icon

Výber krstného mena a rodinné konflikty. Ako to riešiť?

Dnes o 14:12

Ahojte, čakáme bábätko a keď sme sa dozvedeli, že to bude dievčatko, s mužom sme sa rozhodli, že jej dáme meno po mojej mame. Máme s ňou veľmi pekný vzťah a obom nám to prišlo ako prirodzená voľba.
Lenže odvtedy je doma trochu dusno. Svokra sa totiž urazila a dala nám najavo, že ju mrzí, že sme nevybrali meno po nej. Vraj ona je tiež babka a nerozumie, prečo sme sa rozhodli takto.
Snažila som sa jej vysvetliť, že to nie je proti nej a že meno sme vyberali podľa seba, ale mám pocit, že to vzala veľmi osobne.
Ustúpili by ste kvôli pokoju v rodine alebo by ste si stáli za svojím rozhodnutím?

Strana
z2
anonym_836f2e
Dnes o 15:30
@anonym_ea14b2

@anonym_836f2e neurazila lebo by to nespravila. Tebe zelam nech ti to nevesta urobi a budes sa musiet pretvarovat ako si nad vecou 😃

@anonym_ea14b2 mne je uplne jedno, ake meno raz bude mat moje vnuca, pretoze som dospely clovek, ktory taketo somariny neriesi. Mozes sa snazit kolko chces, mna nepresvedcis, ze nie si rovnaka furia ako ta, o ktorej je tato diskusia. Howk 😉 😀

loliki
Dnes o 15:31

Za to, že s jednou babkou budete mať dobrý vzťah, s druhou si vzťah pokazíte. Máte málo fantázie a empatie? Vaše dieťa je originál, bolo by lepšie nedávať také meno, ktoré už je v rodine.

natalka13
Dnes o 15:33

Kvoli dobremu vztahu to je prirodzena volba mena🙈
No co uz......
To nemate originalnejsi vyber?

anonym_aee4ee
Dnes o 15:42

Och, aké nedospelé a trápne. Milión mien na svete a urobiť takúto doslova kokotinu. Potom tu budeš vyplakávať, ako sa svokra ani na vnúča nepríde pozrieť.

anonym_68e4b0
Dnes o 15:45

@anonym_autor no nech sa aj posere povedz jej ze dievcatko bude mat po ich strane priezvisko

biba_18
Dnes o 15:46
@anonym_ea14b2

Naco ste vobec taku hovadinu vymysleli ze po tvojej mame? Mate malo konfliktov v rodine tak ste si potrebovali nejaky vyrobit? 😃
Podla mna chlap v slabej chvili odkyval lebo keby mu to co i len trochu myslelo tak by ta v tom stopol. Teraz uz lutuje ked mu mama ukazala kde je sever.

@anonym_ea14b2 prečo? moja neter má meno ako jedna z babiek - lebo sa obom rodičom jednoducho páčilo… to len tá druhá babka nemôže byť na hlavu…

anonym_75673c
Dnes o 16:18
@anonym_ea14b2

@anonym_836f2e neurazila lebo by to nespravila. Tebe zelam nech ti to nevesta urobi a budes sa musiet pretvarovat ako si nad vecou 😃

@anonym_ea14b2 a co ked sa nebude musiet pretvarovat? S tym, ze by toto niekto nemusel vobec riesit, lebo je dospely vyzrety jedinec asi ani nepocitas. Pride ti to nemozne lebo podla seba sudis inych.

biba_18
Dnes o 16:21

ja keď tak rozmýšľam - ani by som nechcela aby mala vnučka meno ako ja. mám pekné meno, ale ako prečo?

