icon

Meno pre chlapca zhodné s otcom: Áno alebo nie?

Dnes o 11:55

Ahojte, viem, že sa tu podobné témy premieľajú denne, ale tak... Zaujímalo by ma či by ste dali synovi meno, ktoré sa vám síce veľmi páči, ale zhodou okolností je jeho nositeľom aj váš manžel a dátum pôrodu vychádza na jeho meniny... neviem sa rozhodnúť či ostať pri ňom alebo hľadať niečo iné...🤷

Strana
z2
anonym_babe9e
Dnes o 14:00
@thereisabear

A manžel čo na to? Ak sa dajú pomenovať rôzne (napr. manžela každý volá Tomáš a syn by bol Tomáško) tak by som dala, ak sa vám obom to meno veľmi páči. Ak sa to meno bude každému mýliť, tak nie (napr. Marek a pod.)
Meniny som nikdy neriešila.

@thereisabear tak ak sa manzel vola inac ako otec dietata, je to blbe 🙂 🙂

Inac v takych pripadoch sa potom ako citi druhy (treti) syn? Ze je taky nechceny ci ako to funguje?

petamich
Dnes o 14:02

@anonym_autor takto ja som Petra, manzel je Peter, ak by sme este aj dietatu dali meno Peter, no uznajte 😂🤷‍♀️ takze v nasom pripade rozhodne nie, inak s tym nemam problem

autor
Dnes o 14:17
@petamich

@anonym_autor takto ja som Petra, manzel je Peter, ak by sme este aj dietatu dali meno Peter, no uznajte 😂🤷‍♀️ takze v nasom pripade rozhodne nie, inak s tym nemam problem

@petamich úplne ťa chápem 😀 ale meniny by ste si odbavili v jeden deň všetci traja 🤭

talia16
Dnes o 15:17

Niekto by dal aj meno, ktoré sa mu nepáči, len aby sa volal po niekom z rodiny a niekto by aj vymenil svoje vysnívané meno kvôli dátumu menín. Každý by si vybral inak záleží aká je vaša prioritná túžba s ktorou ste išli do výberu mena.
1. Ak je to vaše vysnívané meno - tak ho dajte
2. Ak je vaša priorita dediť meno - tak ho dajte
2. Ak je vaša priprita nedediť meno -tak ho nedajte
3. Ak je vaša priorita mať ďaleko od seba sviatky - tak ho nedajte
3. Ak vám na tom nezáleži kedy ma dieta sviatok -tak ho dajte
A ak to nie je vaše vysnívané meno a ani nechcete aby sa v rodine dedili mená a ani nechcete aby mal vedla seba sviatky - tak ho nedajte

anonym_6ac9f1
Dnes o 15:17

Ja to tiez nemam rada, niektore pekne mena su najkrajsie, bez uprav a potom sa pouziva, stary, maly, hentaky, taky... za mna, kazdy nech ma svoje a hotovo

anonym_87c604
Dnes o 15:21

ja mam meno vraj po starkom, zhodou okolnosti ma otec tiez, takze mam rovnake ako otec :D
a mna volaju zdrobneninou, otras 🙂

iwesska
Dnes o 17:07

"Zhodou okolnosti" sa tak vola otec😄 Vsak normalne povedz,ze chces dat meno po otcovi. Ked chces,daj. Osobne by som nedala. Akokeby uz ine meno neexistovalo a dieta je len kopia otca. A potom tie trampoty s menom cely zivot,ktory je ktory.🙈

Strana
z2