icon

Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?

nkaps
26. jan 2012

Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania

pininka
4. apr 2017

@zuzana203 precitaj si este raz nazov temy, nez zacnes dvihat obocie. Kazdemu sa meno s niecim alebo niekym spaja, to co tebe pride divne inemu pride normalne.

diana20
4. apr 2017

@zuzana203 ktoré sa ti zdá byť takým hrozným trestom? Ja čo tu čítam sa mi dá ešte v pohode, existujú aj mená ako Penisa, alebo Klitorína.. myslím, že toto je ozajstný trest a nie to čo tu ženy píšu..

mysickamys
4. apr 2017

Prvu dcerku sme pomenovali Natália a teraz čakáme druhé bábo. Ak bude dievča bude Anna Mária a ak chlapec, po ockovi Martin.

zuzana203
5. apr 2017

@pininka mne stačí prečítať názov témy raz, neviem ako si na tom Ty...a svoj názor snáď môžem mať...tak kľud

zuzana203
5. apr 2017

@diana20 99% spomenutých mien sa zdá MNE otrasných. Zdôrazňujem, MNE

pininka
5. apr 2017

@zuzana203 ja som kludna, kazdy moze mat svoj nazor, ale ked je raz nazov temy ake nezvycajne mena ste dali svojim detom,tak asi tu nikto nebude rozoberat Jozka a Anicku.

zuzana203
5. apr 2017

@pininka navrhujem nepokračovať v tejto našej diskusii. Bolo by to niečo podobné nekonečné ako napr. šatka/kočík, očkovať/ neočkovať...✌

zuzana203
5. apr 2017

@mysickamys perfektné👍👍👍

zooeynka
5. apr 2017

No zeny...mne sa niektore "extra"mena co ste vybrali(najma zahranicne) zdaju tragicke az hraniciace so sedlackostou...ale respektujem vas vyber. Moj vyber mena pre dceru sa tiez dost ludom nepaci - ze trapne, prezite meno ako z 80tych rokov...Petra. Ale mne sa paci, co narobim;)

jance333
5. apr 2017

my chceme dať dcérke meno Ľudmila a ľudia sa tvária ako keby som hovorila min. Hortenzia...
ľudia si vždy nájdu niečo, čo sa im nepáči, momentálne je okolo mňa neskutočné haló, ako môžem mať v 7.mesiaci tak malé brucho, ale keby som mala väčšie, tak budú riešiť, čo to mám za kotol... kiežby sa každý staral viac sám o seba a nemal potrebu každého poučovať, porovnávať, ohovárať. a tu sledujem, že väčšina diskusií sa skôr či neskôr zvrtne presne tak isto..

zuzana203
5. apr 2017

@zooeynka ...a teraz Ťa ukameňujú. Za mňa ale rozhodne áno

zooeynka
5. apr 2017

@zuzana203 minule som na ihrisku pocula ze Džejmi a Čárli... Podla mna smiesno-trapne, ale ked sa to ich slovenskym rodicom paci tak co...;)

zuzana203
5. apr 2017

@zooeynka veď to je tá tragédia, že rodičom sa to páči (lebo už nevedia, čím by sa odlíšili). Ja ked som porodila obidve moje deti, v pôrodnici mi povedali, že konečne normálne meno, za ktoré sa nebudú hanbiť. Mám Katku a Jurka

pininka
5. apr 2017

Ja som tiez dala svojim chlapcom klasicke biblicke mena, lebo sa nam pacili, stale sa vsak tu na koniku strasne divim jednej veci, ak sa mi nepaci diskusia, mam iny nazor na vec, naco to tu pisem. Nejde o to,ze clovek nemoze vyjadrit svoj nazor, ale preco sa zapajat do temy ak mam uplne iny nazor ako vacsina diskutujucich, su ludia ktorych sa to moze dotknut a naco je to dobre. Myslim ze ani jedna mamicka si nechce precitat ako trestuhodne pomenovala svoje dieta.

maslenka
5. apr 2017

@zooeynka ale prečo? Veď nech majú spolužiaci po pár rokoch prču majú si na kom zgustnúť. Chúďa dieťa sa strápni hneď ako sa predstaví a na ihrisku sa ľudia otáčajú, či mama volá na dieťa alebo na psa. Ešte to chápem, ak je otec cudzinec, alebo priezvisko dieťaťa je netypické pre Slovensko a meno Janko alebo Paľko sa k nemu nehodí, ale ak má klasické slovenské priezvisko, tak to nemá chybu. O zábavu je postarané.

