icon

Názory a skúsenosti s menom Elisa

20. jan 2026

Ahojte, prosím aký máte názor na meno Elisa? Celkom sa mi začalo páčiť nepoznám ani jedno dievčatko s takým menom. Videla som ho dokonca v kalendári. Len ma zaujímajú skusenosti s týmto menom. Možno aj vyjadrenia mamičiek,ktoré majú Elisu doma, ako ich voláte a či nemáte problémy, že vaše detičky si často mýlia s Eliškou. Máme slovenské priezvisko, ale nie typu Hrušková a podobne. Nechcem aby dcéra mala nejaký problém, že sa jej budú vysmievať, ale fakt ma zaujalo. Ďakujem za každý jeden názor.

adri266
20. jan 2026

@anonym_autor zhodou okolnosti v jednej triede mame dievca Elisu aj Elisku. Nie, nemylime si ich, obe su pekne mena.

anonym_370dbf
20. jan 2026

Elisu budú volať pravdepodobne Eliza, Líza, Lízka

anonym_feb329
20. jan 2026

Mali sme Elisu v jasliach, volali sme ju Eli 🙂 krasne meno

anjelok
20. jan 2026

Mne evokuje vysetrenie, ale inac pekne.
Vyšetrenie ELISA (Enzyme-Linked Immunosorbent Assay) je imunoanalytická laboratórna metóda.

anonym_99bacd
20. jan 2026

U nás mš je Elizabeth, Eliška, Elisa, Elza, Ela aj Ella. Až na dve posledné ich volajú Eli.

anonym_c6c7ea
20. jan 2026

@anonym_autor pracujem s novorodencami a stretla som sa zatiaľ s tromi Elisami - krásne meno no mne sa jeho výslovnosť strašne páči v angličtine (Elajza) ale predpokladám že u nás ich budú volať normálne Elisa

biba_18
20. jan 2026

kamoška má vnučku elisu, vyslovuje sa elisa a volajú ju elie alebo elisa

anonym_84f6ab
20. jan 2026
@anonym_370dbf

Elisu budú volať pravdepodobne Eliza, Líza, Lízka

@anonym_370dbf poznam 2 Elizy aj Elizabethu,ani jednej nehovoria Lizka 🙈 Eli,Ellie,Eliza,alebo len EL.
Za mna velmi pekne meno.dcerka ma v skolke v triede Ellu,Elie,a 2 Elišky.za mna tiez pekne mena

kitycat
20. jan 2026

Podla mna je to divne, v anglictine ma smrnc, ale v slovencine je to ako lizat, vylizat a ine blbe vyrazy mi idu... 🙈

biba_18
20. jan 2026

@kitycat no vieš jak sa hovorí 🤷‍♀️

sazumak
20. jan 2026

Mne sa páči, pekné meno 🙂

anonym_370dbf
20. jan 2026
@anonym_84f6ab

@anonym_370dbf poznam 2 Elizy aj Elizabethu,ani jednej nehovoria Lizka 🙈 Eli,Ellie,Eliza,alebo len EL.
Za mna velmi pekne meno.dcerka ma v skolke v triede Ellu,Elie,a 2 Elišky.za mna tiez pekne mena

@anonym_84f6ab Aj Lízočka, takto už pred desiatkami rokov volali Elišku

anonym_0876e5
20. jan 2026

V mojom okolí sú za posledný pol rok 4 dievčatá s týmto menom.

anonym_b56b15
20. jan 2026
@anonym_84f6ab

@anonym_84f6ab moja mala je Elizabeth a doma ju volame Bibi ☺️ este z cias ked bola v brusku ☺️

anonym_bb3677
20. jan 2026

@anonym_autor nepoznám žiadnu, ale nepáči sa mi to meno a mohli by ju volať kadejako, lenže ako to už v realite chodí, keď chce niekto niekoho šikanovať, zámienku si nájde.

diankadop
21. jan 2026

Mne sa paci 🙂 Je take ine ale nie zase take sialene cudzie ako niektori davaju.

karolinakr
21. jan 2026

My volame Elizabeth Taylorovu Lízinka..Elisa je krásne meno

brendaa
21. jan 2026

@anonym_autor poznám Eliss a volajú ju Elisa alebo Eliska...

rorino
21. jan 2026

@anonym_autor Ak ju budeš volať Elisa,alebo aj skrátené,je to meno ok,ale ak s anglickou výslovnosťou je to hrozne meno

talia16
21. jan 2026
@rorino

@anonym_autor Ak ju budeš volať Elisa,alebo aj skrátené,je to meno ok,ale ak s anglickou výslovnosťou je to hrozne meno

@rorino ako to je po Anglicky? Alisa?

michellemary
22. jan 2026
@talia16

@rorino ako to je po Anglicky? Alisa?

@talia16 "Elajza".

autor
22. jan 2026
@rorino

@rorino určite by sme ju volali Elisa (piš ako počuješ) ja na slovensku toto neriešim, ziadne ze vyslovuj ako Eliza alebo Elajza 🙂

zuzana876
22. jan 2026

Ja mam 2,5 rocnu dcerku Elisu. Niekedy sa mi az rozum zastavuje, co tu neikedy citam. Este ju nikto nikdy ani naznakom nenazval Liza, Lizka, Elajza, ani nic s lizanim, boze....normalne krasne meno, volame ju Elisa, Eliska, Eli. Zijeme vo francuzskej casti Svajciarska a tu si ju obcas spletu s menom Elsa, ale to je vsetko. Ked sme na Slovensku, absolutne nikto nema s tymto menom problem, dokonca nam ho chvalia ze velmi pekne, ako pre princeznu, a to ma slovenske priezvisko bez koncovky ova. Ak by som si amla znovu vybrat, dala by som znovu toto meno.

anonym_efa5e8
22. jan 2026

U nas su dve a normalne ich volajú Elisa, Eliska, Eli, Elinka, nikto im nezhovadil meno zatial

beronsche
22. jan 2026

Poznám dievčatko s menom Elissa a volajú ju Elis-sa, Elis-ska, čiže s dôrazom na dve s, je to trochu divné..
Ozaj, nebolo toto meno v prvej desiatke za min.rok? Zdá sami, že jeho popularita významné vzrástla.