Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?
Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania
@zltyslonik ty musis byt pekne zakomplexovana osoba bez vkusu, urcite sa volas anka alebo majka ked vsetko co je in a ide s dobou hned znegujes....tam sa staraj radsej ako si naladit pozitivnu naladu a nie o to ci cigani alebo necigani davaju zahranicme mena, nikto tu nepise o menach s telenovely ak si si nevsimla.....tvoji rodicia sa pravdepodobne odbavili (pouzivam to slovo presne tak ako ty) na tvojej zakernej povahe 🙂 a cigan sa nenazyva ciganom je to rasisticke ale to len tak na okraj 😉
My mame Cyrila a cakame malu Stelu 🙂
@zltyslonik v zahranici sice citaju ako vidia/pocuju, ale zato nikto neriesi mena - ani vyber, ani znenie , ani pisanie..... a ani ziadne deti neposmeskuju druhe kvoli menam a o originalitu urcite nie je nudza. To co je za moralku na slovensku?!?!? Alebo aki rodicia, take deti????
@vevesh aale, zase s tým zahraničím. To je predsa nezmysel. Ak žiješ v lokalite, ktorá je kozmopolitnejšia, tak tam je tendencii nič a nikoho neriešiť, odlišnosť je bežná, ale skús zájsť na miesta, kde je cudzinec vzácnosťou...Všade sa nájdu ľudia takí, aj onakí. Malomeštiaci aj posmievači. Všade na svete. Ja osobne som zažila, že sa ľudia smiali na mene, boli to dokonca moji kamaráti, inak veľmi fajn ľudia a bavili sme sa o mene, ktoré dala naša známa synovi a bolo proste smiešne. Inak to bola komunita ľudí, ktorí žili ekologicky, v súlade s prírodou, otvorení, tolerantní, ale toto bolo moc...proste to bolo smiešne. Samozrejme, nevysmievali sa dieťaťu, ale pri večeri sme sa o tom bavili, že to chalan nebude mať ľahké. Bolo to konkrétne v Taliansku. Takže tá tvoja teória je asi len teória. Existuje to všade.
@zltyslonik dlho si musela vymyslat co napises, aby sa clovek na tebe znovu raz zasmial 😂😂😂 si ma teda pobavila jajaaaaj ty musis mat velmi nizke IQ a o sebavedomi ani nevravim...spapala si ciganom ich prirodzenie, chuuuda tvoje dieta, tvoji rodicia sa museli pekne cely zivot za teba hanbit, co z teba vychovali ...a nie nie som bojovnicka proti rasizmu ,ale poznam par vysoko vzdelanych romov, s ktorymi som neskor spolupracovala a ty im nesiahas ani len po clenky 😉 a trubku mas v hlave ked dokazes urazat male deti,len si poriadne na nu zatrub aby si sa konecne prebrala, straaaasne budes zvelicovat ty Mandragora aby si bola zaujimava, pretoze v skutocnom zivote si bud psychicky chora alebo si tercom vysmechu, taky clovek ako ty mna neurazi, tvoje vyjadrovanie svedci o tom, ze si z tretej cenovej skupiny a si lacna 😉 tak sa zarad medzi svojich a slusnym VYCHOVANYM ludom nekomentuj ich SLUSNY prispevok, a ak mas problem precitat meno napr. MIA, KIARA, MARKUS, DAMIAN tak to svedci o tom co uz je vyssie uvedene 😂 ty si smiesnotrapna o com svedci tvoj kazdy komentar bye
neviem, no, niekedy sa hanbim, ze sme rovnakeho pohlavia, baby, nechcete si už radšej držať svoj jazyk za zubami!? A admin, davam navrh, za osočovanie a "slovny odpad" by som zakazala prispievanie do MK blogov napr. na týžden, čo vy ta to?? Ved o com je tato stranka?? že si tu ludia vylievaju svoje myndraky (pardon, netusim s akym "i" sa to pise keby to neiktorej vadilo...haha) toto nie je o demokracii slova, malo by tu isť hlavne o ludske vyjadrovanie a jej jedno ci žijete v Amerike ci na opustenom ostrove...Slovak bude vzdy Slovak, budte na to hrde...
