icon

Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?

nkaps
26. jan 2012

Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania

katulka74
17. aug 2012

My mame Simonettu,Ivanu a Filipa 🙂

amouramour
17. aug 2012

ja som za klasicke mena...niektore silou mocou extra zneju na slovensku casto divne a hlupo...a len tak mimochodom su prave casto vysadou urcitej minoritnej skupiny obcanov🙂a navyse niektori rodicia by si zasluzili nafackovat od potomkov za mena typu kryspin a pod.

tribaby
Autor odpoveď zmazal
mrka2
17. aug 2012

no poviem vam.... minule sa ma jedna pani pytala,ako sa vola moj maly syncek. tak hovorim,ze Viliam. a ona ze fiiiha ake netradicneeee 😀 😀 tak to hovori hadam za vsetko 😝 😀

svetlusa12
17. aug 2012

no, ked tak citam tie mena, vazne lutujem niektore tie deticky. Nemam nic proti cudzim menam, ale nie k slovenskym priezviskam, je to velmi komicke, samozrejme ak ma dieta neslovanske priezvisko, je to o inom.....
volakedy sme sa smiali na menach nasich spoluobcanov, ked boli Ribany, ci Sandokanovia, ale dnes tymto posahanym trendom z angloamerickych zemi ci latino telenoviel podlieha aj majorita. opakujem sa, ale lutujem tie deticky!

peta131
17. aug 2012

Ja som mala podmienku pri vybere mena aby bolo moderne, nedalo sa skomolit, bolo kratke a hodilo sa k priezvisku 🙂 tak dostal nas pokladik meno Marko...vybral tatinko a mne sa hned zalubilo 🙂 neda sa mu skaredo povedat a pre kazdeho je to proste Marko 🙂 aj ked mi mu hovorime vselijako, Marček, Markuško, Marčo 😀 a dievcenske sme mali vybrate Nella aj ked tych je teraz uz strasne vela...

ivanka.7
17. aug 2012

Dost ma pobavili tie nazory o krasnych "slovenskych" menach a co vymenovanie, to hebrejske meno :D
V kazdom pripade my mame Elianu (bez dlzna). Je v rozsirenom svk kalendari (s dlznom) a na matrike ju nasli v nejakom doplnkovom zozname, takze nebol problem. Nie je to bezne meno, ale znie pomerne jednoducho, takze nevycnieva ako niektore ine malo pouzivane. Splnalo vsetky nase poziadavky - pacilo sa nam, da sa rozumne zdrobnit, nema ho kazde druhe dieta a zaroven nepatri k super truper modernym menam typu jessica, carmen a podobne.
Mimochodom, tiez ma hebrejsky povod a je v podstate zenskou obdobou Eliasa.

4ocka
17. aug 2012

Ked som mena vyberala svojimbdetom,urcite som nechcela ziadneho Jozefa,Janna,Stefana/mm/,...mne sa nepacia,nie su moderne ..proste nie nie nie..pred rokmi som.si vravela ze raz ked budem tehu dam nejaku Zuzku,...take nase krasne,a nakoniec mam Nicolette a Mattias,aby to mali vo svete.lahsie,volame ich Nikolka a Matik,pripadne Nina,Mato,a som rada,nemenila by som

vinifred
17. aug 2012

..mať ešte raz deti,tak synovi dám meno Adidas a dcére Nike... 😀 keď už,tak nech.. 😀

monna1608
Autor odpoveď zmazal
martinkacasarova
17. aug 2012

Ahojte,ja mám chlapčeka menom Simon bez mekčeňa-voláme ho Simonko,Simko a som spokojná,myslím že také meno ešte nieje rozšírené.Keby bolo dievčatko bola by Sophia,alebo Vivien.Volali by sme ju Sofi,Sofinka,Vivi,Vivika...

jadeka
17. aug 2012

...Martin a Karin

haslerka31
18. aug 2012

Mam Alexeja-volame ho Alexik,Alexi,Alexej,Alexicek,Alex.

