Aké máte skúsenosti s menom Ervin pre chlapčeka?
Aké máte skúsenosti s menom Ervin pre chlapčeka? Zvyklo si okolie a ostatné detičky?
Je to normalne meno, ak sa ti paci, neni tomu co vytknut...aspon ich nebude v skolke 5..., Ale poznam to skor vo variante Erwin, staronemecke meno s vyznamom - bojovnik a priatel
@anjelicek26 je viac pôvodov mena a tiež jeho významov. Má aj Írsky pôvod. Ja som rozhodnutá, meno bude zdedené u nàs a veľmi sa mi páči, iné si predstaviť neviem. Len okolie naň zmiešane reaguje.
Uplne v pohode ,super je ,xe sa tak nikto nevola...
Tak osobne skusenost s tymto menom nemam, nepoznam nikoho kto by sa tak volal a priznam sa do teraz som ani nevedela ze existuje, a keby si mu chcela povedat pekne, tak ako? Ervinko?
Na každé meno bude okolie zmiešané reagovať, kým bude bábo.v bruchu.. keď sa narodí, blbé poznámky budú mať len jedinci čo nevedia dodrzovat určitý bontón.. mne sa ervin veľmi páči, je to moc pekné meno..
Môj prvý syn je Edgar, boli blbé poznámky keď sme len oznámili aké meno sme vybrali, neskôr to už nikto nekomentoval, možno aj preto lebo som reagovala "aký požičaj, taký vráť"
Teda za celý jeho život si pamätám len jednu blbu poznámku, bratranec môjmu synovi nepovedal tak ako bežné ho doma voláme že Edi, ale povedal mu Edgar pod.. na čo reagovala moja švagriná, že prečo mu tak škaredo povedal, tak som sa zase ozvala ja, že si nemyslím.ze by povedal niečo škaredé, tak sa môj syn volá a podľa môjho úsudku je to meno krásne, takže je úplne normálne že ho tak nazval..
Na blbé poznámky treba reagovať, treba vymedziť hranice.. meno sa páči vám rodičom a to je dôležité - potom už len treba dieťa viesť k tomu aby malo samé k tomu menu dobrý vzťah..
Okolie by som neriesila, ani im idealne meno vopred nehovorila... kazdy ma totiz pocit, ze musi na to povedat nejaky svoj "nazor" a ide to len na nervy...
poznala som starého pána Ervína, aj dokonca Lamberta, môj dedko bol Fridrich. Mne sa takéto netradičné a neotrepané mená veľmi páčia. Okolie je zvyknuté na bežné a otrepané mená, nedbala by som na vkus iných ľudí. Lebo vkus má naozaj každý iný a keby si chcela každému vyhovieť, tak by si vybrala neutrálneho Martina, či Mareka, či Samuela? Lebo Jožo niéééé, Karol niééé, Kevin och, Lucas och?
Mala som kegu Ervina a neviem ako sme si mali na jeho meno zvykať. Tak sa volal, tak sme ho volali. Rovnako ako Petra, Máriu alebo Ceciliu
Ďakujem baby ste zlaté 🙂
Vôbec okolie nerieš ,keď sa vám páči a má pre vás význam ,nakoľko ho dedite, nie je čo riešiť. Podľa mňa si nan každý zvykne ,tak ako na iné mená ;) .. podľa mna je fajn .
Pekne meno moj sused sa tak vola a aj jeho 3 rocny syn. Nikto s ich menom nemal nikde problem proste sa tak volaju a hotovo. My maleho volame aj ervinko alebo aj zo srandy ervais 😀 a paci sa mu to
pekné...
Máme v rodine,pekné málo používané.
@jana_eyre_2 Inak moj bratranec dal synovi meno Walter a rodina mu po narodeni vymyslela Valtík a tak mu to prischlo, ze potom ked isiel do skolky, tak jeho mamina bola sklamana, ze preco tam mu hovoria Walter, ze to je take tvrde 😀
Edgar aj Ervin za mna pekne su ... ja mam vysnivane Albert, tiez nezvycajne, ale pekne, take dostojne... mozno pre maleho drobca s cumlom su tie mena tvrde, ale tie roky preletia a bude z neho velky svihak a frajer s cool menom 😉
Skúsenosť s týmto menom nemám, ale mám skúsenosť, že nech by si dala akékoľvek meno, či klasické, či netradičné, či zahraničné... vždy, vždy sa nájdu ľudia, ktorým nebude po chuti a budú mať naňho blbé reči. Daj meno, aké ty sama chceš. (Prípadne ešte by ma zaujímal názor otca dieťaťa. Nikoho iného.)
Poznám jedného Ervína, ale už je dospelý. Celkom fajn meno.
Neznasam pojem "otrepane" mena... to co je akoze? Su to mena, ktore sa vela ludom pacia a nie je na tom nic zle, rovnako ako ked das meno, ktore je zriedkave. Netreba si ale potom brat k srdci, ze ludia su prekvapeni, ked take meno pocuju, mozno prvykrat v zivote...reaguju rozne. Ak sa Ti meno paci, daj ho a neries okolie, ludom usta nezavries.
@basska_b aj Albert je krásne.. 👍
Kolega bol Ervin, som zvyknutá naňho..
Osobne žiadneho nepoznám, ale viem o jednom, ktorého pozná môj priateľ... Podľa jeho slov je to debil...Mne sa to meno páči, ale kvôli tomuto by to meno môj priateľ asi nikdy neschválil 😃❤️

Tak ako si zvyklo na Zaru, Leu, Tobiasa, Matiasa, Lucasa, Arthura, Williama ..... Atď....