Páči sa vám meno Lilien pre dieťa?
vas nazor na toto meno? stretli ste sa s nim? paci sa vam? ako na vas posobi? bali by ste ho svojej dcere?
Mne sa páči🙂 aj pre dospelu, aj pre dochodkynu. Nemozu byt vsetky Božidary, Marty… 30 rokov to bude uplne normalne, že sa dospela žena vola Lilien, Tamia a pod. Asi by som skor riešila či sa hodi k priezvisku a ak ano a pači sa ti, daj ho. Ty tak svoju dceru budeš volať po zvyšok života😊
V minulosti sa toto meno dávalo dievčatám z vyššej spoločnosti, často v šľachtických rodinách. U bežných ľudí to nebolo bežné. Písalo sa ale Lilien a domácky ju volali Lilin.
Mne sa páči🙂 aj pre dospelu, aj pre dochodkynu. Nemozu byt vsetky Božidary, Marty… 30 rokov to bude uplne normalne, že sa dospela žena vola Lilien, Tamia a pod. Asi by som skor riešila či sa hodi k priezvisku a ak ano a pači sa ti, daj ho. Ty tak svoju dceru budeš volať po zvyšok života😊
@anonym_ffe285 Presne stokrát lepšie ako tie tvrdé mená pre ženy ako kedysi napríklad Gertrúda, Božidara, Margita a podobne. Je to jemné meno, ale k žene sa hodí, blízky ju budú volať jemne celý život a pre cudzích bude pani plus priezvisko, nebudú ju volať Lilien.
@anonym_dfa851 naschval som pozrela, nechapem co riesis vpohode mena maju jej chalani. Richarda maju hned dve kolegyne.
Autorka: Lilien sa ani mne nepaci, suhlasim s prvym nazorom ze lacne. Z tychto mien sa mi paci len Liana. Ale aj na toto meno tu uz bola diskusia ze je to ako rastlina...😀
@ivana11155 aj ja som naschvál pozrela. Ja mená neriešim, je to totálne sedliacke. Treba sa však zamyslieť nad tým, že jedného dňa aj každej jednej žene tu na koni môžu začať šikanovať deti v škole kvôli menu. Hocijakému menu. Nie, ktoré je podľa teba v pohode, lebo iná môže napísať hanlivo. Práve kvôli primitívnym názorom z domu od mamičiek ako je Euka. Ale to už je ťažké pochopiť tu na koníku, rozumiem.
V minulosti sa toto meno dávalo dievčatám z vyššej spoločnosti, často v šľachtických rodinách. U bežných ľudí to nebolo bežné. Písalo sa ale Lilien a domácky ju volali Lilin.
@evkatk vďaka za tvoju inteligenciu🙏Lebo väčšina sedliačiek to tu na koni za celé roky nepochopilo a nepochopí.
Take som kedysi davala Simikom :D paci, ale patri podla mna tam, odkial je, lebo posobi na mna tak neprirodzene, ked je z prostredia germanov cca. Keby som zila napr v Anglicku, tak ho mozno skor dam ako tu na Slovensku.
@ivana11155 aj ja som naschvál pozrela. Ja mená neriešim, je to totálne sedliacke. Treba sa však zamyslieť nad tým, že jedného dňa aj každej jednej žene tu na koni môžu začať šikanovať deti v škole kvôli menu. Hocijakému menu. Nie, ktoré je podľa teba v pohode, lebo iná môže napísať hanlivo. Práve kvôli primitívnym názorom z domu od mamičiek ako je Euka. Ale to už je ťažké pochopiť tu na koníku, rozumiem.
