icon

Najpodivnejšie reálne mená pre deti

26. feb 2026

aj ta najlepsia matka, dokaze znicit zivot detom ked im da nejake otrasne mena. a co este ak je zena hrozna matka? Ake mena dali vo vasom okoli zeny svojim detom, ktore podla vas su neni stastne ze ake meno dostali?

vevesh
27. feb 2026
@katkazatka

@anonym_autor to nie su mena pre babky a dedkov. Naopak-vies si predstavit dedka Kevina a baku Jessicu? Alebo Marcus a Chloe?
Ja radsej Katka a Zuzka ako moderne kolotočarske mena.

@katkazatka poznam aj babku Jessicu, aj dedka Kevina a je to trochu popri Ulrichovi, Stefanovi, Wolframovi trosku ine, ale neriesim...rodicia mali svoj dovod/motiv dat take meno, ich volba a dane osoby su s tym aleze uplne v pohode. Nevidim dovod sa nad tym pozastavovat a absolutne vobec nemam take pocity, ze by som niecie mena mala riesit-ci v mladosti, ci v starobe. Ma take meno, ma. Tak co...

moonlight1210
27. feb 2026
@anonym_autor

@katica06 meno pre babky a dedov.

@anonym_autor preco?

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
petulda333
27. feb 2026

Nepoznam nikoho v blizkom okoli co by dal divne meno. Jedine co poznam,synovi spoluhraci. Dvojicky LEON a NOEL. dali im ich lebo odzadu je to tiez to iste. A este kazdy z nich ma aj druhe meno. Zahranicne. A inak som iba pocula na ulici romov kricat Esmeralda,Jose,Rosalinda a tieto specialitky

lenka13332
27. feb 2026

@anonym_autor Božidara

anonym_4ff860
27. feb 2026

Neexistuje žiadne debilné meno sú len debilni ľudia čo svoje deti učia smiať sa na takých menách..autorka si jedna z nich 🥳

maja249
27. feb 2026
@anonym_9d4bfc

Nicollette Bryndzákovie😥😫😂

@anonym_9d4bfc Enrico Roderic Hruška😁

karolinakr
27. feb 2026
@maja249

@anonym_9d4bfc Enrico Roderic Hruška😁

@maja249 ale sranda Enrico a Roderick podla mna ujdú

anonym_8a3e76
27. feb 2026

@anonym_autor moja sestra mala spolužiačku Auréliu, volali sme ju Relia alebo Relana. Mne sa to meno vždy neskutočne páčilo. A pamätám si ešte Annu, tú doma volali Nenela.

maja249
27. feb 2026
@karolinakr

@maja249 ale sranda Enrico a Roderick podla mna ujdú

@karolinakr no áno, ale toto bolo meno pre jedného chlapca a navyše ešte s priezviskom Hruška. To mi vôbec nepasuje dokopy.

anonym_a4c1f3
27. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_9d4bfc vybrala by si si skor Marek alebo Ctibor?

@anonym_autor radšej Ctibor. Z Mareka by bol parek. 🤣

riyadh
27. feb 2026
@anonym_8ebf7e

Tak prispejem aj ja.... U nás v okolí.pribudol Aydan, Aishe, Rayen, Gwen Stephanie, Tarja, Leticia, Chloe, Selim, Aurelio, asi som niekoho vynechala

@anonym_8ebf7e spoluobčania?😅

anonym_f1e3f0
27. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_f3ddd4 ale detom? starych ludi si viem predstavit s takym menom ale nie deti.

@anonym_autor ja nechapem zeny ktore daju dietatu meno Mikulas. Ja by som mala traumu

anonym_cdb0fd
27. feb 2026

Reálne najhoršie meno aké nedávno dali naši známi svojmu synovi je Adolf... 😨

prasiatko30
27. feb 2026

Je vela takych co su pre mna zvlastne. Hadam najviac vedie meno Querubin pre chlapceka a socorro pre zenu

ria_sprout
27. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_f3ddd4 ale detom? starych ludi si viem predstavit s takym menom ale nie deti.