@alaguema zila som aj na dedine, aj v meste , mena mojich deti (aj moje) je teraz a aj za slobodna bolo dost exoticke na moju geograficku oblast, ale nikto nikdy neriesil - to len slovaci maju potrebu taketo nieco riesit....nehovorim, ze sa take nieco v zahranici nikdy nestane, ale to, co si zazila ty, je vynimka a svedci o urovni danych ludi...
@diana20 pekne a originakne mena si vybrala 😉 u nas su sameee dievcata tak ja nad chlapcenskym menom zatial neuvazujem 🙂 ale keby bol chlapcek, tak by som hladala meno na M aby mali s dcerou rovnake zaciatocne pismeno...my sa budeme v blizkej dobe stahovat do zahranicia na trvalo, tak viac inklinujem k zahranicnym menam a aj sa mi viac pacia 🙂
@zltyslonik ty si asi učiteľka slovenčiny, však? 😂😂 vlastne nie, to by ti nechýbali čiarky v príspevkoch, keď už toľko o tej gramatike 😂 ja si myslím, že dobre ovládam gramatiku, takže mi o tomto nerozprávaj.. aj som si šla za nimi sem, lebo ľudia sú tu milí a neriešia takéto kraviny ako ty.. aké máš meno, tak ťa volajú a nehovoria, že hlúpe meno, deti v školách sa nesmejú druhým kvôli menu.. aspoň tu to tak je, neviem ako inde..aj mojim deťom tu bude lepšie, nebudú súdiť povrchne ľudí na základe gramatiky, alebo mena..
@vevesh nie, nie len slováci. Nehovorím o dedine a meste, ale o oblastiach, kde je málo cudzincov. Choď niekam na hlboký francúzsky vidiek. Ani neuveríš, že tá istá národnosť žije aj v Paríži. To, čo som zažila nie je žiadna výnimka a úroveň tých ľudí z toho nevieš posúdiť, nebola si pri tom, nevieš, ako to prebehlo...v tomto momente sa sama chováš ako malomeštiak. Snáď nie je proti dobrým mravom rozprávať sa o menách.
@zltyslonik 😂😂😂😂😂 zas si nesklamala, ja urazam? Vyjadrujes sa ako nejaka lacna truba a adresu ludi a hlavne deti, vsak ty si urazkou sama o sebe podla toho ako sa vyjadrujes, tu sa nadnasas, robis sa silnou zenou a doma series za kvetinac 😉 asi sa vyznas co osadnici maju radi, ale prepac to je tvoja cenova skupina ja sa stretavam s inou skupinou ludi, rob nieco uzitocnejsie, vezmi do ruk knihu slusneho spravania a vzdelavaj sa...na tvoje komentare uz neodpovedam, pretoze sa nebudem znizovat na tvoju existencnu uroven 😉🤗
@diana20 neviem neviem ci gramatiku v zahranici neriesia ... zalezi aky okruh ludi mas ... ak oni sami gramatiku neovladaju tak jasne ze ju neriesia...a teda ak zijes vo francuzsku a zijes s francuzmi (original) tak ti tu gramatiku riesia a dokonca riesia aj divne mena a vsetko co je pre nich ine 🙂 ustipacnost je ich narodna vlastnost 🙂 nie je pravda ze v inych krajinach sa neriesia mena a ine inakosti, riesia. Ci je to dedina ci velke mesto, iba v inom meritku. Povedala by som ze mnohe veci dokazu viac rozpiplavat a zosmiesnit ako u nas, taliani a francuzi urcite 🙂 Briti a Nemci mozno nie, ti maju problem pochopit vtip
@diana20 super vyber 😉 no koli manzelovej a mojej praci odchadzame do Rakuska, nie je to az tak daleko ale predsa uz nebudem "doma" cakam len kym dcera dochodi skolku a nastupuje uz do skoly tam, postavili sme tam domcek tak sa celkom tesim aj ked mam strach, ze mi rodina bude az moc chybat, jedna vyhoda je, ze to nie je tak daleko 🙂
@alaguema bola som a ku podivu som sa s takym niecim nestretla....skor riesili ako sa ma slovensko po balkanskej vojne😲😒 a rozpravat sa o menach a preco sa kto a ako vola, ci vyznam mena nikdy nie je problem, ale riesit inteligenciu a rozhodovaciu schopnost rodicov kvoli menam ich deti- tak to je malomestiactvo ako vysite ...
