icon

Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?

nkaps
26. jan 2012

Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania

lokilonda
15. apr 2012

My máme doma Maxima a sestra má Kaylu , druhá má Vladka a Sebastiána. Maxim je dlhé roky rokúce, resp. má miesto v SK kalendári 29.5. (Vilma + Maxim), no nebolo populárne, tak nie je v každom kalendári, ale už sa tam vracia. Maxim je ruské meno a chceli sme niečo ruské i keď s Ruskom nás spája akurát tak ruská zmrzlina 🙂)

salma22
15. apr 2012

mne sa strasne paci meno René ale pre dievca je to strasne pekne teda aspon pre mna 😉 🙂

sandrus2
15. apr 2012

Ahoj neviem síce či je nezvyčajné ale mi máme Nicolasa a sme spokojní lebo nemá každé druhé dieťa také meno a to mne vyhovuje, nechcela by som mať napríklad Nelu alebo Sáru keďže teraz je ich neskutočné množstvo netrvdím že nie sú pekné aj mne sa páčia ale je ich strašne veľa a to mne osobne prekáža 🙂

gabuska36
15. apr 2012

Ahoj my mame 10 ročného Marka/vtedy bo bolo nezvyčajne meno/ a teraz máme 5 mesačnú dcérku Alicu.

lenka3105
24. apr 2012

My sme dali meno VIOLKA, každý v rodine nám nadal do sprostých, ale nám sa veľmi páčilo a už si aj v rodine zvykli. Hlavne, že sa hodí k priezvisku, hoci pri dievčatkách nikto nevie, k akému priezvisku prídu vydajom. Ale pokiaľ sa bábo pekne oslovuje, tak takmer každé meno je pekné.

meindzi
Autor odpoveď zmazal
mimi21mimi
12. máj 2012

Jasmína - som rada, že v okolí žiadnu nemáme 🙂 resp. že sa tak nevolá každé druhé dievčatko.

veronika66
12. máj 2012

My budeme mať chlapčeka Miška 🙂 žiadne nezvyčajné meno

sandrika1986
12. máj 2012

My máme dcérku Nicol a druhá dcérka sa bude volať Vivien. 🙂

murkaa
12. máj 2012

Dalibor. A hľadala som vzájomné k dvojicke Daniele. Všetci zostali prekvapení, ked sa to dpzvedeli. Takže mame Danielku a Daliborka.

timotea244
22. máj 2012

My sme dali synovi meno Sebastián.V našom okolí nieje tradičné,poznám len dvoch chlapcov s týmto menom a moja spolužiačka zo strednej,ktorá porodila pred pár dňami dala práve toto meno svojmu synovi...Meniny oslavuje 20.1. ale nenachádza sa v každom kalendári.Nám sa veľmi páči a sme spokojní 🙂

vivusika
22. máj 2012

Naše obe deti majú pôvodom hebrejské mená - Tamara, Šimon a ešte aj priezvisko majú také typické židovské 😀

lea1333
22. máj 2012

ja teda dieta este nemam ale ak by bola decera tak je urcite MIA alebo LOTKA syn QUIDO,LEO ,TIMOTEJ,NOEL

kathynka
22. máj 2012

ja tiez este nemam deti, ale velmi sa mi paci francuzske meno Yannick

slniecko2011
22. máj 2012

My sme vybrali Georg, povodne chcel manzel Gregora ale 2 "R" by som nezvladla...a keby sme mali v buducnosti dievcatko tak sa mi paci meno Anasimon 🙂

milena123
22. máj 2012

My mame Briana 🙂

lilla244
22. máj 2012

Henry Benjamin
neviem ci je to netradicne,ale na slovensku tieto mena casto nepocujem 🙂

