icon

Meno pre chlapca zhodné s otcom: Áno alebo nie?

Dnes o 11:55

Ahojte, viem, že sa tu podobné témy premieľajú denne, ale tak... Zaujímalo by ma či by ste dali synovi meno, ktoré sa vám síce veľmi páči, ale zhodou okolností je jeho nositeľom aj váš manžel a dátum pôrodu vychádza na jeho meniny... neviem sa rozhodnúť či ostať pri ňom alebo hľadať niečo iné...🤷

Strana
z2
anonym_bf00a1
Dnes o 12:01

Dala by som iné. Nepáči sa mi keď sa rodič a dieťa volajú rovnako, veď mien je dosť

anonym_0a58ed
Dnes o 12:03

@anonym_autor Nedala, ani po otcovi, ani ak sú pri sebe meniny a narodeniny

katica06
Dnes o 12:09

Keby som mala syna na 100%by sa volal po otcovi

thereisabear
Dnes o 12:10

A manžel čo na to? Ak sa dajú pomenovať rôzne (napr. manžela každý volá Tomáš a syn by bol Tomáško) tak by som dala, ak sa vám obom to meno veľmi páči. Ak sa to meno bude každému mýliť, tak nie (napr. Marek a pod.)
Meniny som nikdy neriešila.

anonym_8e4f14
Dnes o 12:12

Ja ako malá som neznášala sa volať po mame…všetká pošta na rovnaké meno, oslovenia ako napr “Malá Monika” a mama “Veľká Monika”. A to mi niektoré veci doteraz ostali a nie som s tým ok 😀

anonym_be19d3

komplikácia pri preberaní zásielok, minule sa tu sťažovali že dcéra si dala vyplatiť peniaze za mamin šek, majú rovnaké mená

sazumak

Nie, nikdy by som nedala po mužovi. Ocko a brat sa volajú rovnako a aj mamina to už ľutuje, stále sa im pletie pošta.

lenka.25

Mne sa síce nepáči keď sa dávajú mena po rodičoch , ale pokial by to bolo tak ako píšeš, že sa ti to meno páči a nie je to len preto , že sa vola tak jeho otec , tak by som ho určite dala . Meniny a dátum narodenia , že ma dieťa rovnaké vy som vôbec neriesila . Ja som dávala deťom mena a ani som nevedela , kedy budú mat meniny .

anonym_bf00a1
Dnes o 12:14
@anonym_8e4f14

Ja ako malá som neznášala sa volať po mame…všetká pošta na rovnaké meno, oslovenia ako napr “Malá Monika” a mama “Veľká Monika”. A to mi niektoré veci doteraz ostali a nie som s tým ok 😀

@anonym_8e4f14 stará Monca a mladá Monca 😆😆

anonym_3458af
Dnes o 12:17

Ano dali sme take meno. Rob, ako Ty chces. My mame meno ktore je po manzelovi (a aj dedo sa tak vola), 3 tyzdne na to maju meniny, a este je tyzden predtym jeden sviatok.
A kazdy meno chvali, ze ake krasne Slovenske meno a nie vsetky tie dnesne moderne co ich je v skolke 10 z 30 deti.

Ale 100 ludi 100 chuti, isto budes mat aj reakcie ake je to otrasne a neoriginalne, davat mena po rodicoch. 🙃

A inak, tiez mam meno po mame, a nikdy sme ziadne problemy nemali, maximalne sme si kde tu otvorili postu, ale zeby to bola pre mna zivotna tragedia - kiezby mam len taketo problemy v zivote.

autor
Dnes o 12:22
@thereisabear

A manžel čo na to? Ak sa dajú pomenovať rôzne (napr. manžela každý volá Tomáš a syn by bol Tomáško) tak by som dala, ak sa vám obom to meno veľmi páči. Ak sa to meno bude každému mýliť, tak nie (napr. Marek a pod.)
Meniny som nikdy neriešila.

