Meno Zuzanka
Ahojte, viem že je to trápne ale musím vám napísať svoje pocity. 🙂 Máme ročnú dcérku ktorá sa volá Zuzanka. Manžel vybral toto meno ale ja sa s tým ešte stále neviem stotožniť. Stále rozmýšľam nad tým že ju budú volať Zuza a hlavne že je to také staromódne nemoderné meno, dúfam že nebude jediná Zuzana v celej škole 😃. Čo si myslíte o tomto mene? Dali by ste ho dievčatku?
@karolinakr vieš čo, ja som v lekárni už čítala také kombinácie mien, že som niekedy tiež nevedela či sa smiať alebo skôr plakať. Taký Barnabáš Siman, Juan Zubák, Šeherezáda Olahová, Lili-Rose Gunárová to sú tie, ktoré mi najviac zostali v pamäti
@lalenka33 🙂
raz na radiu Expres davali ake srandy ste zažili s menom, a jeden sa volal Riečičiar a sestrička vyšla na chodbu a volá pán Pičičiar..
Aj moja sestra Zuzana má dcéru Zuzku.
Nevedeli sa zhodnúť a mužom pri výbere mena...tak takto.
Žijú v zahraničí, takže tam ju skôr volajú Suzi a mama Zuzi ( čo je milé).
mame v rodine 5 rocnu zuzku, je to pekne meno. aj ine mena sa daju casto povedat "skaredo": viktora, karola, beta...
Výchovaj ju tak, aby si nikto nedovolil ju nazývať Zuzou. Ja sa tak volám a hovoria mi Zuzana, Zuzka a Zuzanka. Je to krásne a nadčasové meno. Ja rodičom zaň ďakujem.
Inak dat dieťaťu meno a potom to banovat?
Ja mám na to iný názor a nechápem ako niekto môže dať toto meno..vždy sa mi vybaví Zuza Kronerka v tých inscenáciách na lazoch..u nás v okolí sa Zuzany volajú Zuzy...aj keď možno do očí Zuzka sem Zuzka tam..ale v neprítomnosti je to skrátka Zuza, pre mňa niečo ako Marienka alebo Jozefa...to už radšej Katu..prepáč za názor...ale sama cítiš že celé zle, keď po roku potreba rozoberať na MK
Aj my mame Zuzanku 2,5r, podla mna krasne meno😍
Zuzka je super meno 😀 a všade je kopa Zuziek. na intráku som bývala so zuzkou, na konci chodby tiež 2 zuzky spolu a jeden rok sme v skupine na výške boli asi 6 zuziek z 12 ludi, no zuzky na každom kroku 😀
minule na rodičku, asi 6 rodičov dokopy a z toho 3 zuzky 😀
Mne napríklad hovorili aj nana,zana,džudy, zuzina,žužu 😅
Krásne , slovenské meno 🥰 mne sa veľmi páčia typické slovenské mená .. žiadne " americké " vymýšľaniny
Zuzana nikdy nevymizne z kalendara s Katarinou , to su take piliere slovenskych mien s Luciou, Mariou, teraz si všimam, že často sa dava Hanka, tieto mena ostanu navždy my sa obratime na prach a stale tu budú 🙂 presne ako v mužskych Martin, Tomáš, Lukáš, Juraj, Jozef tie tu tiež budu navždy no a teraz je veľmi moderne Matúš. Inak len tak pomimo to boli mena 12 apoštolov, ešte Filip, Jakub, Timotej
Krásne meno má dcérka. ♥️
Moja dcera je Zuzana,este jedno dievcatko v jej rocniku je tiez Zuzka,sesternicina dcerka je tiez Zuzka,je to nadherne meno🙂nadcasove a bez problemov vyslovitelne aj v inych jazykoch a s obmenami
PS: Zuza je iba vtedy,ked uz prekroci mieru mojej trpezlivosti😄😄
Mam 4 ročného syna Matejka, keď mal dva narodila sa mu sestrička Zuzka(od začiatku sme vedeli, že to bude Zuzka, žiadne iné meno sme nemali vybraté.). Keďze nevedel v tom veku rozprávať, tak ju volal Šuka 🤣teraz je to jeho Zuzka, Zuzička, Zuzi, a keď je neposlušná, tak samozrejme je Zuza 😁
Krásne meno, je nadčasové. Volám sa tak a nik v mojom okolí vrátane kolegov ma nevolá Zuza (okrem brata a sestry 🙂) v mojom okolí je veľa Zuzán a žiadnu nevolám Zuza. Som rada že mi rodičia vybrali také pekné meno. Myslím, že aj dcéra bude spokojná. A keby nebola, krstné meno si vie zmeniť celkom jednoducho.
