Meno pre chlapca zhodné s otcom: Áno alebo nie?
Ahojte, viem, že sa tu podobné témy premieľajú denne, ale tak... Zaujímalo by ma či by ste dali synovi meno, ktoré sa vám síce veľmi páči, ale zhodou okolností je jeho nositeľom aj váš manžel a dátum pôrodu vychádza na jeho meniny... neviem sa rozhodnúť či ostať pri ňom alebo hľadať niečo iné...🤷
@anonym_autor takto ja som Petra, manzel je Peter, ak by sme este aj dietatu dali meno Peter, no uznajte 😂🤷♀️ takze v nasom pripade rozhodne nie, inak s tym nemam problem
@anonym_autor takto ja som Petra, manzel je Peter, ak by sme este aj dietatu dali meno Peter, no uznajte 😂🤷♀️ takze v nasom pripade rozhodne nie, inak s tym nemam problem
@petamich úplne ťa chápem 😀 ale meniny by ste si odbavili v jeden deň všetci traja 🤭
Niekto by dal aj meno, ktoré sa mu nepáči, len aby sa volal po niekom z rodiny a niekto by aj vymenil svoje vysnívané meno kvôli dátumu menín. Každý by si vybral inak záleží aká je vaša prioritná túžba s ktorou ste išli do výberu mena.
1. Ak je to vaše vysnívané meno - tak ho dajte
2. Ak je vaša priorita dediť meno - tak ho dajte
2. Ak je vaša priprita nedediť meno -tak ho nedajte
3. Ak je vaša priorita mať ďaleko od seba sviatky - tak ho nedajte
3. Ak vám na tom nezáleži kedy ma dieta sviatok -tak ho dajte
A ak to nie je vaše vysnívané meno a ani nechcete aby sa v rodine dedili mená a ani nechcete aby mal vedla seba sviatky - tak ho nedajte
Ja to tiez nemam rada, niektore pekne mena su najkrajsie, bez uprav a potom sa pouziva, stary, maly, hentaky, taky... za mna, kazdy nech ma svoje a hotovo
ja mam meno vraj po starkom, zhodou okolnosti ma otec tiez, takze mam rovnake ako otec :D
a mna volaju zdrobneninou, otras 🙂
"Zhodou okolnosti" sa tak vola otec😄 Vsak normalne povedz,ze chces dat meno po otcovi. Ked chces,daj. Osobne by som nedala. Akokeby uz ine meno neexistovalo a dieta je len kopia otca. A potom tie trampoty s menom cely zivot,ktory je ktory.🙈
Mne sa veľmi páči mužove meno. Máme 1 syna a keby mám aj druhého syna, tak ozaj neviem, ako ho pomenovať. Ale nechcem, aby sa volali rovnako, príde mi, že je dieťa potom onálepkované ako napr. Miško junior/ mladšia verzia svojho otca… Toto vidím veľmi často na rodinách, kde sa volá syn po otcovi. Chápeš ma čo myslím, príde mi, že je vtedy dieťa veľmi spájané s otcom. Ale komu to nevadí, nech také meno dá 😊
Moja jedina podmienka pri vybere mena bola ze nik v sirokej rodine to meno nemal a nema. A uz vobec nie po rodicoch.

A manžel čo na to? Ak sa dajú pomenovať rôzne (napr. manžela každý volá Tomáš a syn by bol Tomáško) tak by som dala, ak sa vám obom to meno veľmi páči. Ak sa to meno bude každému mýliť, tak nie (napr. Marek a pod.)
Meniny som nikdy neriešila.
@thereisabear tak ak sa manzel vola inac ako otec dietata, je to blbe 🙂 🙂
Inac v takych pripadoch sa potom ako citi druhy (treti) syn? Ze je taky nechceny ci ako to funguje?