Najpodivnejšie reálne mená pre deti
aj ta najlepsia matka, dokaze znicit zivot detom ked im da nejake otrasne mena. a co este ak je zena hrozna matka? Ake mena dali vo vasom okoli zeny svojim detom, ktore podla vas su neni stastne ze ake meno dostali?
Inak ludia su taky ze, Zofia a Jerguš a neviem ake mena, ze ako pre babku. Ale ved vsetci raz budeme stare babky a dedkovia nie? 😀a inak ja som dnes zachytila na ihrisku ze jedna mamicka kricala na chlapca Jožko a absolutne som sa nad tym ani nepozastavila, ze chlapec ma “starecke” meno.
@flatwhite jožko pre starého dedka? Synovec sa volá jozef. Mladý muž vo veku 30 r.
Meno dostal po otcovi, starom a prastarom otcovi.
@anonym_e97461 šimon? na svk tradičné meno…
@anonym_autor to je iba tvoj názor,. kamoška Svetlana má 35, kolegova dcéra 25 a naša Žofia má 16
@katica06 Žofia je dcéra? Ako je spokojná s menom?
@anonym_9d4bfc vybrala by si si skor Marek alebo Ctibor?
@anonym_autor asi som vadna, ale mne sa to meno lubi😆😆
A este Bernadeta a Františka… to je podla mna meno ako za trest
ešte som si spomenula: benjamín, emanuel, gorazd (toto som fakt nechápala…), silvester, kvetoslav…
Trochu mimo temy...poznam cloveka, ktory ma dve krstne mena. Pouziva iba jedno, napriklad Peter. Jeho mama, pri kazdej prilezitosti hrdo rozprava, ze jej syn ma dve mena, napr. Peter Tomáš (Novak). Citi sa byt francuzka.... ako keby bol jej syn nejaky Jean Paul🙂
Zrejme kvoli tomu, ze ona tomu priklada taku dolezitost, ten chlap je z toho frustrovany.
Pri rodinnych oslavach, navstevach, svadbach...furt to jeho mama vytiahne.
🙂 A najlepsie nam minule rozpravall storku, ale som bohuzial zabudla podrobnosti... nadaval, ze bol na cestach a vstupoval do nejakej netradicnej krajiny a neviem ci viza, ci letenka alebo iny dokument, kde uviedol iba prve meno, mu nesedela s pasom, kde mal dve mena. Tak mal z toho ostaru a este musel k tomu aj nieco zaplatit😁
A este Bernadeta a Františka… to je podla mna meno ako za trest
@anonym_9d4bfc ako keby mali pri ich stvoreni pod matracom bibliu.
@anonym_ae566a neter, nemá s tým problém dcéra je Katarína ale asi ti tiež bude vadiť.
100%lepsiw ako.ujo Sandokan a teta Samanta
@katica06 Katarína v pohode, Žofia sa mne osobne moc nepáči, ale ani meno mojej dcéry sa nemusí ľuďom páčiť... Každý má predsa iný vkus. Minule nejaká influencerka dala meno Ernest... Staré, ale hovorím si, že celkom ok. Jergus tiež celkom ok.
@flatwhite jožko pre starého dedka? Synovec sa volá jozef. Mladý muž vo veku 30 r.
Meno dostal po otcovi, starom a prastarom otcovi.
@deti95060810 ved prave, ze ja to absolutne neberiem ako meno pre dedka. Ja sa celkovo nejak nevzrusujem nad menami, proste take sme dostali a vzdy je predsa moznost zmeny v dospelosti.
@anonym_autor nie, normalne Jerguš, aj to je podla mna samo o sebe pekne.
@flatwhite a meno Leon?
@anonym_9d4bfc ako keby mali pri ich stvoreni pod matracom bibliu.
@anonym_autor 🤣🤣🤣 a miesto lubrikantu svätenú vodu
Syn má podivné meno. Popravde, neviem, ako k tomu prišlo 🙂 Mne sa vždy páčili mená Martin, Juraj a Peter. Žiadne moje dieťa sa tak nevolá. Asi nakoniec konkrétne meno príde ku konkrétnemu dieťaťu.
Kamarátka mi hovorila, že mali na teambuildingu tému "príbeh môjho mena". Som si pomyslela, že čo za blbosť. Ale potom som si uvedomila, že každý z našej rodiny má svoj príbeh mena. Iba manžel je po svojom otcovi a ten po svojom a ten po svojom a ten... ale asi aj to je príbeh.
Toto, že hnusné meno, smejem sa z mena, decko bude mať zničený život, nič také z okolia nepoznám, žijem v SR.
Práve som sa pýtala podivne pomenovaného, čerstvo dospelého na jeho skúsenosť. Tvrdí, že má len dobré ohlasy, že mnohí mu vravia, že nikoho s takým menom nepoznajú, ale že sa mu nikto nevysmieval, nekomolil, nehanil, nešikanoval.
Žofia je Sophia po slovensky rovnako ako Alžbeta je Elisabeth alebo Zuzana Susan.
A co sa zdá ako mená pre starých ľudí, nuž, čas to vyrieši.
Kdesi som čítala, že Jerguš je odvodené od Gregora, rovnako ako Maroš od Martina.