andula77
5. apr 2017

@alchemilkazltozelena Ja mam Bibianu, co je slovenska "verzia" Vivien...ale velmi sa mi paci aj Vivien, len aj ja som skor za slovenskejsie znejuce mena...

andula77
5. apr 2017

@zojulka Aj ja mam Jerguska, teda okrem Jakubka a Bibiany. Ked sme povedali, ze bude Jergus tak veru boli takmer vsetci skor prekvapeni, ale na tom akosi mne nazalezalo, mne , teda nam sa pacilo a hlavne dobre znelo s priezviskom = Jergus Branický

andula77
5. apr 2017

Podla mna nezalezi kolko deticiek s rovnakym menom je na ihrisku ako tu niektore pisu....ved ked krici mamina na svojho syna tak vacsinou pozna hlas svojej mamy, aj ked je pravda, ze niektore mena naozaj vyvolavaju usmev ci skor pocudovanie, ale tak vtedy si pomyslim, za asi ocka ma cudzinca a zivot ide dalej......moj je napr. Jakub, to meno sa mi pacilo davno predtym nez sa stalo takym popularnym a cuduj sa svete, vo svojej triede kde je ich 26je jediny...a to sa narodil v Dubline a aj tak som nedala ziaden Jacub ani Jacob a pod. ja som slovenka, manzel je slovak a zijeme na Slovensku...a ako som raz citala na nejakej nastennej vysivke = zabudol vôl, že telaťom bol...mozno odveci, ale kto chce pochopi co tym myslim...😉

petruska222
5. apr 2017

@darja20 ze naslahane mamicky.som sa super pobavila, az dom skoro spadla z gauca😁

krokodil13
5. apr 2017

My mame prveho Martin po muzovi. Druha je Paulinka, lebo sme poznali v tom case jednu zlatu babu, ktora sa tak volala - volame ju Palca, ked prisla z porodnice cucala si palcek, tak najprv bola Palculienka a potom sa to scvrklo na Palca. Treti je Maximilian po sv. Maximilianovi Kolbem, volame ho Maxik.

maria200981
5. apr 2017

js mam zahranicneho manzela a zijem v zahranici preto sme hladali mena kt.budu prijatelne pre obe rodiny a krajiny
dcerka - Bibianka
syn- Deniz
dcerka - Melisa

monilik
5. apr 2017

ja som mala byt Zoana... nastastie moj duchapritomny dedko povedal mame ze to nech da rovno meno Nivea tak nakoniec vyberal ocino a som Monika

zojulka
6. apr 2017

@andula77 presne ako pises, mne sa pacilo a okolie bolo v soku, ze ake? ako ho budeme volat? podla mna je to krasne meno a nasmu Jergusovi sa neskutocne hodi, urcite tak aj Vasmu 🙂

lulufa
6. apr 2017

my máme Evičku 🙂

alaguema
6. apr 2017

@andula77 naozaj veľmi dobrý výber mena k priezvisku. Znie to skvelo 🙂 👍

mokoo
6. apr 2017

@zuzana203 no ty s tvojim menom si teda ozaj nic nevyhrala 😂 napisat komentár pod mena deti ,ze meno je za trest je pekne drze....apropo slovenske mena su pekne ale iba niektore a ked chcem dat meno zahranicne tak si ho dam je to moje dieta, moje rozhodnutie, moj zivot 🤗 my mame meno pre dcerku zahranicne a som uuuuplne spokojna pretoze ked na nu zavolam tak sa otoci iba ona, a vlastne ved original je iba jeden 🙂

andula77
6. apr 2017

@zojulka este teraz a obcas niekto cuduje, ale nech...on je Jerguško a nijak inak sa volat nemože, proste mu to meno sedí..ale to si asi povie kazda mamina o svojom dietatku😉

andula77
6. apr 2017

@alaguema vdaka 😉 bolo to jedine meno v celom kalendari, ktoré sa mi hodilo, proste to tak malo byt

zojulka
6. apr 2017

@andula77 presne tak. 100 ludi, 100 chuti 🙂 riadim sa heslom: Zi a nechaj zit. Ved keby sa nam vsetkym pacilo to iste, bol by svet jednotvarny a nudny... My mame nasich Jerguskov, ini zas Natanielov... hlavne, ze su deticky zdrave a stastne 🙂

andula77
6. apr 2017

@zojulka tak tak....ale neda, mi ked som u svokry vo vchode pocula, ze ktpsi vola na psa Jakub tak to mi už prislo ako uražka ...ale to už by asi bolo na inu temu😝