icon

Ako sa dohodnúť s manželom na mene dcéry?

8. sep 2024

Ahojte, takže kde začať?
S manželom sa nevieme dohodnúť na mene. Rovnaký problém nastal aj pri prvej dcérke a vybrali sme relatívne neutrálne meno, aj keď na neviem kolky krát schválil jedno čo som vybrala a nebolo môj favorit.( Myslím, že volal svokre a tá povedala, že celkom pekné. Samozrejme jej mená čo vybrala mi vkuse podstrkoval)...
Teraz presadzuje silou mocou meno mojej svokry, ktorá sa nám nenápadne do všetkého mieša. Meno podľa mňa pekné, lenže kebyže sme ho dali tak bude všade trusit že to po nej...
Potom vybral meno po babičke Ingrid aj po prababičke svojej, ktoré tu radšej písať nechcem, lebo to je skvost oproti Ingrid...
Potom svokra, žeby s malá mohla volať Barbara, načo sa hneď chytil a teraz, že nech sa maličká volá Barbara. 🤦
Už som z neho zúfalá...dieťa mu predsa porodím ja, nie svokra.🤷 Ako sa dohodnúť na mene? Ja už fakt neviem ako na neho. A to sa poznáme už roky rokúce, aj manželmi sme dlho... Uz som mu povedala, že sa bude volať po mne a to na mňa len divne pozrel.😁 Mám ináč zaujímavé meno, zriedkavé... Čo robiť s takým manželom, čo meno vyberá so svokrou a jej nápady sú tie najlepšie?🤦

rorino
8. sep 2024

Vraví sa,že aké meno ti napadne pri,alebo po pôrode,že je to to pravé meno pre dieťa To sa stalo mne,ocovi telefón z ruky vypadol,keď mu povedali meno😂😂😂.Ale mne dlhé roky trvalo,kým som sa s ním stotožnila.Pri mojom dieťati som mala jasno už od puberty,nakoniec ma mená dve🤷

zuzana9393
8. sep 2024

Môj muž zase povedal, že dajme meno Rastislav, naserieme(moju) svokru 🤣 ona neznáša dlhé mena a že ani s R si nemáme dávať, lebo čo ak dieťa nebude vedieť povedať R 😅

spolumatka
8. sep 2024

Ty si chcela Annu , ak tomu správne rozumiem ?
A čo tak také mená podľa mňa s ktorými ani muž by nemal problém proste neutrálne ale zároveň naozaj pekné a nie tak časté
Hanka , Lenka , Terezka , Veronika , Soňa , Marína , Ela , Eliška proste také normálne 🤗 a spraviť kompromis

autor
8. sep 2024

@spolumatka z tebe spomenutých som mu spomenula 4/8 hlavne Marínu a proste nie... Henrieta, Ingrida a Barbara...

autor
8. sep 2024

@amonet nie, obaja chceme sväté meno a prečo nie Karolinku si našiel, že bola len blahoslavena, tak preto ...

vevebono
8. sep 2024

@simca06022011 joooj nemohli si pískať. Otec na matrike ak povie iné meno, tak mamka je v ritke aj s tým ktoré povedala na sále 😉

amonet
8. sep 2024

@vevebono pokial viem na sale vypisali meno do papierov a priamo to posielaju na urad uz z nemocnice otec ide pre hotovy rodny list

lentilka23
Autor odpoveď zmazal
amonet
8. sep 2024

inak my mame Dominiku, patron Dominik savio

vevebono
8. sep 2024

@amonet on je hotový, ale musí súhlasiť s menom. Aj mňa mama volala 4 dní Lenka 😂 a keď otec vytriezvel, tak sa smial, že ale Gitka ona nie je Lenka ale Veronika, mne sa to meno nepáčilo.
Dokonca v novembri bol muž pre rodný list a síce bol hotový, nechcela mu ho dať tetka, nútila ho prečítať si knihu s menami, nech ho preboha zmení.

mironka
8. sep 2024

@lucmirka124 aj ja mám Miriamu a dnes má meniny...

adkoalauri
8. sep 2024

Ak už má byť spravodlivosť, tak ani po jednej matke nedávaj meno..po tvojej hej, po jeho mame nie...za mňa je to trošku viac ako sebecké

autor
8. sep 2024

@adkoalauri tak po jeho bude Henrieta, príde mi to sebecké a po mojej nechce s pritom ja mám s mojou mamkou rovnaké meno, raritné, slovanské... A po mne nechce, lebo že ho ja chcem po mojej mame...🤦 Mne sa moje páči ale nik mi tak nehovorí a používajú zväčša kratšie tvary...
Už sa so mnou ani nebaví, že si mam meno vybrať sama...ale to povedal len tak do vetra, mužská ješitnosť...