anonym_4a8c40
Dnes o 16:32

Ja som povedala mojej mame, ze tretiemu dievcatku dam meno po sebe, tak sa oborila na mna, ze nemyslim vazne, ze ci nie je kopa inych peknych mien.
A cakala som to, lebo ked sme cakali druhu dceru, tak som to meno zvazovala, ale ustupila som, lebo ja sa tak volam, aj moja sesternica a ta dala dcere tiez to iste meno. Ale nechapem, co riesi, lebo ak sa vsetky 4 stretneme, tak v lete na 2 tyzdne cez prazdniny, mame uplne ine priezviska, zijeme od seba 60 km a potom este parkrat do roka sa vidime. Ze ci chcem byt "stara" a "mlada", uprimne, mi je to jedno. Muz to ma vyriesene, povedal, ze v poriadku, ako chcem. Ze meno je pekne a hotovo. Len problem je trosku, ze termin mam okolo jej menin, to by sa to meno skor hodilo pre druhu dceru, ktora sa narodila v januari.
Ale mali sme take navrhy, ze dat meno po mojej starkej, ale nie som z toho nadsena, je pekne to meno, ale nie som az tak odvarena z neho, pocity...
Len este musim vybrat pre istotu pre chlapca, lebo co ked sa traja doktori sekli a bude chlapec 😅.
Mne to skor pride, ze ak sa Vam to meno paci, nie je tak celkom "po babke", len by mala rovnake meno ako dalsi clen rodiny. Ak budete krstit, tak dajte druhe meno po druhej babke.

anonym_d9a22c
Dnes o 16:39
@biba_18

ja keď tak rozmýšľam - ani by som nechcela aby mala vnučka meno ako ja. mám pekné meno, ale ako prečo?

@biba_18 Lebo musia sa stale davat tie iste mena a potom je v rodine 8 Jozov a 7 Janiek😄

anonym_4a8c40
Dnes o 16:40
@loliki

Za to, že s jednou babkou budete mať dobrý vzťah, s druhou si vzťah pokazíte. Máte málo fantázie a empatie? Vaše dieťa je originál, bolo by lepšie nedávať také meno, ktoré už je v rodine.

@loliki to mi chces tvrdit, ze u Vas v rodine a NIKTO nevola rovnako? Fakt nikto?
Moja starka sa volala Pavlina a druha starka je tiez Paulina, rozdiel jedine v pismenku. Tak moja mama si nemala vziat za muza mojho otca, lebo jeho mama sa vola rovnako ako jej mama?
My mame napriklad aj syna Martina a je to druhy Martin v rodine a co? Maju ine priezviska, uplne iny vek.

rachel36a
Dnes o 16:40

Nevidím dôvod ustupovať...vyber mena je záležitosť len rodicov...vybrali ste aké chcete...nerieš...ako sa zdula, tak sa odduje

anonym_4a8c40
Dnes o 16:42

Mna zaraza to, ze kazdy je ORIGINAL a potrebuje svoje vlastne meno...a tak dobre, nemam v rodine Hanku, tak dam Hanku a vedla od susedov tiez maju Hanku. Tak aky original? V skolke mame 3 Martinov, 1 Mateja, 1 Matusa a este Mattea. Mali sa vynasli a volaju sa priezviskami 😆.

anonym_4a8c40
Dnes o 16:45
@anonym_d9a22c

@biba_18 Lebo musia sa stale davat tie iste mena a potom je v rodine 8 Jozov a 7 Janiek😄

@anonym_d9a22c ano, zrovna nad Jankou rozmyslame a sice v rodine nas bude 4, ale pisala som, ze byvame od seba 60 km a pokope nie sme skoro vobec. Mame 4 deti, toto bude piate. A ako chodili prve dve do skolky, ani v 1 triede nemali ziadnu Janku, ani v skole, ani po prestupe na dalsiu skolu, ani na strednej. Dnes uz raritne meno pre mlade baby. Ale kebyze dam Ameliu, Sofiu, Emu, tak v kazdej triede najdem aspon jednu.

anonym_d21c72
Dnes o 16:47

@anonym_autor pane bože,tieto malicherné svokry,mne by to bolo úplne jedno,ako sa volá moja vnučka.

marca12
Dnes o 16:48

@anonym_autor Neustupila by som. Je to svokrin problem,ze je urazliva.

