Ako hodnotíte dievčenské meno Hedviga?
Ahojte, páči sa vám toto meno pre dievča, príp. poznáte máte alebo poznáte nejaké dieťa s takýmto menom?
Nepáči sa mi to meno.A nepoznám ani dieta ani žiadnu dospelú ženu s takýmto menom.
Mne napadne pri tomto mene sova Harryho Pottera. A ešte kauza "Hedviga Malinová".
Nie, nepáči sa mi, je toľko iných krásnych mien. Načo dieťaťu zbytočne komplikovať život takýmto menom? Niektorých rodičov fakt nepochopím. 🙄
Poznám len dospelé ženy s tým menom. Dieťaťu by som ho nedala, ale mne sa zvukom páči, asi ako Hugo 😄 neviem to vysvetliť, ale príjemne mi znie.
Velmi tvrdo znejuce, take surove meno.
poznám...resp. si spomínam na jednu slečnu zo zš... volali ju Heňa
nič zlé na tom nevidím, taký neutrál
@h2 je tusim henrieta, potom kamoska ma henu kolegynu a jedna docentka bola henrieta. Nejako som pacivost tohto mena nikdy neriesila
@h2 sa ti určite vyjadrí k tomu menu
@ivana11155 ja poznám. Teda nie osobne, ale vtedy bola ta kauza s nou. Malinová ci ako sa volala.
Autorka, to meno sa ani mne nepaci. Fak sa to skôr hodí pre tú sovu alebo iné zvieratko ako pre človeka.
Tvrde a ťažké meno.
Poznam a volaju ju Heďa. Pride mi to meno strasne “tvrde”
suseda cca 40 r sa tak volá a ona je s svojim menom spokojná 🙂
Len to nieee, pre pána Jána 🙏🤦🙄😃 snáď každé iné meno je lepšie ako Heda
Terajsia generacia uz nepozna kauzu Hedviga Malinova, tak si myslim, ze meno je v pohode.
Nie je to caste meno 🦉☺️
Poznám dve, ale obe už majú 65+ 😄
Nedala by som, ale má isté čaro... Sú oveľa horšie mená.
Ja som živý dôkaz toho, že aj s tak "strašným" menom sa dá celkom spokojne žiť 😁
Ako Hedviga apelujem na všetkých: Prosím vás, nedávajte toto meno svojim deťom. Ani nikomu. 🙏🙏🙏 Ďakujem za pochopenie.
Hrozné. Poznám jednu.
@guiseppinka Kiež by Henrieta! Bohužiaľ, áno, @markaterka má pravdu, som Hedviga.
Na VS som mala znamu Hedvigu, volali ju Heda, Hedka... mne pride take tvrde, neohybne, nic mi nehovori, ziadny pocit.
Hodnotím ho tak, že väčšina ľudí si predstaví sovu Harryho Pottera 😂 neviem si inak predstaviť, že mi niekto na ulici povie Ahoj Hedviga. K tomuto menu nie je ani skrátka, ani zdrobnenina. Či je?
@h2 ako ťa volajú kamaráti, rodina.
Mam kamošku, úplne normálne meno. Na všetko si človek zvykne. Aj keby sa volal neviem ako 😅
@h2 vidis, na hedvigu som mysela, ale potom tam niekto pisal hena a nejako ma to pomylilo...
@ariannazara inak to je pravda, na SŠ sme mali Fatimu, v 90r to bolo fakt exoticke meno. A zvykli sme si, potom nam to uz ani neprislo zvlastne.
@nikdenikto Volajú ma Heda, alebo Hedi (pri oslovení). A áno, s tou sovou z Harryho Pottera mám bohaté skúsenosti, počula som to už minimálne 30x.

Vôbec sa mi nepáči