Svokra rieši meno nášho ešte nenarodeného bábätka
ahojte mamicky idem si po radu lebo uz som na prasky. som v 7 mesiaci a svokra uz od zaciatku riesi len to ako sa bude maly volat. my s muzom sme sa dohodli na menovi Sebastian lebo sa nam to paci a hodi sa k priezvisku ale ona o tom nechce ani pocut. stale chodi za nami ze to musi byt po dedovi Jan a ze co si ludia na dedine pomyslia ked dame take moderne meno. minule mi normalne do oci povedala ze ona ho inak ako Janko volat nebude aj ked mu dame co chceme. muz je ticho on sa s nou nechce hadat ze sak ju poznam aka je. lenze mna to tak vytaca ze vzdy ked pride tak sa len pohadame a potom mi je zle a mam tvrde brucho. citim sa ako keba som to dieta ani nenosila ja ale ona. mam ustupit pre klud v rodine a dat to druhe meno ako prostredne alebo sa proste zatat a nech sa aj posere? mna strasne mrzi ze mi takto kazi cele tehotenstvo a muz ma vobec nepodrzi.
To vážne sa dospela žena, skoro matka pýta či ma dať dieťaťu meno ktoré nechce len kvôli svokre?? že Ti tymto kazí tehotenstvo?? Ty si ho kazis :..
Vôbec sa tým nezatazuj. Aj našej nesedelo meno aké sme vybrali pre dcéru, rozmýšľala nad variantami, prezývkami. A teraz ju pekne vola jej menom. Zvykla si
ja som sa strašne dlho nevedela zmieriť s tým aké meno dali mojej sesternici. nechcela som som to meno, otravovala som strýka nech to ešte zmenia, veď to je také škaredé meno a ako ju budem tak škredo volať 😏 lenže ja som mala vtedy asi 12 rokov 😂😂
moja svokra tiež mala výhrady, že aké sme vybrali meno. a keď sa narodil, tak s tým bola v pohode … to mne sa naopak nepáčilo akou zdrobneninou ho volala - a potom so ho aj ja tak volala 😂
To je zase chlap prilepeny na mamičke? Tehotenstvo a veci okolo dieťaťa nemusíš riešiť so svokrou nie je to jej dieťa. Ak to takto robíš aby bol doma kľud no to nie je nič dobré do budúcnosti. Situáciu by mal riešiť tvoj mamickar a mamičku upratať len on je asi stále ešte vo vzťahu s ňou. Mne sa meno Sebastian moc nepáči ale je to vaše dieťa a svokre a zbytku sveta to vysvetľovať netreba. Vybrať si za partnera takéhoto mamickara mať nervy cele tehotenstvo stojí vám to ženy za to? Toto sa nedá prerobiť na normálneho chlapa a problémy sú s takým stále a pokojný život nehrozi pri takejto jeho partn ... uhm mamičke. To nie si ty čo mala ísť s mamičkou a synacikom kúpiť kocik? Tie príbehy su ako cez kopir
@anonym_autor neustupila by som. svokra uz mala možnosť vybrat meno. ak jej to nestacilo, povedzte jej, ze jej mozete na narodeniny kupit skrecka / kohuta / rybicku a tym moze vymyslat mena podla svojej lubovole.
nedavala by som podla svokry ani prostredne meno. raz sa Ta syncek bude pytat preco sa tak vola a co mu povies? pre pokoj v rodine (ktory to meno aj tak nezaruci), lebo babka povedala, ze sa jej Tvoje meno nepaci a ona Ta bude aj tak inak volat?!
a pre dalsie tehotenstva prudko odporucam svokre nepovedat az do oznamenia o narodeni ani pohlavie ani vybrate meno. meno ma byt rozhodnutim Tvojim a Tvojho manzela. nikto iny do toho nema pravo kecat
@anonym_autor Mala možnosť výberu pri svojich deťoch a vy máte možnosť výberu pri svojich bez ohľadu na to, čo si myslí. Keď sa malé narodí, určite dajte meno, ktoré ste vybrali vy dvaja. Nedala by sme 2 mená, lebo fakt ho bude volať Janko - čiže zbytočné pílenie uši dlhé roky...
Tak by mal jej syn povedať: vybrali sme pekné meno - páči sa nám a tak ho budete aj vy volať. Ak by predsa nepochopili - obmedziť kontakt do kedy sa nespamätá.
Iba na doplnenie: My sme v užšom výbere mali pred 20 rokmi Matúš a Tomáš. Svokre sa očividne viac páčilo meno Matúš, a keď sa nám narodil syn obvolala polku svojej rodiny, že má vnuka Matúša 😃. Môj manžel na pôrodnej sále povedal meno dieťaťa: Tomáš. Čiže sama si vyrobila trapas na entú 🤣
@anonym_autor Ju do toho nič nie je. Je to váš syn..
Muz ta nikdy nepodrzi,uz ked pri blbom mene jej nedokaze povedat do oci a bude to takto ako sme sa my rodicia rozhodli a bodka a viac sa s tebou na tuto temu bavit nebudeme,tak ta nikdy ani v dolezitejsich veciach nepodrzi.S muzom si urob poriadky,nech vzdy stoji pri teba,za tebou a s tebou.
Aj tvoj muz je Jan?
Ak chce dat meno nech si kupi psa ci nieco comu bude mat pravo dat meno.
A co povedia na dedine na jej spravanie? To je ok?
Muz ta nikdy nepodrzi,uz ked pri blbom mene jej nedokaze povedat do oci a bude to takto ako sme sa my rodicia rozhodli a bodka a viac sa s tebou na tuto temu bavit nebudeme,tak ta nikdy ani v dolezitejsich veciach nepodrzi.S muzom si urob poriadky,nech vzdy stoji pri teba,za tebou a s tebou.
@anonym_996c0b Súhlasím. Je to pravda. Najlepšie je na začiatku vymedziť hranice. Môj manžel to tak nemal a veľa trápenia to prinieslo do nášho manželstva aj rodičovstva. Až po 15 rokoch manželstva to prišlo a teraz sme my tí "horší", ale vo väčšom pokoji žijeme, ako keď sa do všetkého starala a musela mať o všetkom prehľad. Manželov brat má manželku psychologičku a tá od začiatku vymedzila hranice a odstup, švagor vždy hovoril, že sa porozpráva s ňou a nič neriešil s rodičmi bez toho, aby o tom vedela (svokru išlo roztrhnúť). Bola samozrejme za tú zlú, ale mali pokojnejší život od začiatku až pokiaľ im deti nevyrástli a teraz je po tých rokoch (od nášho oddelenia) za "lepšiu", ale neprináša to vôbec pokoj a radosť do ich manželstva. Synov už majú dospelých. Tak je to s niektorými svokrami.
@anonym_autor Tak ju vytoc, najdi si nejake uplne odveci meno a povedz jej, ze ste si to rozmysleli a bude sa volat tak (napriklad Dior Deluxe alebo Armando Chose), ze chcete aby bolo medzinarodne meno. tak prestane Sebastiana riesit. V porodnici das Sebastiana a vybavene.
@anonym_37e4a3 Dobre som sa zasmiala 😃, ale skutočne niekedy je dobré aj takú cestu zvoliť 🙂
Tak a ju začni volať DORA keď s tým okamžite neprestane! A teda povedala by som jej, že vnuka vídať nebude pokiaľ ho nezačne volať jeho menom. 🤨

Dohodli ste sa na "menovi" ?? Odpadla som.