@anonym_dfa851 ale kde je ta sikana od euky? napisala, ze su hrozne na vyslovnost a to som ja mala meno Livia v uzsom vybere mien, ved ok, je to tazsie na vyslovnost, alebo som prehliadla nejaky komentar? ved nikde nikohi nesikanovala
Mne pride cool, predstavujem si, ze by pasovala blondatemu dievcatku na ihrisku
@reela ano, aj ja si predstavim blondate dievcatko
@anonym_autor nedala by som ale to meno, vyslovene ho nemam, ze sa mi nepaci, ale nicim ma nezaujalo, tiez mi pride presladene, keby sa mi pacilo, tak by som sa nebala dat ho dcere, ludia maju aj exotickejsie mena
Hrozné meno. Teda pre malé dievčatko v ružovom tričku a s copíkom je to milé. Ale to dievča raz bude dospelá žena, možno bude tučná, možno bude chodiť v čiernom, možno bude výstredná, možno bude mať dôležitú pracovnú funkciu. No neviem si predstaviť takú pani doktorku alebo pani riaditeľku Lili. (Viem, že sa pýtaš na Lilien, ale skrátka keď príde do škôlky či školy, bude to jednoducho Lili)
Hrozné meno. Teda pre malé dievčatko v ružovom tričku a s copíkom je to milé. Ale to dievča raz bude dospelá žena, možno bude tučná, možno bude chodiť v čiernom, možno bude výstredná, možno bude mať dôležitú pracovnú funkciu. No neviem si predstaviť takú pani doktorku alebo pani riaditeľku Lili. (Viem, že sa pýtaš na Lilien, ale skrátka keď príde do škôlky či školy, bude to jednoducho Lili)
@anonym_4ff529 a čo je zle na dospelej žene ak by sa volala Lili? 🙄
Meno by som síce nevybrala, možno ešte anglickú verziu Lillian (úplne bežné meno), lebo Lilien mi príde ako chybne napísané , ale tiež nechápem, čo je na tom, že sa dospelá žena, či babka volá Lilien alebo aj Lily. Asi keď sa teraz dávajú dievčatám mená Sofia, Ema, Nina a pod. tak o 60 rokov budú aj babky Sofie, Niny, Emy, Lilieny a nie Božidary, Margity či Želmiry.
@anonym_autor nepáči sa mi. Ešte si viem predstaviť pre dieťa tak max. do 10 rokov, potom už úplne hrozneee.
@anonym_autor pre psíka alebo škrečka
Ja mám s menom Lilien bielu mačičku.
@anonym_dfa851 ale kde je ta sikana od euky? napisala, ze su hrozne na vyslovnost a to som ja mala meno Livia v uzsom vybere mien, ved ok, je to tazsie na vyslovnost, alebo som prehliadla nejaky komentar? ved nikde nikohi nesikanovala
@zuzana76 píšem
Práve kvôli primitívnym názorom z domu od mamičiek ako je Euka. Ale to už je ťažké pochopiť tu na koníku, rozumiem. Nerozumieš čítaťbs porozumením?
@zuzana76 píšem
Práve kvôli primitívnym názorom z domu od mamičiek ako je Euka. Ale to už je ťažké pochopiť tu na koníku, rozumiem. Nerozumieš čítaťbs porozumením?
@anonym_dfa851 citam s porozumenim, ine uzivatelky dehonestovali to meno ovela viac, ale ty si si vybrala akurat euku, ktora vlastne nic zle nepovedala
@zuzana76 píšem
@anonym_dfa851 a zakladatelka sa vyslovene pytala na nazor na meno, ak jej niekto povie, ze nie mne sa to meno nepaci, zle zneje atd… tak to nie je nic zle, kazdemu sa paci nieco ine. No musela som, lebo ona podla mna fakt nic zle nepovedala.
@anonym_dfa851 citam s porozumenim, ine uzivatelky dehonestovali to meno ovela viac, ale ty si si vybrala akurat euku, ktora vlastne nic zle nepovedala
@zuzana76 nevšimla si si vymazané komenty. Pointa je však v tom, že v kontexte diskusie som reagovala na ňu , ako na ukážkový príklad toho, ako jeden primitívny názor od takej matky (aj jej podobného typu) môže viesť k šikane v škôlke alebo škole. Nikde nepíšem, že ona šikanuje. Treba čítať diskusiu s porozumením. A nie také matere ako Euka zastávať. Len aby sa to raz neobrátilo v živote voči jej deťom
@anonym_dfa851 a zakladatelka sa vyslovene pytala na nazor na meno, ak jej niekto povie, ze nie mne sa to meno nepaci, zle zneje atd… tak to nie je nic zle, kazdemu sa paci nieco ine. No musela som, lebo ona podla mna fakt nic zle nepovedala.