barka29
18. aug 2012

Ahoj, my máme Rebeccu a Mathiaska

lucinka1104
18. aug 2012

Z nezvyčajných sa mi veľmi páči Leonie, Soraja, Loriana, Sameah,

enya00
18. aug 2012

jedna znama dala meno Neitha Alexia

janine01
18. aug 2012

My mame Lauru a Saru,,ale bratranec ma chlapceka s menom Christopher a velmi sa mi to paci...

ludka77
18. aug 2012

Ja mám Ľudmilu a teraz budeme mať chlapca Petra, Ľudka je dnes dosť nezvyčajné. Keď som čakala druhé bábo mala to byť Filoména (našich skoro porazilo - ale bolo mi to dosť jedno 🙂 ) žial potratila som, ale to meno mám stále v uchu 🙂 Filoménka

franka83
18. aug 2012

my sme dali dcerke meno Janka-tak ma aj v rodnom liste ale ked bola malicka sme jej vzdy hovorili milačik a tak postupne sme to slovo milacik skracovali a volali sme ju Mili-Milinka a dokonca aj Milty 🙂 a teraz ju uz volame normalne ze Milinka-Mili-Miluška a samozrejme aj Janka a niekedy uz viac pocuva na meno Milinka a viac menej ju volame tak 🙂 paci sa to kazdemu a nie je v tom ani ziadny chaos

achesa
21. aug 2012

Naša dcérka je Lívia, chceme ešte jedno a tam uvažujem- že dievča bude Agáta, Miriam alebo Margaréta, ale muž chce k Lívii Olíviu🙂, čo sa mi tiež celkom pozdáva. Ak bude chlapec, tak Stanislav- to má vybraté manžel už x- rokov a nenechá sa odhovoriť 😀

huxy
21. aug 2012

my máme emku-nie je to nezvyčajné meno.ale mne sa strašne páčilo meno lillyen /lilly/.alebo pre chlapca darien.no žiaľ,pri mojom mužíkovi takéto mená neprešli

marusjacika
21. aug 2012

My mame doma Violu, volame ju Vivi alebo Violka🙂

vinnamuska
21. aug 2012

my čakáme Jonatána (znamená Boží dar), vyvoláva to v rodine aj rozporuplné reakcie, ale nám sa páči. domáca podoba je Jonáš

rut2123
27. aug 2012

Ja sa rozhodujem nad 3 dievčenskými menami a to :Rút, Renesmee, Tiana
A nad 3 chlapčenskými menami a to : William, Max, Mathias 🙂 🙂

lenka_b
27. aug 2012

Ja mam Zaru - je to mozno tiez nezvycajne, kedze je takto pomenovany obchod 🙂 Inac ak by to bol chlapec, tak to mal by Clarence a dievca bud Lana, Chloe, Sophie, Emily...

vikinikol
3. sep 2012

Ja mam doma dcerku ktora ma rok a pol a vola sa Viktoria a dcerku ktora ma mesiac a vola sa Nicol . A podla mna kazde meno ma svoje caro dietatko bude svoje meno niest do konca zivota a verte budete na to pysne ako aj ja 🙂

vilma75
3. sep 2012

Mne sa velmi paci Bruno, budem ho volat Bruníček 🙂 Alebo Vilma- Vilmuška 🙂 uz len prehovorit draheho :P

trinka
3. sep 2012

Lilian a Isabel

natanell
3. sep 2012

Saria,Linettka, ale ja rozhodujem medzi Leuškou a Miuškou...

julllka
3. sep 2012

No ja som sa najprv pri niektorych vyssie spomenutych menach iba pousmiala ale pri niektorych sa mi az rozum zastavil. Niektore z vas su originalnejsie ako obyvatelky z Lunika IX. kde s holou ritou behaju Enzovia, Kevinovia, Nicolasovia, Vivienky, Jesiky, Brendy a podobne ...... Treba sa troska zamysliet, zladit to s priezviskom (nerozmyslat nad tym ci sa dcera vyda alebo nie) a mozno aj si uvedomit kde zijem. Ked som raz zo Samorina nedam dcere meno Summer, Sameah alebo nieco podobne. 😉