icon

Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?

nkaps
26. jan 2012

Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania

mrsbrown
8. nov 2017

@pallacinka pre matildu je zdrobnenina "tili" ...mali sme malu susedku.. to je milucke ☺

marcelkaemmka
8. nov 2017

My mame chlapca menom Noe

pallacinka
8. nov 2017

@mrsbrown Dakujem za pomoc, to mi nenapadlo 🙂 Viem iba o Tilda, co sa mi zasa az tak nepaci a ani to nie je prilis zdrobnenina 🙂

wiwant
8. nov 2017

..uz ako dieta som mala babiku s menom lily, a tak som vzdy chcela pomenovat raz aj svoju dceru, ale akurat kym som sadockala tehulkovania, prisiel boom a kazda tretia kocka v mojom atelieri prisla s menom lily, lilien nechcela som sa opicit tak som skusiala teda pozriet do kalendara a nasla som meno vivien hned ma ocarilo kedze aj ja mam iniciaL V.V , problem nastal ale s manzelom lebo je slovak ako repa a nechcel zahanicne meno tak sme hladali kompromis a pomohol mi MK, na fore kedy oslavuje meniny meno vivien som nasla prispevok od pani ktora pisala ze sa narodila za komunizmu a jej mame nechceli uznat meno vivien tak museli dat slovensky tvar a teda pani sa volala Viviána -2.12 Bibiana,Viviana...a teraz som mu zato velmi vdacna mame doma rocnu vivianku, vivušku, vivi,vivku, vivu...
ak by bola niekedy sestricka tak vanda, violetka ak bracek tak nikolaj,alexej alebo po tatovi roman, ale radsej si nic neplanuje lebo to dopadno ako s lily 😅

lienka1987
8. nov 2017

@penelope10 suhlasiiim 😉 v porodnici so mnou bola mamka ktora dala svojej dcere meno Sahara Anna Mydlova 🙂 pri ranajkach sa jej pytali, ze preco meno Sahara, tak vravela, ze sa s muzom inspirovali Beckhamovcami..malu splodili na dofci v Egypte 😂 ..no esteze sa im to nepodarilo v Tatrach lebo neviem podla ktoreho štítu by ju pomenovali 😉

nastasyk
8. nov 2017

@mrsbrown
@pallacinka ja mam Matildu a volame ju normalne Matilda, alebo Tili. Je to super meno, aj ked cele okolie nas odhovaralo, ale je to originalne a babatku sa velmi hodi🙂

katus1406
8. nov 2017

Baby m é sa moc páči meno Zoe tie ktoré máte dcérku Zoe ako voláte?? Myslím zdrobneninou zojka??

emkoakika
8. nov 2017

moj syn je Emanuel.znamena to boh s nami.volame ho emko emik emuško manuelko

michovka
8. nov 2017

@miluna777
Uz mate vybrate? My mame doma Jerguša🙂

eliniatko
8. nov 2017

@katus1406 na ihrisku som počula maminu čo má Zoe. Volala na ňu Zoeinka (ako píšem, Zo-e-inka), tak to lámalo uši... To radšej nie. Myslím že ak takéto v podstate cudzokrajné, tak sa nemá zdrobnovať. To už potom dať meno Zoja a volať Zojka.

sophinka17
8. nov 2017

@eliniatko presne! Zoe je nadherne meno, ale Zoeinka je hrozne. 🙏 Vela mien sa pokazi zdrobnovanim. v Rakusku kde zijem, ked si raz Zoe tak si Zoe a nie Zoinka, Zoeinka, Zouska a neviem ako. to sa mi paci

myjusiatko
8. nov 2017

@ali08 je to mozne. 🙂

penelope10
8. nov 2017

🙂😂

deniska96
8. nov 2017

Ja som chcela vzdy Elišku, ale nakoniec sme mali v okoli Elišku, Elinu a Ellianu a toho Eli uz na mna bolo vela, tak sme dali meno Lara 🙂

