Aké druhé meno?
Ahojte
Dlho sme sa nevedeli s mužom zhodnúť na tom, aké meno dáme dcérke.
Ja som za Kristínu a ani ma nehne🙈 on je za "čokoľvek len nie Kristína" 😃
Tak sme sa dohodli, že bude Kristína a bude mať i druhé meno, neskôr si sama vyberie, ktoré chce používať.
Aké druhé meno sa podľa vás hodí k menu Kristína?
My mame Kristinu Lerato, Lerato je bezne meno v manzelovej krajine. Volame ju ktorymkolvek menom a nikto s tym nema problem 🙂 Ked bude starsia si vyberie ktore meno chce pouzivat. V polovici sveta to tak funguje bezne rovnako to tak fungovalo na Slovensku pred komunizmom, takze nechapem tu ludia riesia 🙄
Zvolila by som kratsie meno, nase je prilis dlhe 🙈
Dve mena su taka kravina ze vacsiu nepoznam... no naco????
Ty budes na nu kricat Kika a muz Laura? 🙄🙏
Žiadne iné meno, keby mala ja dva mená, rodičom by som to vyčítala.
@gagik Kristína Slavomira Marman Krišicová??
to je dobrý komromis že ty dáš Kristínu a ženy z MK to druhé 🙂 tak muž može priezvisko aspoň dať podla seba 🙂
Ahoj, mne by sa k tomu hodila Anna alebo Leona ☺️
Zahodte ego a jeden ustupte. Ak muzovi je jedno ake ine meno to bude tak mi nehovor, ze ziadne ine sa ti nepaci 🤦🏼♀️
Ked sa muzovi nepaci Kristina, tak to meno dajte ako druhe a na prvom sa dohodnite, to by bolo naj, inak minto pride blbe, ze muzovi sa nebude pacit dcerrno meno
Druhe meno ziadne, najdite ine, ktore sa bude pacit vam obom. Pristup "ani ma nehne" je zvlastny, vies si predstavit, ze by toto spravil otec malej?
Autorka
Druhé meno nechaj v réžii muža. Každý budete mať svoje. My sme tak dali synovi dve, každý po svojom, používajú sa obe mená, časť rodiny prvé, časť druhé. Syn používa druhé, lebo tak ho oslovujem ja. Ale je ešte malý, časom sa rozhodne možno inak. Druhé meno by som volila menej frekventované.
Ak das dva mena, tak oslovovat plnym menom. A mne sa paci napr. Kristina Lea, Kristina Karin ci Kristina Dana ....
Ako osoba, ktorej rodicia si presli presne tou istou situaciou a tiez jej dali dve mena, ta prosim aby ste to nerobili.. viem aka je to celozivotna otrava, uz davno by som si jedno zrusila keby to tatkovi nezlomilo srdce. Proste sa skuste dohodnut a najst kompromis ako dvaja dospeli ludia. Nebudte sebci a myslite na to dieta.
autorka, nedaj sa odradiť, ak chcete dať dve mená dajte, ja doteraz ľutujem, že som nedala jedno som chcela dať hlavné meno , ako by sme ju volali a druhé k úcty / vyjadrenie/ jednému človeku
v cudzine sa bežne dávajú aj viac mien
Ďakujem 🙈 Nakoniec bude Kristína Lea 🙈
a opačne...Lea Kristína?
K menu kristina je tazko dopasovat druhe meno. Ine je, ak by sa volala Anna a k tomu napr Kristina, ale Kristina Anna znie cudne
Mária Kristína,Anna Kristína, ale naozaj by druhé mal vybrať muž. V pohode môžu byť dve mená,poznám rodičov, ktorí to tak majú,dokonca mama volá dieťa jedným menom,otec druhým menom a dieťa v pohode reaguje na obe mená 🙂
@zuzubb007 nemyslím si, že je to novodobé, skôr stredovek je späť, kedy sa dedilo meno po predkoch 😂
Lea Kristina alebo Lena Kristina 😉
Moja dcéra má 2mená a voláme ju oboma, a určite to druhé nechaj na manželovi.
Nwviem ake druhe meno...ale mam najstarsiu Kristinu ma 23a neraz mi povedala ze som jej dobre meno vybrala ze je spokojna a nechcela by sa volat inak
Ja by som k tomu dala napríklad Klára alebo Karolína, prípadne niečo z tých aktuálne moderných Nela, Sofia, Emma alebo Hana sa mi ešte k tomu hodí 🙂
Ty si vybrala jedno, druhé nech vyberie muž..
Nasa je Emilly Kirsten /cize Kristina/ a volame ju oboma, raz tak druhy krat tak alebo aj naraz oboma a nie je to matuce.
@autorka nenechaj sa znechutiť, my máme tiež dcéru s dvomi krstnými menami, už má sedem rokov a nikdy nezaváhala, keď sme ju oslovili, ani z toho nemala zmätok ako tu píšu matky s deťmi s jedným menom… Ja ju volám druhým, muž prvým (máme variantu prvé krátke druhé dlhé) ale posledné dva roky ju aj muž oslovuje druhým ako ja, len v oficiálnych kruhoch ju voláme obaja unisono prvým, ona sama sa predstavuje oboma, ale na zošity v škole si píše len prvé a priezvisko.
Tak ty si vybrala prve meno s ktorym muz nesuhlasi. Naco sa pýtaš NÁS ake druhe neno? Nemal by teraz logicky vybrat manzel meno ake sa vyhradne jemu paci? 🤔
Ja neviem preco, ale napada ma Kristina Izabela 👌👏

Isto sa aj manželovi nejaké ženské meno páči, tak dajte to ako druhé. Ale keď sa mu to tak veeelmi nepáči, tak by som vybrala niečo úplne ine a dala by som 1 meno, ktoré sa vám obom páči