@zuzana76 dá sa diskutovať aj slušnejšie. Napríklad, ja by som nedala, lebo preferujem iné meno. Alebo, mne sa nepáči a pre inú mamičku môže byť krásne. To už je aký primitivizmus napísať, že meno je otrasné, hnusné a podobne. Akékoľvek meno. Každá mama vyberá meno pre svoje dieťa s láskou a s určitými osobnými parametrami. Prečo by iná primitívna mamka mala posudzovať meno iného dieťaťa, že je otrasné? No lebo sedlač, ktorá toto nikdy nepochopí. Darmo budem vysvetľovať
@zuzana76 nevšimla si si vymazané komenty. Pointa je však v tom, že v kontexte diskusie som reagovala na ňu , ako na ukážkový príklad toho, ako jeden primitívny názor od takej matky (aj jej podobného typu) môže viesť k šikane v škôlke alebo škole. Nikde nepíšem, že ona šikanuje. Treba čítať diskusiu s porozumením. A nie také matere ako Euka zastávať. Len aby sa to raz neobrátilo v živote voči jej deťom
@anonym_dfa851 mne sa v celej diskusii neukazuje ani jeden vymazany koment, od nikoho a od euly vidim len ten jediny, ze to meno ako zdrobnenina zle zneje. Ok, napisat otrasne je prisilne slovo, ale napisat mne sa nepaci, je ok. A ja sa s mojimi detmi ani nebavim o tom, ze toto meno sa mi nepaci, je hrozne, atd… a ano, su mena, ktore sa mi vyslovene nepacia a nedala by som ich nikdy. Takze ak aj nejaka matka sem napise, ze meno sa jej nepaci, tak to neznamena, ze to hned prenasa na deti a vedie ich tym k sikane.
@anonym_dfa851 povazovala som za potrebne sa jej zastat, z mojho pohladu si ty zareagovala prehnane a vyvrsila sa na nej
@anonym_dfa851 povazovala som za potrebne sa jej zastat, z mojho pohladu si ty zareagovala prehnane a vyvrsila sa na nej
@zuzana76 nepotrebujem sa zastávať ženy, a hocijakej ženy, ktorá má problém pochopiť, čo svojim správaním spôsobuje. Máš veľmi zvláštne hodnoty.
@zuzana76 nepotrebujem sa zastávať ženy, a hocijakej ženy, ktorá má problém pochopiť, čo svojim správaním spôsobuje. Máš veľmi zvláštne hodnoty.
@anonym_dfa851 vidis a z mojho phladu mas zvlastnw hdonoty ty, citujem ta - nikde nepisem, ze ona sikanuje, ale primitivny nazor takeho typu matky moze viest k silane. Ved ona nikde nikoho nesikanuje a dokonca ani neprejavila nejaky obzvlast negativny nazor na toto meno. Napisala, len ze jej nezneje zvukovo dobre. No a? Pytam sa, kde je ten primitivmy nazor konkretne u nej? Ja teda mam potrebu sa zastat, podla mna to prehanas ty a byjadrila si sa ovela horsie. Ok, koncim debatu, meno nezaujalo ani mna, mam ho napriklad v lategorii - nezaujimave, gycove. Nemam nan vyslovene negativny nazor. Autorka chcela vediet, ci by sme ho dali, no tak nedali.
@anonym_dfa851 vidis a z mojho phladu mas zvlastnw hdonoty ty, citujem ta - nikde nepisem, ze ona sikanuje, ale primitivny nazor takeho typu matky moze viest k silane. Ved ona nikde nikoho nesikanuje a dokonca ani neprejavila nejaky obzvlast negativny nazor na toto meno. Napisala, len ze jej nezneje zvukovo dobre. No a? Pytam sa, kde je ten primitivmy nazor konkretne u nej? Ja teda mam potrebu sa zastat, podla mna to prehanas ty a byjadrila si sa ovela horsie. Ok, koncim debatu, meno nezaujalo ani mna, mam ho napriklad v lategorii - nezaujimave, gycove. Nemam nan vyslovene negativny nazor. Autorka chcela vediet, ci by sme ho dali, no tak nedali.
@zuzana76 stále nerozumieš? Nevadí, je vás tu viac 😉
@anonym_dfa851 ty chces hodnotit niekoho spravanie? Sa pozri co tu pises ty o inej zene. 100x si prekonala hociktory prispevok v tejto diskusii. A nebud smiesna s tym, ze matky prenasaju na dieta, ze sa im nejake meno nepaci. V zivote sa ma ziadne, ani moje ani cudzie dieta neopytalo, ci sa mi nejake meno paci alebo nepaci a ani som nemala potrebu ja o tom dietatu hovorit. Vies, to len tu su take otazky, lebo kazda druha nevie vybrat dietatu meno kym sa neopyta na koniku. A ked sa niekto pyta, tak odpovedame.

Nie, nestretli 😂 Vola sa tak kazda druha😂 Ale to by az tak nevadilo. Co mne osobne vadi na tomto mene,ze je podla mna pekne len pre male dieta. Ale ako dospela zena by som sa detskym menom predstavovat nechcela.