Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?
Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania
ja som za klasicke mena...niektore silou mocou extra zneju na slovensku casto divne a hlupo...a len tak mimochodom su prave casto vysadou urcitej minoritnej skupiny obcanov🙂a navyse niektori rodicia by si zasluzili nafackovat od potomkov za mena typu kryspin a pod.
no poviem vam.... minule sa ma jedna pani pytala,ako sa vola moj maly syncek. tak hovorim,ze Viliam. a ona ze fiiiha ake netradicneeee 😀 😀 tak to hovori hadam za vsetko 😝 😀
no, ked tak citam tie mena, vazne lutujem niektore tie deticky. Nemam nic proti cudzim menam, ale nie k slovenskym priezviskam, je to velmi komicke, samozrejme ak ma dieta neslovanske priezvisko, je to o inom.....
volakedy sme sa smiali na menach nasich spoluobcanov, ked boli Ribany, ci Sandokanovia, ale dnes tymto posahanym trendom z angloamerickych zemi ci latino telenoviel podlieha aj majorita. opakujem sa, ale lutujem tie deticky!
Ja som mala podmienku pri vybere mena aby bolo moderne, nedalo sa skomolit, bolo kratke a hodilo sa k priezvisku 🙂 tak dostal nas pokladik meno Marko...vybral tatinko a mne sa hned zalubilo 🙂 neda sa mu skaredo povedat a pre kazdeho je to proste Marko 🙂 aj ked mi mu hovorime vselijako, Marček, Markuško, Marčo 😀 a dievcenske sme mali vybrate Nella aj ked tych je teraz uz strasne vela...
Dost ma pobavili tie nazory o krasnych "slovenskych" menach a co vymenovanie, to hebrejske meno :D
V kazdom pripade my mame Elianu (bez dlzna). Je v rozsirenom svk kalendari (s dlznom) a na matrike ju nasli v nejakom doplnkovom zozname, takze nebol problem. Nie je to bezne meno, ale znie pomerne jednoducho, takze nevycnieva ako niektore ine malo pouzivane. Splnalo vsetky nase poziadavky - pacilo sa nam, da sa rozumne zdrobnit, nema ho kazde druhe dieta a zaroven nepatri k super truper modernym menam typu jessica, carmen a podobne.
Mimochodom, tiez ma hebrejsky povod a je v podstate zenskou obdobou Eliasa.
Ked som mena vyberala svojimbdetom,urcite som nechcela ziadneho Jozefa,Janna,Stefana/mm/,...mne sa nepacia,nie su moderne ..proste nie nie nie..pred rokmi som.si vravela ze raz ked budem tehu dam nejaku Zuzku,...take nase krasne,a nakoniec mam Nicolette a Mattias,aby to mali vo svete.lahsie,volame ich Nikolka a Matik,pripadne Nina,Mato,a som rada,nemenila by som
..mať ešte raz deti,tak synovi dám meno Adidas a dcére Nike... 😀 keď už,tak nech.. 😀
Ahojte,ja mám chlapčeka menom Simon bez mekčeňa-voláme ho Simonko,Simko a som spokojná,myslím že také meno ešte nieje rozšírené.Keby bolo dievčatko bola by Sophia,alebo Vivien.Volali by sme ju Sofi,Sofinka,Vivi,Vivika...
...Martin a Karin
Mam Alexeja-volame ho Alexik,Alexi,Alexej,Alexicek,Alex.
Ahoj, my máme Rebeccu a Mathiaska
Z nezvyčajných sa mi veľmi páči Leonie, Soraja, Loriana, Sameah,
jedna znama dala meno Neitha Alexia
My mame Lauru a Saru,,ale bratranec ma chlapceka s menom Christopher a velmi sa mi to paci...
Ja mám Ľudmilu a teraz budeme mať chlapca Petra, Ľudka je dnes dosť nezvyčajné. Keď som čakala druhé bábo mala to byť Filoména (našich skoro porazilo - ale bolo mi to dosť jedno 🙂 ) žial potratila som, ale to meno mám stále v uchu 🙂 Filoménka
my sme dali dcerke meno Janka-tak ma aj v rodnom liste ale ked bola malicka sme jej vzdy hovorili milačik a tak postupne sme to slovo milacik skracovali a volali sme ju Mili-Milinka a dokonca aj Milty 🙂 a teraz ju uz volame normalne ze Milinka-Mili-Miluška a samozrejme aj Janka a niekedy uz viac pocuva na meno Milinka a viac menej ju volame tak 🙂 paci sa to kazdemu a nie je v tom ani ziadny chaos
Naša dcérka je Lívia, chceme ešte jedno a tam uvažujem- že dievča bude Agáta, Miriam alebo Margaréta, ale muž chce k Lívii Olíviu🙂, čo sa mi tiež celkom pozdáva. Ak bude chlapec, tak Stanislav- to má vybraté manžel už x- rokov a nenechá sa odhovoriť 😀
my máme emku-nie je to nezvyčajné meno.ale mne sa strašne páčilo meno lillyen /lilly/.alebo pre chlapca darien.no žiaľ,pri mojom mužíkovi takéto mená neprešli
My mame doma Violu, volame ju Vivi alebo Violka🙂
my čakáme Jonatána (znamená Boží dar), vyvoláva to v rodine aj rozporuplné reakcie, ale nám sa páči. domáca podoba je Jonáš
Ja sa rozhodujem nad 3 dievčenskými menami a to :Rút, Renesmee, Tiana
A nad 3 chlapčenskými menami a to : William, Max, Mathias 🙂 🙂
Ja mam Zaru - je to mozno tiez nezvycajne, kedze je takto pomenovany obchod 🙂 Inac ak by to bol chlapec, tak to mal by Clarence a dievca bud Lana, Chloe, Sophie, Emily...
Ja mam doma dcerku ktora ma rok a pol a vola sa Viktoria a dcerku ktora ma mesiac a vola sa Nicol . A podla mna kazde meno ma svoje caro dietatko bude svoje meno niest do konca zivota a verte budete na to pysne ako aj ja 🙂
Mne sa velmi paci Bruno, budem ho volat Bruníček 🙂 Alebo Vilma- Vilmuška 🙂 uz len prehovorit draheho :P
Lilian a Isabel
Saria,Linettka, ale ja rozhodujem medzi Leuškou a Miuškou...
No ja som sa najprv pri niektorych vyssie spomenutych menach iba pousmiala ale pri niektorych sa mi az rozum zastavil. Niektore z vas su originalnejsie ako obyvatelky z Lunika IX. kde s holou ritou behaju Enzovia, Kevinovia, Nicolasovia, Vivienky, Jesiky, Brendy a podobne ...... Treba sa troska zamysliet, zladit to s priezviskom (nerozmyslat nad tym ci sa dcera vyda alebo nie) a mozno aj si uvedomit kde zijem. Ked som raz zo Samorina nedam dcere meno Summer, Sameah alebo nieco podobne. 😉

My mame Simonettu,Ivanu a Filipa 🙂