Ja som tiež Zuzana z generácie deti 80tych rokov kde nás bolo v každej triede asi 5 Zuzan 😂 Nespomínam že by ma volali Zuza, vždy Zuzka, Zuzi. Osobne som z toho mena moc nadšená nebola, chcela som byť Sandra alebo Lea pretože také meno malo dieťa jedno z tisíc a Zuza bola taka tuctova. Osobne som sa s dieťaťom Zuzkou za posledných 20r fakt nestretla, myslím ze bude široko ďaleko jediná ale nemyslím ze by jej deti dáko nadávali, lebo čo viem na každé meno sa dá nájsť hanlivy variant/nadávka, čiže toto nerieš. Ak sa vám páči prečo nie. Teraz je sama Sofia Nina Ema, nuž každá doba ma tie svoje top mena.
Hahaaaa, mňa volali odmalinka všelijako. Keď som bola malá a niekto mi povedal Zuza, tak som revala jak tur 😀, rokmi sa to obrúsilo, zvykli ma tak volať ešte chalani na strednej 😀. Inak za našich čias nás bolo hrozne veľa, túžila som sa volať celkom inak. Ale dnes som rada. Ako dospelú ma všetci volajú Zuzka. A cudzinci napr. v práci ma volajú Suzana 😉
Zuzana je najkrajšie meno👍
Mám pocit že Zuzana je spat v móde. Mne sa to meno nepáči.
Ja moju dcéru volám Zuza (keď hnevá) a nepríde mi to nijak hrozne. Ona je zatiaľ spokojná, že bývajú o nej ľudové pesničky, chodí do škôlky. Kamarati ju volajú Zuzka väčšinou.
No a už to tu máte od včera rana Zuza sem, Zuza tam ...všade Zuza..
My máme ročnú Zuzanku...inak ako Zuzanka jej nikto nepovie...neľutovala som ani sekundu...keď sa ma niekto opýta že prečo sa tak volá keď v rodine nemáme žiadnu Zuzanu,tak poviem že po prvej slovenskej prezidentke 🙂
@janarochester snáď sa raz dievčatko nebude chcieť dat raz premenovať kvôli tomu. 🙏
Dcerka ma v skolke spoluziacku Zuzanku.krasne blondave dievcatko.volaju na nu Zuzi..je asi jedina v skolke.velmi pekne meno.ako jej budu hovorit o tom rozhodne sama casom.my mame Kristinku a od narodenia som bojovala ked niekto skusil na nu s oslovenim Kika.az sa.mi chlpy zjezili.dorazne som upozornovala ze si zelam aby ju oslovovali celym meno ked uz ozaj tak Tinka.no a hadaj co z nej vyliezie prve ked sa jej opytaju ako sa vola? 😄
Naša starká hovorila, že každé meno je pekné keď sa pekne volá. Ja mám najlepšiu kamošku Zuzku , volám ju Zuzi🙂
Je to najkrajsie meno, ja mam 3,5 orcnu Zuzku a kedneposlucha tiez jej poviem Zuza, ale neviem si predstavit, ze by sa volala nejako inak. pre mna je to najkrajsie meno pre dievcatko.

Mám 10 ročnú Zuzku. Vždy sme mali pozitívne reakcie - nie je ich veľa ako za našich čias. Spolužiačky ju chvíľu volali Zuza, ale boli to také potvory, ktoré chceli robiť zle. Učiteľka to pomerne rýchlo stopla. Väčšinou ju volajú Zuzi jej kamošky. Za mňa parádne meno a k tej našej blondínke padne ako uliate.