anonym_4a8c40
Dnes o 16:49

My sme napriklad pri druhej dcere zvazovali rozne mena, v jednom momente mala byt dokonca po mojej mame a svokra sa vobec za to neurazala, sama nam navrhla, ze je to pekne meno. Potom pre chlapca sme zvazovali po svokre, len muzsku verziu, ale to nam nesedlo nejak do usi.
Ja osobne by som sa za toto tiez neurazala. Mne skor vadia tie hypermoderne 3 pismenkove mena. Alebo zdvojene hlasky, ze clovek nevie, ako to ma pisat. Ale davat meno vnucatu nie je moja starost.

anonym_672012
Dnes o 16:52

Je iný problém ako to, že meno dávate ako ma tvoja mama
Je to malicherné a na tom nemôžu stáť vzťahy
Moj syn ma po mojom dedovi
A ked da svojej dcere meno po nevestinej mame babke sestre je to skôr pekné a vôbec si neviem predstaviť prečo by ma to malo štvať

bomba36
Dnes o 16:54

Toto je ďalšia vymyslená téma, pekne s odstavcami, ako článok do Báječnej Ženy 😄 ešte sa pýta, či by sme ustúpili. Ak som raz rozhodnutá a dohodnutá tak takého kraviny sa predsa nepýtam.

sense
Dnes o 16:55

Nuž ak ste to svokre prezentovali ako tu, že dame meno po mame lebo s ňou máme pekný vzťah, ani sa jej nečudujem. Nepoviem keby ho dáte lebo to meno samé o sebe sa vám páči.
Ja sa volám ako moja mama a babka, brat sa volá ako sa volal otec a dedko. Ja by som to svojmu dieťaťu neurobila.

anonym_672012
Dnes o 17:07
@sense

Nuž ak ste to svokre prezentovali ako tu, že dame meno po mame lebo s ňou máme pekný vzťah, ani sa jej nečudujem. Nepoviem keby ho dáte lebo to meno samé o sebe sa vám páči.
Ja sa volám ako moja mama a babka, brat sa volá ako sa volal otec a dedko. Ja by som to svojmu dieťaťu neurobila.

@sense a aj keby to bolo o tom, že majú s ňou pekný vzťah,to je zlé?

sense
Dnes o 17:40
@anonym_672012

@sense a aj keby to bolo o tom, že majú s ňou pekný vzťah,to je zlé?

@anonym_672012 nie je to zle, ja som len napísala že ak to bolo prezentované pred svokrou ako tu, tak chápem aj svokru že sa cíti dotknuta alebo ublížena. Autorka nepíše aký vzťah má jej muž s matkou alebo ona ako do svokrou. Mne je jasné že matka je bližšie ako svokra. A potom sa tie isté zen sťažujú ,že svokra má radšej švagrinú, že svokra sa nestará, nemá záujem a pod .

anonym_672012
Dnes o 17:46

@sense a keby aj bol horsi vzťah,tak co?nech popracuje na tom,ked to tak vadí
Keby bol aj lepší vzťah ako s jej mamou a ajtak dajú jej meno,tak čo?
Chýba slovo dobroprajnost a to už je každého nastavenie a keď jej to robí problém,tak nech na tom svokra popracuje byt dobroprajna, všetko sa dá,ked sa chce

sense
Dnes o 18:17
@anonym_672012

@sense a keby aj bol horsi vzťah,tak co?nech popracuje na tom,ked to tak vadí
Keby bol aj lepší vzťah ako s jej mamou a ajtak dajú jej meno,tak čo?
Chýba slovo dobroprajnost a to už je každého nastavenie a keď jej to robí problém,tak nech na tom svokra popracuje byt dobroprajna, všetko sa dá,ked sa chce

@anonym_672012 veď nech dajú meno aké chcú keď chce dať po mame lebo ma s ňou dobry vzťah nech dá. Zrejme si svokrou nemá , inak by to nemusela riešiť na MK a poukazovať na svokru že je proti alebo že chce svokra vedieť prečo po matke áno ale po matke syna nie. Veď nepíše že svokra jej za to nadáva ,píše že svokru to mrzí a chcela vedieť prečo po matke áno. Nie je predsa na tom nič zle a osobne si myslím len je to opačne že dajú meno po svokre tak by to matku mrzelo a chcela by vedieť prečo

Strana
z2