katus1406
8. nov 2017

@eliniatko
@sophinka17 veď toto presne nádherné mesto o mám známu čo má Zoe ešte bábätko a volá ju Zojka tie sa jej neľúbi Zoenka a iné .. preto ma to zaujíma tiež by som chcela Zoe

lucinda1989
8. nov 2017

My mame dievcatko menom Tamia 😍 pacili sa nam Tania, Timea aj Tamara, ale tiwz som chcela cosi ine a manzel chcel, aby bolo meno v kalendari a Tamia je 26/01 v rozsierenom kalendari spolu s Tamarou chlapec je Hugo - takze doma su Hugi a Tami

drakvak
8. nov 2017

@lienka1987 OMG, tak to by naša bola Gaučaňa 😅 niektorí plodíme deti doma. nie na dovolenke v Egypte 😀

dianna3571
8. nov 2017

Naša dcerka sa volá Natália Alexis..Natália bolo uz od malička moje vysnivane meno pre dcerku 🙂 a Alexis je po mojom ockovi ktorý je Alexander 🙂

andula77
8. nov 2017

@wiwant ja mam doma Bibianu-uz pted 9.rokmi som ju mala ako meno pre dievca ale podarilo sa az na 3.raz 😀 keby zijem v cudzine volila by som Vivien - nadherne meno! A vzdy si pri nom spomeniem na film Cokolada (s Deppom ) 😉

penelope10
8. nov 2017

@lucinda1989 pekne mena k Hugovi ste prišli ako ?

mnamko
8. nov 2017

Ja sim pred 25 rokmi dala meno Aneta citala som knihu a tam som sa snim prvy krat stretla

miluna777
8. nov 2017

@michovka Hej hej, vybraté je, iba na nositeľa sa čaká 😀

michovka
8. nov 2017

@miluna777
Pekne ste rozpisali predtym prispevok, na ktory som reagovala, uplne s vami suhlasim, my sme tiez chceli dat netradicne, ale slovenske a kazdemu sa paci.🙂 Vsetko dobre prajem👶

lucinda1989
8. nov 2017

@penelope10 dakujem a podla rozpravky 😁 cez Vianoce bola jedna pekna rozpravka a hlavny hrdina bol chlapec Hugo a odvtedy chcel.manzel len to meno

miluna777
8. nov 2017

@michovka Super ste vybrali 🙂 Aj malý bude isto rád, že ste mu dali meno od ❤ Aj ja prajem všetko dobré!

pallacinka
8. nov 2017

@nastasyk To som rada, ze ste s vyberom spokojni. Ja som na to meno zvyknuta z Nemecka, tam je vela malych Matild 🙂 Ono ked clovek chce si vzdy najde sposob, ako meno pozmenit, ja som Lucia ale pre najblizsich cely zivot Miska 🙂

grossmann
8. nov 2017

@katus1406 my mame zoe a volame ju Zoe a Zoi, preto mame kratke mena (syn je teo, tretie bude mia) aby sme to nekomolili, nezdrobneninovali...zojka, zoinka mi pili usi a dcere tiez, sama povie, ja som zoe, nie zojka, ci zoinka

penelope10
8. nov 2017

@grossmann no neviem, Zoe je zoja, zoia a je to grecka poddoba mena Eva teda mne tie zdrobneniny pridu OK, na druhej strane je to take slovenske , na zapade všetci dodržuju tvar krstneho mena a nijako ho nekomolia, ako Jozef je Ďoďo a pod.

chloe6
8. nov 2017

Ja mam 2 slecny Vivien a Evelin,keby bolo este 3 dievcatko jednoznacne by bola Jasmin a chlapec Mateo😉

ninka30
8. nov 2017

Tak my máme Tobiáša. Teraz v mojom okolí sa to hemží menom Tobias, no sa nám nepáčilo. Este sme uvažovali nad Eliášom, ale zdrobnenina je taká babská, že Eli. Len problém je, že neviem prečo ho hneď každý volá Tobias. Vždy musím ľudí opravovať že my sme Tobiáš, s " á š "😁 Doma ho najčastejšie voláme Tobčo 🙂