Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?
Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania
Prvu dcerku sme pomenovali Natália a teraz čakáme druhé bábo. Ak bude dievča bude Anna Mária a ak chlapec, po ockovi Martin.
@mysickamys perfektné👍👍👍
No zeny...mne sa niektore "extra"mena co ste vybrali(najma zahranicne) zdaju tragicke az hraniciace so sedlackostou...ale respektujem vas vyber. Moj vyber mena pre dceru sa tiez dost ludom nepaci - ze trapne, prezite meno ako z 80tych rokov...Petra. Ale mne sa paci, co narobim;)
my chceme dať dcérke meno Ľudmila a ľudia sa tvária ako keby som hovorila min. Hortenzia...
ľudia si vždy nájdu niečo, čo sa im nepáči, momentálne je okolo mňa neskutočné haló, ako môžem mať v 7.mesiaci tak malé brucho, ale keby som mala väčšie, tak budú riešiť, čo to mám za kotol... kiežby sa každý staral viac sám o seba a nemal potrebu každého poučovať, porovnávať, ohovárať. a tu sledujem, že väčšina diskusií sa skôr či neskôr zvrtne presne tak isto..
Ja som tiez dala svojim chlapcom klasicke biblicke mena, lebo sa nam pacili, stale sa vsak tu na koniku strasne divim jednej veci, ak sa mi nepaci diskusia, mam iny nazor na vec, naco to tu pisem. Nejde o to,ze clovek nemoze vyjadrit svoj nazor, ale preco sa zapajat do temy ak mam uplne iny nazor ako vacsina diskutujucich, su ludia ktorych sa to moze dotknut a naco je to dobre. Myslim ze ani jedna mamicka si nechce precitat ako trestuhodne pomenovala svoje dieta.
@zooeynka ale prečo? Veď nech majú spolužiaci po pár rokoch prču majú si na kom zgustnúť. Chúďa dieťa sa strápni hneď ako sa predstaví a na ihrisku sa ľudia otáčajú, či mama volá na dieťa alebo na psa. Ešte to chápem, ak je otec cudzinec, alebo priezvisko dieťaťa je netypické pre Slovensko a meno Janko alebo Paľko sa k nemu nehodí, ale ak má klasické slovenské priezvisko, tak to nemá chybu. O zábavu je postarané.
@alchemilkazltozelena Ja mam Bibianu, co je slovenska "verzia" Vivien...ale velmi sa mi paci aj Vivien, len aj ja som skor za slovenskejsie znejuce mena...
Podla mna nezalezi kolko deticiek s rovnakym menom je na ihrisku ako tu niektore pisu....ved ked krici mamina na svojho syna tak vacsinou pozna hlas svojej mamy, aj ked je pravda, ze niektore mena naozaj vyvolavaju usmev ci skor pocudovanie, ale tak vtedy si pomyslim, za asi ocka ma cudzinca a zivot ide dalej......moj je napr. Jakub, to meno sa mi pacilo davno predtym nez sa stalo takym popularnym a cuduj sa svete, vo svojej triede kde je ich 26je jediny...a to sa narodil v Dubline a aj tak som nedala ziaden Jacub ani Jacob a pod. ja som slovenka, manzel je slovak a zijeme na Slovensku...a ako som raz citala na nejakej nastennej vysivke = zabudol vôl, že telaťom bol...mozno odveci, ale kto chce pochopi co tym myslim...😉
@darja20 ze naslahane mamicky.som sa super pobavila, az dom skoro spadla z gauca😁
My mame prveho Martin po muzovi. Druha je Paulinka, lebo sme poznali v tom case jednu zlatu babu, ktora sa tak volala - volame ju Palca, ked prisla z porodnice cucala si palcek, tak najprv bola Palculienka a potom sa to scvrklo na Palca. Treti je Maximilian po sv. Maximilianovi Kolbem, volame ho Maxik.
js mam zahranicneho manzela a zijem v zahranici preto sme hladali mena kt.budu prijatelne pre obe rodiny a krajiny
dcerka - Bibianka
syn- Deniz
dcerka - Melisa
ja som mala byt Zoana... nastastie moj duchapritomny dedko povedal mame ze to nech da rovno meno Nivea tak nakoniec vyberal ocino a som Monika
my máme Evičku 🙂
@zuzana203 no ty s tvojim menom si teda ozaj nic nevyhrala 😂 napisat komentár pod mena deti ,ze meno je za trest je pekne drze....apropo slovenske mena su pekne ale iba niektore a ked chcem dat meno zahranicne tak si ho dam je to moje dieta, moje rozhodnutie, moj zivot 🤗 my mame meno pre dcerku zahranicne a som uuuuplne spokojna pretoze ked na nu zavolam tak sa otoci iba ona, a vlastne ved original je iba jeden 🙂

@zuzana203 precitaj si este raz nazov temy, nez zacnes dvihat obocie. Kazdemu sa meno s niecim alebo niekym spaja, to co tebe pride divne inemu pride normalne.