@anonym_autor nie, normalne Jerguš, aj to je podla mna samo o sebe pekne.
@flatwhite tak ano Jergus je asi take trochu lepsie ale co mena .. Chváloslav, Milodar, Dobrohost, Prvoslav.. ako im budu doma vraviet?
Syn má v škôlke Milicu,volajú ju Mili a ešte Johanku. Každého osobná vec.
Realne som sa stretla s tymito: Ctibor, Bohumila, Jergus, Silvester, Anastazia
@anonym_f3ddd4 dve z tvojich " divnych " mien nosia moji súrodenci,skvelí ľudia a so svojimi menami uplne v pihode
Syn má podivné meno. Popravde, neviem, ako k tomu prišlo 🙂 Mne sa vždy páčili mená Martin, Juraj a Peter. Žiadne moje dieťa sa tak nevolá. Asi nakoniec konkrétne meno príde ku konkrétnemu dieťaťu.
Kamarátka mi hovorila, že mali na teambuildingu tému "príbeh môjho mena". Som si pomyslela, že čo za blbosť. Ale potom som si uvedomila, že každý z našej rodiny má svoj príbeh mena. Iba manžel je po svojom otcovi a ten po svojom a ten po svojom a ten... ale asi aj to je príbeh.
Toto, že hnusné meno, smejem sa z mena, decko bude mať zničený život, nič také z okolia nepoznám, žijem v SR.
Práve som sa pýtala podivne pomenovaného, čerstvo dospelého na jeho skúsenosť. Tvrdí, že má len dobré ohlasy, že mnohí mu vravia, že nikoho s takým menom nepoznajú, ale že sa mu nikto nevysmieval, nekomolil, nehanil, nešikanoval.
Žofia je Sophia po slovensky rovnako ako Alžbeta je Elisabeth alebo Zuzana Susan.
A co sa zdá ako mená pre starých ľudí, nuž, čas to vyrieši.
Kdesi som čítala, že Jerguš je odvodené od Gregora, rovnako ako Maroš od Martina.
@anonym_46434d aké podivné meno, neprezradis?
@anonym_f3ddd4 dve z tvojich " divnych " mien nosia moji súrodenci,skvelí ľudia a so svojimi menami uplne v pihode
@janinah a ktore su to mena?
@janinah su menej caste, netradicne..
@flatwhite a tie dve ktore spominas, ako ich budes volat ako deti ktorym chces povedat pekne, ? Guško?
@anonym_autor Žofia a Jerguš su aj v tomto tvare pekne. Neviem preco by každé dieta malo byt oslovovane zdrobnelinami 🫣 mna by dost zaujímalo ake su mena tvojich deti, nech vieme ake mena su vhodné pre deti...
@flatwhite tak ano Jergus je asi take trochu lepsie ale co mena .. Chváloslav, Milodar, Dobrohost, Prvoslav.. ako im budu doma vraviet?
@anonym_autor vies co Leon asi by som tiez oslovovala normalne. Ale s tymi ostatnymi si ma uprimne dostala, priznam sa ze tie pocujem prvykrat 😀. Ale tak pokial sa niekto rozhodne dat uz take nezvycajne meno, tak snad aj vie ako by dotycnemu hovorili prezyvkou, ze to maju nejak poriesene 😀
@anonym_autor vies co Leon asi by som tiez oslovovala normalne. Ale s tymi ostatnymi si ma uprimne dostala, priznam sa ze tie pocujem prvykrat 😀. Ale tak pokial sa niekto rozhodne dat uz take nezvycajne meno, tak snad aj vie ako by dotycnemu hovorili prezyvkou, ze to maju nejak poriesene 😀
@flatwhite jedna sa o mena skopirovane z obecnej webstranky ze sa za minuly rok u nas narodili.
Tak mne osobne sa dvíha žalúdok z mien ako Mateo alebo Izabela, alebo čohokoľvek, čo je hrozne “moderné”. Pri menách ako Silvester, Gorazd, Bystrík, Svetlana, Cyril, Mojmír sa len usmejem. Aké krásne, že má niekto toľko odvahy vytiahnuť také meno!
A na tvoje že babka a dedko 😂 to si myslíš, že nejaká Sarah bude navždy ňuňu bábo v perinke alebo že Timon bude navždy rozkošný školkár? 🤦♀️to sú také sprostosti. Viac by som verila chlapovi čo sa volá Bystrík ako Timon. Timon je pre mňa surikata.
@anonym_46434d aké podivné meno, neprezradis?
@anonym_ae566a nie. lebo tu chcem byt anonymne 🙂
@anonym_ae566a nie. lebo tu chcem byt anonymne 🙂
@anonym_46434d v pohode 🙂
ale je v tom nejaka logika dat dietatu cim najdeb_lnejsie meno? Preco to robia ? Cisto chu originalitu alebo ,???

poznala som dievčatá/ženy: emerencia, piroska, bogda, boglárka, stacey, jennifer, jeanette, scarlet, chlapcov/mužov: jerguš, zlatko, vratko, kris… netreba zabudnúť na bendegúza a kollárové decká majú tiež haluzné mená podaktoré…