@anonym_autor vieš o tom, že každý starý človek bol raz dieťa, že? Že? 🤦

anonym_49d6d0
27. feb 2026

@anonym_autor kamarátka dala dcérke meno El, nerozumiem tomuto trendu krátkych mien

anonym_8ebf7e
Autor odpoveď zmazal
detickyy
27. feb 2026

@anonym_autor Mne sa posledné obdobie zdalo zvláštne meno Luna - mne to prišlo ako meno pre psa. Dcéra má kamarátku, ktorá sa volá Tabea a mne sa to meno páči 🙂. Pre každého je pekné a otrasné niečo iné. Každý nech si dá meno aké chce. Myslím, že v súčasnosti sa to už takmer nerieši, keďže už na Slovensku skutočne máme mix rôznych zahraničných mien.

detickyy
27. feb 2026
@anonym_cdb0fd

Reálne najhoršie meno aké nedávno dali naši známi svojmu synovi je Adolf... 😨

@anonym_cdb0fd No mne ako to meno Adolf prišlo zvláštne, keď môjho brata švagriná dala meno Barnabáš (chlapček má teraz 1 rok).

anonym_2d5ec5
28. feb 2026

@anonym_autor ty budeš z tých jednoduchších, však? Buď si veľmi mladá alebo si za celý život neprekročila hranice svojej dediny. Aby si raz nebola niekde vo svete na smiech ty alebo tvoje dieťa aj so svojím mega tradičným slovenským menom

letfenixa
28. feb 2026
@anonym_autor

@katica06 meno pre babky a dedov.

@anonym_autor čiže počas života si ľudia majú zmeniť meno, keď dovŕšia určitý vek?

anonym_4a7837
28. feb 2026
@anonym_autor

čo poviete na mena ako... Kara, Hortenzia, Žofia, Christopher, Chváloslav, Milodar, Dobrohost, Prvoslav, Bohumila, Ctibor, Svetlana, Leontína, Tadáš, Leon, Jerguš, Samanta, Taja, toto vsetko pribudlo nedavno iba v nasej obci ☹

@anonym_autor Mne sa meno Hortenzia páči. Každý vyberáme meno aké sa nám páči a že tebe sa páči iné je tvoja vec. Potom sa ale neoduvaj, keď niekto okritizuje meno tvojho dieťaťa lebo ty robíš to isté, posmievas sa a znevažuješ iné mená.

karajazviny
28. feb 2026

Ja som 3 roky dozadu rodila a do teraz to vždy spomínam, ako prišla zdravoťáčka na izbu a pripravovala posteľ pre maminku, ktorú mali previesť k nám na izbu...a ona predýchavala a vraví, že ona svoju dcéru fakt nazvala Zloriana...najskôr som si myslela, že asi mala ťažký pôrod, že ju tak obrazne nazvala, ale keď sme to videli napísané na tej kartičke s dátumom a mierami na postieľke toho malého uzlíčka, tak som si povedala, že už ma žiadne meno neprekvapí🙈

etel1
28. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor aj tí starí ľudia boli deti, keď tie mená dostali

etel1
28. feb 2026
@anonym_autor

ale je v tom nejaka logika dat dietatu cim najdeb_lnejsie meno? Preco to robia ? Cisto chu originalitu alebo ,???

@anonym_autor čo je to "najdebilnejšie" meno?

tomiholjubavi
28. feb 2026

Jediné hrozne meno, čo som čitala v tejto diskusii je Milodar. 😅
Možno v Chorvátsku alebo Srbsku by to prešlo.
Môj bývalý muž mal členov rodiny menom: Ranko, Zdravko, Dúbravko, Jadranko, Bojan, Predrag, Trifun,
Rumena, Jagoda, Snežena, Krasoň. Krasoň bol jeho dedko... Susedov sme mali: Vuk (Vlk) a Vukašin (Vlka syn). 😆
Ale to sú tam celkom nornálne mená.

leidin
28. feb 2026

Ja som poznala Jessicu, ale len kratko, takze nastastie som nebola nutena vyslovit ten cringe. Proste chapem, ze niekto sa na to naladi, ze je uzasne a ma z toho dobry pocit, ale ja by som sa citila ako na placi americkeho filmu, co by moc nedavalo zmysel, kedze slovenski herci nechodia do Holywoodu, mozno nejak vynimocne a teda proste ma to taku prichut akoby som mimo realitu, ze sa citim ako vo filme a to su vsetky tie americke mena, nejak to nezapada do prostredia ale preco ja sa mam citit vysinuto za to ze niekto druhy da to meno, ved ja za to nemozem, co on urobi…

minutka
28. feb 2026

Tak neviem v akej spolocnosti sa ja pohybujem, ale nezazila som aby sa priemerne inteligentny clovek pozastavoval nad menom. Ano niektore sa mi paci viac, ine menej. Ale to je ako so vsetkym. Vobec to neposudzujem. Jergus sa mi napr velmi paci. Nechapem naco ho zdrobnovat. Kvoli comu? 2 rocny jergus je uplne normalna zalezitost. Moj syn je jozef. Uplne dobrovolne s najvacsou laskou. To uz je len meno, co?

anonym_864795
28. feb 2026

Kazimir.zena to dieta nechcela vraj jej pokazil zivot