Najpodivnejšie reálne mená pre deti
aj ta najlepsia matka, dokaze znicit zivot detom ked im da nejake otrasne mena. a co este ak je zena hrozna matka? Ake mena dali vo vasom okoli zeny svojim detom, ktore podla vas su neni stastne ze ake meno dostali?
Tak prispejem aj ja.... U nás v okolí.pribudol Aydan, Aishe, Rayen, Gwen Stephanie, Tarja, Leticia, Chloe, Selim, Aurelio, asi som niekoho vynechala
@anonym_8ebf7e Tak určite Žofia, Jergus, Libor atď.su lepšie ako tieto akoze " super moderné" mená. Je to trápne, tá snaha o " výnimočnosť"
Jennifer - byvala spoluziacka, jej matka chcela byt cool v 90tych rokoch na Slovensku, dosiahla to, ze sa jej narodila maximalna introvertka a seda myska, z ktorej si na strednej robili srandu (mala slovenske priezvisko a dokopy to bolo ako past na oko).
Zlatko - podla mna hrozne muzske meno
@anonym_9d4bfc nezacina sa jej priezvisko na S.?
@anonym_autor a uvedomuješ si, že tie deti prežiju snad vacsinu svojho života ako dospeli? A dat im dospelacke mena, ale doma ich volat nejakou prezivkou, je lepšie než im dávat preflaknute "moderne" mena?
U nás v rodine su 2 Kataríny, velká a mala. Tej malej roky inak nehovorili, len Lili. Teraz je normalne dospelá Katka.
K dotazu - na zápis k nám do 1.triedy prisiel Majk.
Učila som Gregora, skvely chalan. V škole sme mali Xeniu.
Inak v ČR je trend vytahovat skor staré tradične mena. Je ti vela Aničiek, Johanky, Vojtechovia, Vitovia. Bezne meno je Eliáš, Jonáš, Lada, Jáchym, Tadeáš, Pavlína. Rádoby zahranične mena česki rodičia dávaju minimálne.
@barka1 Tak tento trend v Čechách sa mi páči. Tu na Slovensku sa väčšina malomestiacky predbieha, kto dá " zaujímavejšie a modernejšie" meno, ale podľa mňa je to vrchol trápnosti
Ja nechápem túto neustálu potrebu kritizovať a smiať sa z mien, ktoré si rodičia vybrali pre svoje deti. Obe svoje deti mám pomenované menami, ktoré sa na MK pravidelne zosmiešňujú, sú to obyčajné slovenské mená. A mne osobne je úplne u zadku, či sa niekomu páčia, alebo ich niekto považuje za ošklivé. Obe svoje deti som pomenovala s láskou a tak na nich aj volám. Smiať sa z mien detí a prevracať oči nad rodičmi, ktorí ich tak pomenovali z určitých dôvodov, môžu len jednoduchší ľudia.
@tatiana288 asi tak. Zrovna mne sa pacia nezvycajne resp.aj menej pouzivane mena.
Ale toto tu? Jerguš? Čo je na tom zle?
Zofia? Ok dnes ozaj "premnozena" sofia je uz ok.
Alebo aj ine.... ktore su ok len menej pouzivane.
@anonym_8ebf7e Tak určite Žofia, Jergus, Libor atď.su lepšie ako tieto akoze " super moderné" mená. Je to trápne, tá snaha o " výnimočnosť"
@anonym_b6d312 lenže autorke vadí najviac obyčajná dlhodobo používaná Žofia
@anonym_b6d312 lenže autorke vadí najviac obyčajná dlhodobo používaná Žofia
@anonym_8ebf7e bežné meno
@anonym_f3ddd4 Anastázia - poznám niekoľko . Všetko ženy vo veku 60+. Stázka - bežné oslovenie.
@anonym_2387bd mama som spolužiačku Anastasiu, y z ďaleká nemá 60, mu sme ju volali Stassi
Ja uvediem príklad svojho mena, volám sa Jarka, konkrétne Jaroslava, už mám 40+ a za celý svoj život som inú Jaroslavu nestretla, ešte tak Jarmilu. Takže si pripadám výnimočná a ešte k tomu mám aj slovanské meno. V dnešnej dobe sa tieto mená ako mám ja vôbec nenosia a ja som rada, aspoň budem výnimočná po celý svoj život a nikto sa nemusí pozastaviť nad tým, že kde som k takému menu prišla 🙂
Môj pradedko sa volal Rochus.
