icon

Názor na meno Armand

facingissues03
Včera o 20:02

Ahojte baby,

poradíte mi, prosím, aký máte názor na meno Armand? Mne sa veľmi páči, ale nie som si istá, nakoľko je na Slovensku známe, prípadne či sa tu vôbec používa. Nie som pôvodom zo Slovenska, no plánujeme tu s rodinkou žiť, preto nad tým viac rozmýšľam 🙂

Zaujíma ma, či je toto meno pre slovensky hovoriacich ľudí prirodzené na vyslovovanie, alebo s ním môžu byť problémy. Má niekto z vás realné skúsenosti s týmto menom? Páči sa vám toto meno?

Nechcela by som synovi dať meno, ktoré by musel všade hláskovať alebo viackrát opakovať, a práve preto trocha váham.

Budem vďačná za každý názor a skúsenosť. Ďakujem 💛

Strana
z2
facingissues03
autor
Dnes o 12:33
@sisaka

@facingissues03 a odkiaľ si, keď máš takú dobrú slovenčinu a ešte používaš neformálne oslovenie ako sú “baby”?
Keď už viež tak dokonale po slovensky, tak by si mohla vedieť, že v slovenčine sa vyslovuje tak ako sa píše, takže nikto nebude mať problém vysloviť meno Armand, jedine, že by si trvala na francúzskej výslovnosti a potom stači povedať nevyslovovať s D a nebude problém ho ani napisať.

@sisaka z Maďarska

tykat
Dnes o 12:54
@facingissues03

@sisaka z Maďarska

@facingissues03 jaaaj Madarsko, tak, potom ok, tam su aj Bendeguz, Levente ci Bence normalne chalanske mena. Armand bude v pohode, skoro ako Arpad.

zuzikak
Dnes o 13:08

pokial by mal Armand aj zahranicne znejuce priezvisko preco nie. Na druhej strane predpokladam, ze sa bude v skolke predstavovat .Tak porozmyslaj ako mu najst skratenie mena lebo pre male deti sa to bude vyslovovat tazko. Armi ? Na ihrisku som zazila kedy maly chlapcek krical na mamu "ako sa to volam ??? " - Chudak nevedel vyslovit Christofer. Tak isto dcera vedela vyslovit vsetky mena v skole az na jedno dievcatko Lukrecia. Ono Armand ho budu vsetci volat asi az na zakladnej skole neskorsie rocniky. Predtym si budu to meno skracovat lebo jednoducho vyslovitelne to nie je.

anonym_102475
Dnes o 13:15

vola sa tak jeden menej znamy skladatel , francuz, tunisky povod...

valria
Dnes o 13:58
@facingissues03

@7miriam77 V Maďarsku je to celkom bežné.

@facingissues03 Maďari sú experti na prapodivné mená....nielen svoje, pôvodné, ale aj prevzaté. Bendegúz, Kincső, Konstantia, Napsugár, Vajk, Iringó, Fruzsina, Dzseszika.....

Strana
z2