Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?
Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania
@strakulanikula ben je pekne, my mame Alexa, Aidena a Filipa
@strakulanikula problém sme nemali pri krste, len dostala po krstnej, len do krstného listu, ešte aj jej meno. A na matrike bez problémov zapísali ako Lara. Nakoľko v SR kalendári meno Lara nefiguruje, my sa riadime podla Talianskeho 19.10. Oslavujeme jej meninky
@renata37 ano, viem. Nas je tusim o mesiac-dva starší. No napriek tomu že na Shakira Milana, na popularite tohto mena to na Slovensku nepridalo.
Baby rada by som si prečítala ešte najake príspevky 🙂 táto téma je moja naj. Tak dajte ešte niekto nejaké zaujímavé meno ❤️
Gabrielle a Leticia sú moje dcérky
My máme Zoe 😊voláme ju Zoe,Zojka,Zoinka obom sa nám s manželom páčilo,my máme dlhé krstné mená Klaudia a Alexander a preto sme chceli pre deti niečo kratšie, ak budeme mať niekedy syna bude Alex 😊.Priezvisko máme bez koncovky -ová,čiže si viete prestaviť tie komentáre,hlavne staršej generácie ale nezaujíma nás to nám sa to páči a to je hlavne 😊.Myslim si,že je to každého osobná vec aké meno da svojmu dieťaťu a všetko je to aj o zvyku.
Dobrý deň, vie mi niektorá mamička poradiť, kedy má meniny Enzo podľa talianskeho kalendára? Ďakujem 🤗
@ariannazara tu v nemecku ma dcera spolužiačky Holly,Madelin,Lina,Heidy,Wendy,Dafne
ja som pred 26rokmi dala Anetu čo na tu dobu velmi nezvyčajne meno,s chalanskych čo som tu počula nezvyčajne Malik
@ovecka888 Enzo je skratka mena Lorenzo, ktore je talianskou obdobou mena Laurentius... co je po slovensky Vavrinec. Takze meniny by mal mat 10. augusta 🙂
Druhy nas syn bude bud benjamin alebo florian 🙂
@henka123123 Benjamin je krasne meno
Je úplne jedno, podľa mňa, aký má meno pôvod... Nech má hocijaký, musí to pasovať k priezvisku, lebo taká Deborah Lisa Halušková znie minimálne podivne. (žiadnu takú nepoznám, z brucha som si vymyslela). My nemáme s mužom veľký výber mien (lebo sa nám skoro nič nepáči - ten pocit, keď prejdeš baby names.com odhora dole, je tam x tisíc mien a vyberiete si asi 7 😂😂😂😂) nám sa mená z nášho kalendára nepáčia. Slovanské (-slav, - mir a tieto blbosti) z toho mam až kyselinu a tie staronemecke mena (Gertruda, Hortenzia a takéto skvosty) tak to je skôr na smiech (každého osobný vkus, my to máme tak). Ale keď si Slovák ako repa s priezviskom Sedlák, Kováč, Bryndziar a podobne, tak sotva sa dieťaťu bude hodiť ázijské meno. My máme jedine šťastie, že máme staroromanske priezvisko, ktoré sa v nejakej forme vyskytuje na celom svete od Severnej /Južnej Ameriky, cez Európu, Afriku až po Austráliu (v Ázii nepredpokladám, ale možno to len cez tie háky baky neviem prečítať), takže si môžme dovoliť dat zahraničné mena. Nam sa páčia romanske, koniec - koncov, najlepšie sa hodia k priezvisku a jednoznačne dvojkombinacie. Ja sama mam dvojkombinaciu mena a celý život som na to hrdá, nikto sa nevolá ako ja a aj keď sa blbé decká kedysi posmievali (hlavne tí, čo mali najsedlackejsie mená), aspoň som si vybudovala imunitu voči slovenskej nature posmievacnej. Švagriná robí v súkromnej škôlke (bývame v BA) a ani jedno dieťa u nej v triede nemá "slovenské" meno. A nikto sa nikomu neposmieva. Prečo? Lebo je normálne mat internacionalne meno. Kým budú rodičia vychovávať svoje deti k "sedlactvu", že aha, ten sa volá