Silvester, Silvo sa mi náhodou páči
Silvster je moj ujo,Metod velmi dobry znamy ma 33rokov,zofia moja stara mama,Vlasta moja dcera (meno po starkej,nedozila aa jej).Nic zle na tych menach nie je.Leon je model auta od seatu,ale hlavne budme vsetci mega moderní.
Mne je jedno kto sa ako vola, len mam milu prihodu zo skoly. Dcerka prvacka mi vravi, ze dnes sa hrala so "skailinkou". Veru dlho mi trvalo, kym som pochopila, ze to nema na mysli "Skylink" ale dievcatko s menom Scarlet.
@anonym_autor nie som na Sk, tak tych netradicnych mien je tu vela. Teraz mam noveho ziaka , ma krasne meno Nathan.
zvlastne mena Bozidara, Bozena, Lorant (madarske), Jozefina, Stefania, Alojzia, Filoména, Galina, Gertruda, Eleonóra, Etela, Gizela, Hilda, Ružena, hoci Bozidara Turzonovova znie vynimocne, tam si ani neviem ine meno k nej predstavit. Z tych netradicnejsich, co by som dala su to: Nadja, Tanja, Danica, Sonja, Zora, Valentína,
@anonym_2387bd a myslis ze dieta sa tuzi volat zofia ?
@anonym_autor no ja by som napr. dala urcite radšej Zofiu ako Sophiu. Nevidím na tom nič hrozné, mne sa tieto klasické mena veľmi páčia. Za mna urcite krajšie a originálnejsie ako Chloe, Zoe, Mia, Zara, atď. , ale rozumiem ze niekomu sa take mena pacia. Ved kazdemu sa paci nieco ine a je to v úplnom poriadku
@anonym_autor som eocnik 78 a v prvej triede ze skoly so mnou chodila Zoana v tej dobe zvlastne poznala som len jednu a brat sa jej volal Zenon
Ja ak budem mat ešte niekedy dievčatko, bude sa volať Ľudmilka, chlapec Július. A je mi fakt jedno co si o tom bude kto myslieť🙂 nam s manželom sa veľmi páčia
Ja poznám napríklad tu spomínanú Bernadette, Bolgarku, Svetlanu, Zsofiu, Lou (2x: jedno dievča, jedného chlapca), Penelope, Rayane, ale už som mala aj kolegov ako Hillary (muž), Innocent, Divine, dcera známej Mpoh, čo znamená v preklade jed. Už som počula aj mena ako dni v týždni (nespomínam si ktorý den presne, možno Friday)? ,
nechápem, na čo sa tým zaoberať, mne viac nepochopiteľné príde dať rovnaké meno ako ma rodič toho dietata: narcizmus?
Ale neriešim ani to, keď chcú…
Tak teda daj, ktoré mená sú podľa teba v pohode?
@anonym_autor Svetlana pre babku? toto meno letelo v 70-80 rokoch, ja si 40-50 rocnu zenu nepredstavujem ako babku. V tych casoch sme mali aj 2 Svetlany v triede. Bolo to take komunisticke meno, inspiracia zo Sovietskeho zvazu.
@zuzana76 este Marusia 😉
@anonym_autor tak za zvlastne meno povazujem Školastika. to by som dietatu nedala.
@anonym_autor tu si pozri oficiálne informácie
https://najmama.aktuality.sk/clanok/Kk37rek/san...
Za mňa mnoho pekných mien, avšak kdesi som zachytila meno Kalorína a to sa mi zdá fakt extrém.

@anonym_9d4bfc
Jednu Bernadetu poznam a je nauzasnejsi clovek akeho som kedy stretla. S menom je vekmi spokojna. A vies co? Pomaha ludom...
@svetlonos bernadeta soubirousová - dokonca som čítala aj životopis. Veľmi sa mi kniha páčila.
toto meno poznajú skôr cirkevníci z kostola.