@thereisabear je mu to jedno, aj dcére som vyberala, on iba schválil 😄

anonym_33fec0
Dnes o 12:25

Ja som chcela dať po otcovi lebo sa mi to meno páčilo najviac,ale otec nechcel

anonym_6e3a08
Dnes o 12:28

My sme sa s manželom zhodli na tom, že nechceme aby sa náš syn volal ako on. Hoci proti menu nemám žiadne výhrady, len mi to príde zastaralé ,a chvalabohu aj mužovi.

anonym_90f724
Dnes o 12:33

Nepáči sa mi, ak majú deti mená po rodičoch a za normálnych okolností, by som nedala takto meno, ale keďže meno môjho muža je jediné chlapčenské meno, ktoré sa mi páči a ktoré by som bola ochotná dať prípadnému synovi, tak by sa teda volali rovnako no bohužiaľ 😀

michaela329
Dnes o 12:34

@anonym_autor dala som, lebo je to zároveň moje meno a veľmi sa mi vždy v tejto verzii páčilo. Narodeniny som vôbec neriešila, tiež to mám pri sebe a nejakú traumu z toho teda nemám.

tenerifka
Dnes o 12:37

Ano, dala by som. My sme dali najmladsej dcerke meno po mne, manzel si to tiez velmi zelal, dcerka je uz dospela a s menom je velmi stotoznena. Som rada ze ma osvietilo a nedala jej meno Xenia.....

anonym_67c677
Dnes o 12:38

Jasné

anonym_cdf015
Dnes o 12:42

Čo si pamätám som vedela že raz budem mať syna s menom xy...nakoniec aj manžela som stretla s týmto menom...

dorizzz
Dnes o 12:44

Ja mam tak, meniny ma 3teho, narodeniny 4teho v rivnaky mesiac a vola sa po otcovi. Nemam s tym ziadny problem. Lutujem, ze som dcere nedala meno po sebe. Mne sa to praveze paci, je to take tradicne.

natalka13
Dnes o 12:54

Komu uz dnes chodi posta🙈 a tvojmu dietatu uz bude iba eposta chodit.
Daj meno ake sa ti paci

cutespider
Dnes o 12:54
@anonym_be19d3

komplikácia pri preberaní zásielok, minule sa tu sťažovali že dcéra si dala vyplatiť peniaze za mamin šek, majú rovnaké mená

@anonym_be19d3, práve naopak, je to výhoda, keď nemusíš chodiť zbytočne na poštu, obzvlášť keď sa plánuje ich rušenie. Ak dieťa okradlo rodiča, tak je problém niekde inde (nie v mene).

anonym_7cf875
Dnes o 12:56

U nas sa piate dieta bude volat po mne, lebo osobne nepoznam ani jedno male dievcatkov sirokom okoli s takym menom a je dost mozne, ze sa narodi aj na svoje meniny v lete teda, ak sa vypyta na svet skor.
Jeden syn sa vola Martin, muz je Matej, on nechcel po sebe, aspon v oficialnom styku je to meno odlisne, ale volame ich Mato, Matko, tak to je jedno vlastne 😅.
Jedine tento nas Martin, sa mal narodit na Vianoce, termin som mala 24.12., a chcela som este Adama, a to som mu teda uz fakt nechcela spravit, aby mal vsetky sviatky v jednom a este aj Vianoce k tomu.
Inak ma to netrapi, ze sa bude volat po rodicovi a este aj narodit sa ma okolo menin. Meniny aj tak nejak specialne neoslavujeme, len sa zavola, donesu starki nejaku malu pozornost detom a ny si dame kavu. Tak to bude 2v1 a co ako?