19lilien
22. máj 2012

My máme dcérku Lilien. Veľmi sa nám meno Lilien páčilo (manžel ho ale vymyslel) a keď išiel pre rodný list,tak mu ho nechceli dať, lebo v nijakom kalendári také meno neexistovalo, tak ho prehovárali, aby sme dali Lilly, Liana, Liliana, no ale my sme chceli Lilien, tak ho poslali do BA na americkú ambasádu, musel zaplatiť (teraz ak ho chcete dať, už platiť nemusíte, už je v zozname) a povolili nám ho - blok sme Lilinke nechali na pamiatku. A máme ešte synčeka Matúška.Po tatinkovi.
A páčia sa mi mená: Jakubko, Janko a Rebeka.

andika131
22. máj 2012

my máme dcérku Amy 🙂

lubiku
22. máj 2012

My okrem Sary, Emmy a Lukasa mame aj Ester 😉

barustek
23. máj 2012

nasá dcérka sa volá Rebecca a moj bratranec Leon 🙂

tucia
24. máj 2012

našej dcérke sme dali meno Emma-Viktoria,a voláme ju Emmi-Viki 🙂

elise
24. máj 2012

ja mám lukasa bez dlžnov a mäčkenov ja som linda a ked som bola malá v 70 rokoch som bola prvá našom meste s takým mnom a trpela som strašne moc chcela som sa volať klasicky katka zuzka martina erika ale teraz svoje meno oceňujem. len tie preplakane noci v detstve kôli nezvyčajnemu menu (v tej dobe bolo exoticke a naši žiadali o povolenie) boli trpke.

konickarka
24. máj 2012

mi mame Felixa pochadza to z latinčiny a znamena to Štastny, narodil sa piatok 13ho.,Odrosil ma primar Šcasny a je rok Draka podla činskeho horoskopu a znamena to rok štastia.
Tak moj synček snad bude mať v živote naozaj tolko štastia ako mu to nadelil osud 🙂

julls113
30. máj 2012

Švagor má priateľku Sidóniu..poznám iba ju s týmto menom a voláme ju Sida,Sid..🙂

coccodrillo
9. aug 2012

meno pre syna vybral moj exmanzel... vola sa Alexej 🙂 je to take slniecko moje. volame ho alexejko, alexej alebo alexik... ludia volaju deti tak ako aj rodicia.. ak budem mat syna bude Sebastian a volat ho budeme sebastianko nie ziadny sebko ... kamaratka ma alexa a volaju ho ajko ... aj mojmu hovorili na zaciatku ze ajko lenze on na to nereagoval tak s tym prestali a volaju ho alexejko ako aj ja ....

julinkaz
9. aug 2012

ja si nemyslím, že deti s nezvyčajnými menami budú hneď všetky populárnejšie ako tie ostatné, pretože nie meno hovorí o charaktere človeka, ale jeho život, skutky 🙂 my sme si vybrali krásne slovenské meno Daniel a druhému dieťatku takisto vyberieme nejaké NAŠE, veď žijeme na Slovensku, no nie? nepotrebujeme mať dieťa s menom Onur, aby si nás zapamätali. tí, ktorí budú chcieť, si nás zapamätajú tak či tak 🙂

jankakurcinova
17. aug 2012

Ahojky babenky, my máme doma 2-mesačného chlapčeka, a ocko mu dal meno Ben, odvodené od mena Benjamín a po hebrejsky to znamená syn. Voláme ho rôzne- Ben, Benuliatko 🙂 alebo Beník.....

majusa4444
17. aug 2012

prvy je Mathias a druhy po tatinovi eduard tiez myslim ze netradicne.. obe mena vymyslel muz a mne sa velmi pacili a pacia..nemenila by som.. su ake su a nevola sa tak kazde druhe dieta co mu sa velmi tesim..aj ked Mathiasov zacina tusim aj pribudat :D

babulatko
17. aug 2012

My máme Amy....tiež to nie je bežné meno....aspoň v našom okrese viem len o dvoch..voláme ju Amynka, Amuška a keď neposlúcha taj aj Amyna 😉 ale ona väčšinou poslúcha, je to taká naša bambulka malinká 🙂