85miska
8. sep 2024

Barbara sa nepáči ani mne. No moja dcera je Barborka. Je aj svätá Barbora keď už tak. Barborka je krásne meno. Barbara znie tak tvrdo veľmi.

autor
8. sep 2024

@amonet pekne ste vybrali, sranda je že na mene pre chlapca by nebol az taký problém , pri dievčenskom ako aj pri prvej dcérke je problém opäť... Ešte sa aj urazil prvý krát, že ty dávaš priezviskom a ja dávam meno 😄...zasmial sa sprvu, ale hneď že na akej stránke som takú glupovinu vyčítala....🤷

autor
8. sep 2024

@85miska Barborku majú už aspoň 2 moje kamarátky...

85miska
8. sep 2024

A? My máme v rodine 6 chlapov s menom Martin. Nechápem toto ze kamarátka ma. Môj exmanžel je Peter a moj terajší manžel je Peter a nás syn je Peter a v rodine ďalší traja. Nám sa to meno páči a nepozeráme nato kto ma dieťa s akým menom v našom okoli.

amonet
8. sep 2024

@85miska ja som si myslela ze iba ja mam debilne stastie moj ex a aj moj terajsi muz marcel😅😅😅😅😅

autor
8. sep 2024

@85miska
@amonet vy ste sa tu našli 😁

85miska
8. sep 2024

@amonet no vidíš a ešte aj môj terajší ze jeho syn musí byt Peter. Nedalo sa vysvetlit ze na ex nemám dobre spomienky ze to meno sa mi zo života nestratí ale nevadí. Už si neviem predstaviť žeby sa syn inak volal 😉

maryetta
8. sep 2024

@amonet no kamaratka tak dala meno synovi. Na dalsi den prisiel muz a meno zmenil. Tak asi je tam nejaky cas.

maryetta
8. sep 2024

Pri tom ako pises co tak mozno Terezka? Alebo Klára?
Ako sa vola starsia dcerka?

maryetta
8. sep 2024

Kedze hladas dievcenske tak ja mam doma Elišku a Ester.

veve13
8. sep 2024

My máme dcérku Rozinu. (Rozina)

3princezne
9. sep 2024

Podla mna uplne v pohode aj Ingrid, aj Barbara. Akurat tu cez tu Heňu by som sa nepreniesla, ale to asi len preto, ze par takych poznam 🙂

dota6
9. sep 2024

Nečítala som celú diskusiu. Ale zoberte si kalendár a najprv vyškrtajte mená čo v žiadnom prípade aj tie po svokrách, babkách, prababkách, dedoch atď. A vyberajte z toho čo ostane.
Svokre kúpte psa/mačku ženského pohlavia a rovno s obojkom a na ňom meno Barbara či Barbora. Jednak uz nebude mať pri psovi čas na bludy a pes alebo mačka už bude mať to meno :D a predalsa nebude dieťa aj pes sa volať rovnako.
Ps:Odkaz pre vážnejšie povahy, toto je snaha o odľahčenie témy :D vtip.

ukulela
9. sep 2024

1. muzovi na rovinu povedz,m ze mena po svokre a od svokry odmietas. bodka, odmietas. ze si ustupila pri prvom mene a pri druhom sa musite dohodnut k spokojnosti OBOCH. ze vies, ze aj prve meno si nechaval odobrovat mame, takze teraz by to malo ostat len na vas dvoch.
2. ak ti svokra nabuduce povie - a co tak izabelka, alebo co tak hildegarda - priamo povedz, ze starka, prepacte, ale meno pre dieta si vyberiem sama, viem, ze jozkovi nukate rozne mena, ale nerobte to, prosim, hadame sa kvoli tomu. ak nechcete, aby ste boli pricinou nasich hadok, naozaj to nerobte. pokojne jej povedz, ze by si chcela dceru pomenovat po sebe, ale muz toi odmieta a je ti to luto, ale ustupis - tak laskavo aj ona nech neriesi, co nie jej jej starost.
3. napis mu pokojne aj 20 svatych mien aj s odovodnenim, ci patronom /ako tu pisali - Dominika, Frantiska, Tereza a neviem co dalej) - a nech vyskrtne polovicu, potom ty polovicu az budu dve a vyberiete ... vyhni sa menam, ktore urcite odnietne.

karolinakr
11. sep 2024

Tak nahodou Henrieta je pekne meno " vladca domu" su to take papule, toho jedineho by som sa bala

maisynka
12. sep 2024

ty s tym dietatom budes najviac casu. ty ju budes oslovovat menom, ty budes k nej vstavat, ty si si ju vynosila a trapila sa cele tehotenstvo... neexistuje, aby som dala
dietatu meno, ktore sa mi nepaci a ku ktoremu mam odpor.

erickatt
12. sep 2024

Ako sa nakoniec dcerka teda vola? Ked uz sa narodila