Ako deti vnímajú používanie dvoch priezvisk?
Viem, že mnohé si píšete 2 priezviská, ako to vnímajú vaše deti? Ten môj je neschopný mi správne napísať meno, mám ešte rodné priezvisko, nie sme zobratí. Má 8 rokov. Máte aj krkolamné priezviská?
skor ako napisat ze 8 rocny je neschopny-napis,ze ty si neschopna ho to naucit ... a namiesto ulahcenia prace ucit ho pisat ine priezvisko(ak som to tak spravne pochopila) ho nauc pisat to,kt mate v dokladoch ..ci uz tvoje alebo synove ak su rozdielne ..rovnako by mal uz vediet adresu ,,,,ci ak sa mu daco stane-to je podla mna zaklad... casom sa to nauci-trenovat trenovat a trenovat
@ukgirls predstav si vie aj adresu, on je lenivý a zabáva sa z toho priezviska. Je dlhé, zahraničné.
Ma 8 rokov. Ma vediet napisat svoje meno a priezvisko, adresu, kde byva a tel. kontakt na rodicov. Ich mena ma maximalne vediet povedat, nie pisat - toto mozes ocakavat od starsieho dietata. A duplom, ak mas nejake zahranicnr priezvisko. Moje deti doteraz nevedia napisat moje slovenske priezvisko -vedia vsak, ze ho najdu vsade v mojich a svojich dokladoch a mozu ho opisat.... 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Aj kvoli tomu som chcela, aby sme mali s detmi rovnake priezviska.
@anonym_autor neboj nauci sa, sa posadiť a pisat. mne je skor cudne ak si niekto necha svoje priezvisko + muzove priezvisko. Naco sa takto trapit s dvoma. Ved ked si chcem nechat rodné, ci uz kvoli firme, značke, detom alebo čomukoľvek, tak preco si nenechať iba svoje rodne?! Mam svoje rodné (zahranicne), muz ma maďarské a muza som sa pred svadbou pytala, ci je Ok, ak si necham rodné. Ze jasne, ved ja si ho budem pisat. Mne by sa nechcelo pisat dve, este k tomu obe zahranicne a obe sa inak čítajú. Cize to by bolo komolenie a komolenie 🤣🤣. Plus ked som si predstavila, ze kde vsade by som musela riesit a oznamovať zmenu priezviska, od obchodneho registra, po licencie, pracovne maile a vsetko.
Povedať na 8 ročné dieťa, že je neschopné len kvôli tvojmu dlhému priezvisku? 8 ročný má vedieť svoje meno, adresu poprípade číslo na rodičov, načo ešte aj kompletné tvoje údaje? Keď to z nejakého dôvodu potrebuje môže opísať z dokladov.
A syn sa nevolá tak ako ty? Prečo?
@anonym_autor normálne slovenské aj tak to nevedia ľudia napísať
Moje priezvisko nevedia spravne napisat ani dospeli ludia. Ani ucitelky v skole nevedeli, kolegovia v praci apd. Cize to, ze to nevie 8 rocne dieta by ma vobec netankovalo.
@anonym_4a8a2c písala, že nie sú manželia, takže zrejme sa volá po otcovi, príp. má iného otca.
@anonym_4a8a2c lebo syn sa volá po otcovi. Nie sme manželia.

skor ako napisat ze 8 rocny je neschopny-napis,ze ty si neschopna ho to naucit ... a namiesto ulahcenia prace ucit ho pisat ine priezvisko(ak som to tak spravne pochopila) ho nauc pisat to,kt mate v dokladoch ..ci uz tvoje alebo synove ak su rozdielne ..rovnako by mal uz vediet adresu ,,,,ci ak sa mu daco stane-to je podla mna zaklad... casom sa to nauci-trenovat trenovat a trenovat