@momoqui áno žijem s francúzmi originál.. poznám taký, čo majú vysokú a perfektne ovládajú gramatiku, poznám takých čo majú vysokú a neovladaju gramatiku, poznám aj takých, čo školu nedokončili, lebo sa im naskytla pracovná príležitosť a tiež neovladaju dobre gramatiku, dokonca ja lepšie ovládam než oni, ale navzájom sa poznajú a dokážu sa porozpravat , nikto nikoho nekritizuje a ani v školách neboli šikanovaní kvôli tomu.. dokonca sú také prípady, čo povedia, že nevedia správne napísať, lebo majú dyslexiu 😄 nevedia ani ktorý čas sa ako volá.. ale hlúpi nie sú, vedia veľa vecí zaujímavých, história, biológia atď im nie sú cudzie napriek tomu, že nevedia písať.. toto naozaj vôbec neriešia.. a na menách sa zasmejú možno tak, že raz si urobia srandu spolu s držiteľom mena, ak ho dobre poznajú.. a on sa zasmeje tiež.. a povedia si , že divné pre seba ale je veľmi malo prípadov, že v škole by bolo dieťaťu zle kvôli menu.. aspoň tu v mojej oblasti to je tak..
@vevesh IQ som nespomínala. Bavili sme sa o smiešnom mene. A zasmiali sme sa, lebo môj muž povedal vtip a sme teda neokrôchanci aj spolu s tými umelcami, čo tam s nami sedeli. Každopádne, zhodnotili to tak (oni, nie my - blbí slováci tam prítomní, ale samotní taliani), že deti sa mu budú smiať (tomu s čudným menom). Tak asi prileteli z nejakého iného Talianska, v inej Európe a inej galaxii. Škoda diskutovať.
Chcem sa vyhnúť akruálnej módnej vlne (Sofia, Ela, Mia, Samuel, Timotej...)
Chcem sa vyhnúť klasickým menám, ktorých je stále všade veľa (Peter, Terézia..)
Chcem sa vyhnúť menám, ktoré sú cudzojazyčné a inak sa vyslovujú ako píšu (Jessica, Elijah...)
Chcem sa vyhnúť menám, ktoré nepasujú k priezvisku
Chcem sa vyhnúť menám, ktoré sú v kalendári stejný mesiac, ako bude mať dieťa narozeniny, alebo okolo Vianoc
Chcem sa vyhnúť zastaralým menám (Otilia, Hortenzia)
Chcem sa vyhnúť extravagantným menám (Serafína)
Nuž, asi dieťa nijako nepomenujem. Mám pocit, že som dokonalo namydlená :D
Mamičky, dajte mená aké sa vám páčia. Kašlite na názory ostatných. Podľa mňa je stále lepšie dať dieťaťu meno "od srdca", ako sa natrápiť, aby sa nad tým menom najmä nikto nepohoršoval. Pohoršovať sa bude stále ktosi.
Inak si niektoré pozrite prosím rozdiel medzi pravopisom a gramatikou. Keď už sa tu oháňate inteligenciou.
@mokoo je to ťažké bez rodiny, my sme ďaleko aj od mojej, aj od priateľovej a niekedy je to hrozné, mám tu sestru aspoň, ale ona je dosť iná ako ja a aj keď si dobre rozumieme, tak často má kritizuje, ona by môj život zvládala lepšie a teda niekedy sa bojím ju zavolať ku sebe, aby mi zas nepovedala aký mám bordel 😄 ale je mi tu dobre, lepšie ako u nás, kde keď som sla von za mnou pozerali, že som mladá a mám bábo a súdili ma bez toho, aby ma poznali... držím palce, dobre sa budete mať.. neviem aké sú mená v Rakúsku, ale určite dobre vyberieš 😊