Leonard hahahahaha, tak to bude pretrvávať. Keď sa Slováci konečne naučia byť normálni a tolerantní, tak sa nikto nikomu posmievat nebude. A v konečnom dôsledku aj tá Deborah Lisa Halušková bude v pohode a nikto sa nad tým nebude pozastavovať. Dieťa si na svoje meno zvykne, rodičia a okolie si na to zvyknú tiež. Zvyknú si učiteľky, zvyknú si spolužiaci. A napokon - mladí v dnešnej dobe cestujú do zahraničia, študujú na zahraničných VŠ. Treba im dat meno, ktoré budú vedieť v zahraničí napísať a vysloviť. Ja som vďaka tomu, že mám pomerne exotické mená nikdy nemala problém s tým, že hocikde vo svete by nevedeli moje meno napísať, vyspellovať ci vysloviť. Bohužiaľ, spolužiaci s "rýdzo" slovenskými menami tento problém mali často a veľa krát ich premenovali. Treba si uvedomiť, že my odchádzame za lepsim životom preč. Sem sa nikto moc nehrnie. Dôvod, prečo sa všetci učíme cudzie jazyky a po slovensky sa cudzinci neučia je ten istý. Treba myslieť aj na budúcnosť svojich detí, nielen, že dáke zakomplexovane dieťa v škole sa mu bude smiať, že sa nevola Jožko ci Ferko. To len na margo toho, čo som na uplynulých stranách diskusie čítala. A nakoniec, každý dá svojmu dieťaťu meno aké chce, takže tí, čo sa tu nadrapovali ako by slovenské deti nemali mať cudzokrajne mena, nech si svoj názor ponechaju pri pomenovavani vlastných detí a do ostatných sa nestarajú 🙂 poradiť sa s menom je iná vec, ale siahodlhe diskusie ci cudzokrajne áno /nie, to nech si každý moralizuje sám seba
Vyberali sme slovanské mená takže máme doma Ladu a Jasnu...chlapec by bol Radovan, Ratibor alebo Jan
@nkaps ja mám chlapčeka a vola sa Timothy ☺️Vyberali sme tak kvôli zahraničnému priezvisku ❤️
@19lilien lilien mame aj my. Narodila sa v roku 2008..je zvláštne že vám robili problémy. Lebo keď sme našli jej meno v knihe (vtedy sme ju zakúpili) aby si to mohli prefotiť a ze už bude uvedené meno Lilien v databáze. PRE druhých ak by mali také meno. Kedy sa dcérka narodila.? 😉
@1majinka no tak to uz je len vystupovanie😳vela ludi cestuje, zije v zahranici a casto meni aj staty....nebudem predsa davat dietatu meno podla statu, v ktorom momentalne zijem- to ako ked pojdem do ciny, tak mam dat xianxi, lebo tp? A naopak, ak som slovak v zahranici, tak preco aj nedat to xianxi, kedze tam planujem ostat....to je take kratkozrake....zi a nechaj zit. Kazdy ma pravo dat take meno, ake uzna za vhodne...
@vevesh presne tak plne súhlasím ☝🏼 My sme zmiešaná rodina že manžel nieje Slovák a keď sa to raz nehodí k priezvisku tak dieťaťu netresnem meno Ďuro alebo Jano keď sa to jednoducho k sebe nehodí 🤦🏻♀️
@1majinka je ine ak mas manzela cudzinca a i on ma pravo spolocne vybrat meno takze je to kazdeho osobna vec...avsak
ja mam manzela cudzinca zijem v zahranici ale nasli sme strednu zlatu cestu syn sa vola Deniz a dcera Melisa - mena pouzitelne v oboch krajinach
@1majinka tema sa vola nezvyčajne mena... preto tu pisat mne je na grc z Mateo a Zara.... asi nie je šťastné 🙂 Každy ma právo dať meno ake uzna za vhodné. Je to vec vkusu a rodicia by mali mat napamäti že to je meno pre ich dieťa s ktorým bude žiť cely život, je fajn zohladniť, ako meno pasuje k priezvisku , či to ak rodicia žiju v zahraničí, ako je vyslovitelnost mena v tej ktorej krajine a pod.

@zalan1307 Laru chceme aj my. A nemali ste problem pri krste? A oslavujete meniny?