovať tak, ako by si dcérku oslovovala po jej narodení a uvidíš, či ti bude pasovať. Alebo si skús niekoľkokrát za sebou nahlas spojiť Agnes s vaším priezviskom a počkať, či ti príde ten pocit automatickosti, ľahkosť vyslovovania atď. Pri rozhodovaní o mene by som rozhodne hladela len na tvoj a manželov názor, nie na nazor okolia.
A čo tu oadli komentáre o "osadníčkach"... nemám slov. Akoby rómske dieťa bolo čosi menej 🤦🏼♀️ Vanesa, Gréta, Šarlota (a iné varianty) sú tiež v každej osade a aj tak sú to (pre mňa osobne) pekné mená. Mená, ktoré by som sice svojej dcére JA nedala, ale sú pekné.
@markaterka mňa otcova teta volala Mónika a byvalý šéf MoŇika🙄🤦🏼♀️ čiže zhovadiť sa dá čokoľvek 😅😂
@ema22270 Mária myslím v jednom rozhovore spomínala, že sestra je Agneša, po babičke, a volajú ju doma Agnes.
@michellemary je to mozne, ja som par x pocula na koncerte ze o nej hovorila ako o Agnes
Ahoj. My mame doma Agnes Meno som mala jasne. Poznamky ludí podla ich intelektu(dokonca rodina mala hlupe reči). Obcas 'sedlaci' zahlasia že preco take meno alebo Agneša a podobne. Mladšia generacia a vela cudzich ludí aj v porodnici chvalili. Je to jedinecne meno, unikatné a aspo budete mat svoju jedinečnu Agnesku a ziadne tuctove Zoja Zara Ema Nela a neviem čo. Ja som ani den nelutovala že som take meno dala a čuduj sa svetu aj manželovi sa to meno pačilo 👌 a priezvisko mame slovenské vobec forma Agnes nieje divna so slovenskym priezviskom

Mala som spoluziacku s tymto menom, bola madarskej narodnosti. Dolezite je, co sa paci Vam.