icon

Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?

nkaps
26. jan 2012

Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania

sophinka17
Odpoveď bola odstránená
tami2014
25. júl 2017

@cmulinko To je krásne meno

cmulinko
25. júl 2017

@tami2014 ďakujem 🙂

cmulinko
25. júl 2017

@tami2014 inak od tej doby mám už aj druhú dcérku s nezvyčajným menom. Volá sa Erin a význam toho mena je Írsko. Dcérka sa narodila na 10 výročie nášho pobytu v Irsku 🙂 tak preto to meno.

rajna
25. júl 2017

Keranka je to bulharske zastarale meno. Preto ze dedko bol bulhar. Ja sa volam Rajna tiez bulharske meno. Mala som s nim velmi dobry vztah. A kedze sa malinkej nedozil chcela som aby aspon meno mala bulharske. On by bol urcite rad.

zuzanalumnitzerova
25. júl 2017

@sophinka17 ja som dala dcére meno Žofia, pre mňa najkrajšie na svete.

myjusiatko
25. júl 2017

My máme dcérku Mínu. 🙂 paci sa mi este Lada, Madla, Jiskra. 🙂

olimicklewhite
6. sep 2017

@pertulik Moja dcerka je Ruby Natalia. 😍👍

donattel
7. sep 2017

Ja si zo starých čias školských spomínam na Frederiku,Mechtildu,Teodora,Valéra... to.boli také mená čo som u iných ľudí zatial nestretla 🙂 a kamarát má dve dcerky Saskiu a Alisiu..tiež veľmi krásne a hodia sa im aj k priezvisku 🙂 Ja by som chcela dcéru Eivu alebo Esme ...syn má normálne slovenské 🙂

selena2
7. sep 2017

Moja dcérka sa volá Kornelia.Neviem či je extravagantné.

pataf
5. nov 2017

Ja mam doma malu Stacie volame ju Steisi😀😀

penelope10
5. nov 2017

@selena2 skor stara podoba mena NELA, dnes už kornelie neletia, zato NELA fičí 😀

selena2
5. nov 2017

@penelope10
Mne je jedno čo fičí.Korneliu nepoznam v okoli ani jednu.

aduska121
5. nov 2017

Patrik Connor

winni
5. nov 2017

Mne sa veľmi páči Caroline - Karolínka 🙂 doma máme Paulu - Paulínku ❤ manžel je Pavel, meno dcerky som chcela priblížiť k jeho menu.

100 ľudí 100 chutí a tisíce mien 🙂

penelope10
5. nov 2017

@selena2 teda ja poznam v okoli 2 no maju viac ako 30r. a mne je sympaticke, ked ludia daju meno, ake sa im paci a neriešia top10 mien a vyberu si podla seba nie podla priemerneho vkusu väčšiny.

martinka285
5. nov 2017

@penelope10 presne tak, ja mam doma dcerku Vandu, nie je frekventovane a pre mna krasne meno 🙂

zuzlu26
7. nov 2017

My by sme chceli Faustinku 🙂 myslite ze je velmi nezvycajne? Lebo vacsina z okolia to nechape a skor radia mena podla filmovych hrdinov 😔

julma
7. nov 2017

@zuzlu26 evokuje mi to sestru Faustinu takze za mna urcite tisickrat ano

zuzlu26
7. nov 2017

@julma ano ano, je to presne podla nej 🙂 ❤

jani255
7. nov 2017

@martinka285 podobne,a je jedna z mála v našom okolí 😀

ali08
7. nov 2017

@myjusiatko ahoj.mina je iranske meno.moji synovia sa volaju sa volaju Ali a Amir, manzel je z Iranu

lienka1987
7. nov 2017

Citam same krasne mena ste dali svojim detickam..my sme sa nevedeli dohodnut..nemam nic proti cudzokrajnym menam..osobne mi je to jedno ked pasuje k priezvisku..mne sa pacila Marína, Greta a Lujza a nakoniec vybral manzel, ked sme ju videli na 4D pozreli sme na seba a jednohlasne padlo meno Dorota..v nasom okoli po vsetkych Sarach, Nelach, Vanesach, Sophiach, Ninach, Charlotte a Zarach ci Oliviach sme malickej dali nezvycajne meno ako nam hovoria 😀 ..starsi ludia nam povedia ake krasne slovenske meno ste jej vybrali 😍 ..dufam, ze druhe vyberiem ja a hadam bude Marínka 😍

penelope10
7. nov 2017

@lienka1987 pekne napísané, veľa záleží aj na priezvisku. Ale povedzme si rovno napr. Charlotte Baranova 😂 je mooocc

denisamuller
7. nov 2017

Ja mam doma Siennu, Jerguša a Gorana 😉 Mena som vybrala ja, lebo sa mi pacili 😝

baja15
7. nov 2017

@zuzlu26 moja segra mala byť Miriam Faustína - vymyslela to mama ale skoro každý kto to počul bol zhrozený(vrátane mňa 😝 ) Ostatný členovia rodiny chceli Annu tak nakoniec sa volá Miriam Anna ale mamina občas spomenie že keby mala ešte dcéru tak by bola buď Faustínka alebo Noemi 🙂

aly
7. nov 2017

@ali08 jednu pani Minu som poznala, pani pôvodom z Iránu, veľká dáma

ali08
8. nov 2017

@aly manzelova neter je Mina.

lussyita
8. nov 2017

Sestra keď čakala bejby, pre dievčatko chcela meno Prea, že vraj je to grécke.. ale nakoniec majú chalana..
Mám pocit, že každá druhá sa volá buď Nela alebo Tamara.. čo mne sa nepáčia.. a ešte začínajú aj veľa dávať Izabela, čo je pekné.

pallacinka
8. nov 2017

Mne sa tiez pacia "trosku" nezvycajne mena- na slovenske pomery nie prilis exoticke, ale zasa v pohode pochopitelne a vyslovitelne aj pre cudzincov. Teraz velmi tuzim po Matilde, ale rodina sa s tym nevie stotoznit (hlavne kvoli tomu, ze sa neda zdrobnit, co zasa mne az tak nevadi), druhe v poradi sme mali Adelu, ale tych sa mi zda uz je celkom dost. A to som si myslela, ze vybrat meno pre dievcatko nebude problem, tolko ich je krasnych 🙂