icon

Výber krstného mena Karolína, Katarína alebo Paulína?

15. mar 2026

Ahojte žienky🙂,

má niektorá z vaš dievčatko s niektorým z týchto mien? Neľutujete výber po rokoch? Ja som najviac za Karolínu, som zžitá s tým menom, prezývka Kaja mi neježí chlpy na predlaktiach😆, akurát si hovorím, že to meno je celkom časté a páčia sa mi aj zvyšné dve, aj keď menej, skôr Paulínka.
Boli ste niekedy v takeh situácii, a dali ste meno, ktoré sa vám páči menej len preto, že favorit je veľmi časté meno? Za postrehy budem rada.😁

autor
15. mar 2026

*Katarína 🙂

chestnut
15. mar 2026

Mam Paulinku a nelutujem☺️

anna777115
15. mar 2026

Ja mam tiež Pavlinku.

ivuska00
15. mar 2026

Ja mám Karolínku a stále sa mi jej meno páči, nikdy nebudem ľutovať ❤
Je pravda, že sa mi nepáčilo oslovenie "Kajka", "Kaja", ale hádaj, ako ju volám? 😉 ..a vôbec mi to nevadí 🙂
Mne by nevadilo, že to meno je v tej dobre preferované, hlavne, že sa páči tebe 🙂

anonym_d0a356
15. mar 2026

nemám ani jedno, ale Karolína je pekné.
mama chcela aby som ja bola Katarína, ale starkú volali Katuša, Katrena, tak to bol dôvod prečo nie.

anonym_fbece8
15. mar 2026

@anonym_autor Daj meno aké sa ti páči a nerieš, koľko ich je a ako ho budú volať iní, ako sa bude volať on a aké oslovenie sa mu bude páčiť.
Máme Andreja, lebo sa mi to meno strašne páčilo a dobre znelo. Vždy sme mu takto hovorili, maximálne Andrejko. A teraz v puberte je pre každého kamaráta Aďo a sám si povie dokonca Ajo - hoci vie, že sa mi strašne nepáči. Ale verím, že vyrastie, zmúdrie a bude z neho zasa Andrej. A svoje pekné, elegantné meno ocení.

polodrahokam
15. mar 2026

Paulína

anonym_585657
15. mar 2026

Pavlína je pekne meno.

estellas
15. mar 2026

@anonym_autor Mám v okolí dievčatá s týmito menami.
Karolínu volajú Kaja, jej sa to tak páči.
Paulínu vždy Paulinka.
Mne sa najviac páči meno Katarína z týchto.n

anonym_d2cfcf
15. mar 2026

Z týchto Paulína. Tie ostatné sa mi nepáčia a sú moc časté.

marci9
15. mar 2026

jednoznačne Karolína

basska_b
15. mar 2026

My sme tiež zvažovali Karolína alebo Paulina, ale presne ta prezývka Kaja mi vadila. A Karolína je veľmi tvrdé, to sa jej zas tak až škaredo povie... poznáme pár Paulinok a je to veľmi milé a univerzálne meno.

kiki68
16. mar 2026

Paula je pekne, ale tief Katarina

anonym_98fd96
16. mar 2026

Konečne pekné mená na výber. Všetky tri sú krásne. Mne sa najviac páčia v takomto poradí: Paulína, Karolína, Katarína. Ale hovorím - všetky tri veľmi pekné 🙂

tojada
16. mar 2026

Keby som musela, tak Paulína.

anonym_03ebfa
16. mar 2026

nedávaj Katarína....
Katka alebo Katarína ju v mladosti málokto bude volať...
Bola som vždy Kata aj všetky ostatné Kataríny v okolí, skole, na dvore boli tiež Katy! ble...

dajna8
16. mar 2026

Paulina sa mi paci a aj Karolina 🙂

mamaaja82
16. mar 2026

Karolina je top.Paulinka je tiez pekne.

matkamirko
16. mar 2026

Paulínka.

anonym_08538f
16. mar 2026

Neter je Karolína - voláme ju Karolínka a keď chcem zdrobnelinu tak Karolínečka 🙂 Kajka ju chceli volať v škôlke, ale ona na to nebola zvyknutá, tak nereagovala 😉

zuzana76
16. mar 2026

vsetky tri ok, ale viac ako Paulina sa mi paci Paula

vigeocom
16. mar 2026

Ja mám Katolinku aj Paulinku🤗

pvv
17. mar 2026

Máme Karolinku. Tiež som nebola stotožnená s Kajka, ale našla som, že v poľsku ich volajú Lola. A nakoniec, keď sa nám narodila, tak ju najčastejšie prezyvam Kali, Kalinka 🤭

anonym_e69808
21. mar 2026

@anonym_autor ahoj ja sa síce nevolám Paulinka ale Pavla, vždy mi prekážalo keď ma niekto oslovil Paula alebo mi tak napísal neviem prečo či tým, že som zvyknutá na Pavla. Doma ma volajú Pavli, Pavluška alebo Pavluš to sa mi paci takže z tých tvojich mien by som najviac vybrala Paulinku aj keď to U mi tam prekážala ale je najkrajšie z tých troch.

anonym_b60e83
24. mar 2026

@anonym_autor volám sa Karolína a keď som bola malá svoje meno som neznášala pretože ešte nebolo tak rozšírené ako je dnes a mala som pocit že jediná mám to meno ale postupom času ako som odspievala sa mi meno neskutocne začalo páčiť a som s ním veľmi spokojná
Žije sa s ním dobre a nakoniec som aj na to meno hrdá