autor
Dnes o 12:58
@anonym_7cf875

U nas sa piate dieta bude volat po mne, lebo osobne nepoznam ani jedno male dievcatkov sirokom okoli s takym menom a je dost mozne, ze sa narodi aj na svoje meniny v lete teda, ak sa vypyta na svet skor.
Jeden syn sa vola Martin, muz je Matej, on nechcel po sebe, aspon v oficialnom styku je to meno odlisne, ale volame ich Mato, Matko, tak to je jedno vlastne 😅.
Jedine tento nas Martin, sa mal narodit na Vianoce, termin som mala 24.12., a chcela som este Adama, a to som mu teda uz fakt nechcela spravit, aby mal vsetky sviatky v jednom a este aj Vianoce k tomu.
Inak ma to netrapi, ze sa bude volat po rodicovi a este aj narodit sa ma okolo menin. Meniny aj tak nejak specialne neoslavujeme, len sa zavola, donesu starki nejaku malu pozornost detom a ny si dame kavu. Tak to bude 2v1 a co ako?

@anonym_7cf875 aj ja chcem Martina 🤭

autor
Dnes o 12:58
@natalka13

Komu uz dnes chodi posta🙈 a tvojmu dietatu uz bude iba eposta chodit.
Daj meno ake sa ti paci

@natalka13 napísala som v predchádzajúcom komentári 😊

anonym_7cf875
Dnes o 12:59
@anonym_33fec0

Ja som chcela dať po otcovi lebo sa mi to meno páčilo najviac,ale otec nechcel

@anonym_33fec0 u nas to bolo rovnako, strasne sa mi paci meno Matej, odjakziva, a muz ani pocut, tak mame Martina 🙃😆. Ale aj znamych mame tak, ze otec sa vola Martin a maju Mateja, nie sme jedini takto 🤣.

janinah
Dnes o 12:59

Syn sa volá ako jeho otec.Synovi sa jeho meno páči.Manzel má narodeniny na svoje meniny a este su aj vianoce. Nik to nerieši.

anonym_33fec0
Dnes o 13:16
@anonym_7cf875

@anonym_33fec0 u nas to bolo rovnako, strasne sa mi paci meno Matej, odjakziva, a muz ani pocut, tak mame Martina 🙃😆. Ale aj znamych mame tak, ze otec sa vola Martin a maju Mateja, nie sme jedini takto 🤣.

@anonym_7cf875 My máme Mateja namiesto Michala

anonym_6cc141
Dnes o 13:46

Ja som chcela dat chlapcovi meno po manzelovi, ale on sam povedal, ze by to bolo divne, prave preto, ze by ich volali "maly Mirko" a "velky/stary Mirko" a mal veru pravdu... dali sme ine meno a bolo to dobre 😃

anonym_fa3b83
Dnes o 13:46

🙄🙈Ach.. asi moj nazor bude niekomu pritiahnuty za vlasy, ale musim ho do takejto temy napisat. U nas doma sa toto dedenie krstnych mien po rodicoch zaviedlo tiez. Cize ja sa volam po mame, brat po otcovi. Ja som sa odstahovala pred 4 rokmi po skonceni vysokej skoly do podnajmu, trvaly pobyt mi ale este na nejaky cas zostal u nasich. Ked som si riesila neskor hypoteku, zial, v procese schvalovania mi ju pozastavili, ze mam dlh v poistovni, ktory musim hned zaplatit. Samozrejme, nie ja, ale moja mama, cize menovkyna s rovnakym trvalym pobytom (podla rodneho cisla si to overit nevedeli..), takze som musela obvolavat poistovne a dokazovat banke, ze dve osoby s rovnakym menom a priezviskom zijuce na tej istej adrese su niekto uuplne iny. Viem, niekomu to pride asi smiesne, ale verte, nieco taketo som neriesila jedinykrat za zivot. Prosto, za mna nie. Nech ma kazdy svoje krstne meno doma a vie sa potom lahko odlisit aj v takychto formalnych zalezitostiach.

nevenka
Dnes o 13:47
@anonym_33fec0

@anonym_7cf875 My máme Mateja namiesto Michala

@anonym_33fec0 no Michal je tiez pekne meno, ale tak sa vola svagor, nuz...🫣😅

Strana
z2