Aby to meno ani náhodou neznelo Slovensky
Len taky malý povzdych. Ďalšia generácia už nebude poznať nádherné slovenské mená. Dnes meno dieťaťa musia obsahovať "TH" alebo aspoň dve el, k sa mení na c, z priesvisk sa odstraňuje ova..... Každý ako sa mu páči, ale pre mňa je smutné že sa ničí to krásne ľúbozvučné čo náš jazyk ponúka. A druha vec je, že je to naozaj smiešne... Ja keď niekde počujem ako na syna niekto kričí MatHiaskoooo.... Keď chcete zahraničné mena, prečo ich zdrobnujete po slovensky? A neuvedomujete ze to reze uši v kombinácii so slovenským priezviskom? Liam Gebura.... Chúďa chlapci keď raz budú dospelí
V mojej škôlkarskej triede mám Vivien, ale aj Lenku. Tobiasa, ale aj Janka. Leonarda, ale aj Števka. Všetky tieto deti sú milované svojimi rodičmi a je o ne dobre postarané. To jediné ma zaujíma a ostatných by malo tiež.
Co uz...ved cim vacsi giiiic tym vacsi original😄😄😄🙏
Tiez sa mi nepáčia zhrobneniny anglických mien, hlavne v zahranici nie je taky silny zvyk davat domace mena. teraz su zahranicne mena v mode tak ako volakedy Andrea, Zuzana, Katarina.Občas aj rozmýšľam ci sme synovi nemali dat anglicky znejúce meno.
A meno bez ova by som s radosťou prijala nakoľko moje nie je slovenské a nevedia ho poriadne napísať.
Mna skor trapi, ze sa stale najdu ludia, co maju potrebu toto riesit a nasledne predpokladam, ze potom sa z netradicnych mien vysmievat aj doma pred svojimi detmi, posuvat tento vzor dalej a pokladat tak zaklady vysmievania v skole ci sikany. Moj syn ma 4 roky, keby sa mu niekto predstavil ako Lucas Rumburak I. Velky, tak mu je to uplne jedno a ani sa nad tym nepozastavi. Taketo su vsetky male deti a aky by bol svet pekny, keby to tak aj zostalo a nepokazili sme ich zbytocnymi predsudkami.

Tak niektore deti maju mena, ze to znie ako hlavny hrdina zo sci-fi postapokalyptickeho romanu typu Ainan, Emeryu a pod. (a dokonca v niektorej casti sveta to meno aj realne je, aj ked rodic to netusi a mysli, ze vymyslel nieco nove).
Stale sa vsak nechytame na taku Ameriku.
Ale je to jedno. To dieta sa bud so svojim menom zzije a bude pre neho normalne, alebo sa proste v 18 da premenovat. Nic ine medzitym sa neudeje.
Navyse v nasich koncinach, ak je vyslovnost komplikovana, ci meno viacslabicne ako dve slabiky, ostatne deti ho proste skratia. Alebo mu daju prezyvku (aj kompletne inu, ako jeho meno). Jednoducho sa pri hre takto na kamosa lahsie vola a pride to prirodzene samo od seba.
A tato prezyvka, ci skratenie mena potom ostava zvycajne uz dozivotne medzi priatelmi (resp. ten clovek aj sam poziada novych priatelov a znamych, aby ho tak volali. Je mu to prirodzene.).