Adamko alebo Matúško
Ktoré meno by ste vybrali vy? Priezvisko Horváth
Matúš
obe sú pekné...asi viac Adam
Vybrala by som Adam (krátke) Horváth (dlhé)
Matúš (dlhé) Horváth (dlhé) vsetko dlhé a viac mi reže ten Adamko 🙂
Ale obe sú krasne mena
Matúš
Adam
Adam
@matus7030 suhlasim, tiez by som Adama nedavala, kvoli Vianociam. Clovek a dieta obzvlast je ukratene o jeden sviatok. Takmer nikdy a nikto si nespomenie, ze tu tot nejaky Adam (ci Eva) ma dnes meniny, ale kazdy -huraaa vianoceeee, Jeziskooooo, Satntaaaa a nevieeeem ktoooo, darcekyyyyy...
Z tychto konkretnych dvoch, nuz osobne sa mi nepaci ani jedno.
Skor Andrej, alebo Martin.
Už keď len z týchto,tak Adam
- Mami a podľa čoho si mi vyberala meno?
- Čo ja viem, na modrom koňovi mi poradili.
Matúš
Ja tieto diskusie o menách absolútne nechápem 🤦♀️ veď je to tvoje dieťa, daj meno podľa seba a jeho otca...
Je úplne logické, že keď tu dáš vybrať miliónu ľudí registrovaných na koňovi, dozvieš sa akurát to, že každému sa páči niečo iné... A to budeš dieťa volať podľa toho, čo ti cudzí povedia? Ja by som sa neradila ani len v rámci rodiny, nieto na internete.
Mená sme vybrali s manželom vždy a potom len oznámili a bolo vybavené.
Ja by som sa zas neriadila tym kedy mà meniny ale zas Ja ich vobec neoslavujem. Pride mi to total odveci sviatok 🤣a to mam skoro vsetky rada ale u nas to ani neexistuje Takze deti nie su o nic “ ukratene.” .. je to take random nahodne. Datum v kalendari. Ale z tychto k tomu priezvysku asi Matuš . Ja vzdy hovorim Radsej nech si vyberie tvoj muz ked si nevies vybrat ( za co ma tu jedna za komplexovana nazvala neprijemnou 🤣) ako cudzi ludia. Z netu.
Adam.
Jasné ,ze Adam. ❤
Ako baby spomenuli, obe mena su v top desiatke slovenskych mien momentalne...kazda skolka ma par Adamov a par Matuskov, este par Jakubov... ak mate este tretie meno na zozname, skusila by som to este prehodnotit. Ale s tychto dvoch asi Adam, lepsie sa to v zahranici vyslovuje a boh vie, kde nase deti raz skoncia.
@alinka5 Ak Ti neprekaza, ze meno Adam je velmi casto používané, tak by som sa k nemu priklonila. Pred 18 rokmi, ked sme ho dali synovi, roztrhlo sa s nim vrece. Naozaj som mala pocit, ze kazdy treti chlapec bol Adamko. Teraz by mi to prekazalo, uz by sme mu z tohto dovodu vybrali ine meno, hoci po synovi Adamovi som tuzila od strednej skoly. Tazko Ti je radiť... Matúš je krasne tradičné meno, tiez ich je dost... (Oliver a Patrik sa mi osobne vobec nepaci a tiez je teraz kazdy druhy Oli. 🤷♀️)
Matúš
Adam je teraz moderné meno, lepšie ako Matúš sa mi páči Matej.
My máme oboch 🙂