Ako sa dohodnúť s manželom na mene dcéry?
Ahojte, takže kde začať?
S manželom sa nevieme dohodnúť na mene. Rovnaký problém nastal aj pri prvej dcérke a vybrali sme relatívne neutrálne meno, aj keď na neviem kolky krát schválil jedno čo som vybrala a nebolo môj favorit.( Myslím, že volal svokre a tá povedala, že celkom pekné. Samozrejme jej mená čo vybrala mi vkuse podstrkoval)...
Teraz presadzuje silou mocou meno mojej svokry, ktorá sa nám nenápadne do všetkého mieša. Meno podľa mňa pekné, lenže kebyže sme ho dali tak bude všade trusit že to po nej...
Potom vybral meno po babičke Ingrid aj po prababičke svojej, ktoré tu radšej písať nechcem, lebo to je skvost oproti Ingrid...
Potom svokra, žeby s malá mohla volať Barbara, načo sa hneď chytil a teraz, že nech sa maličká volá Barbara. 🤦
Už som z neho zúfalá...dieťa mu predsa porodím ja, nie svokra.🤷 Ako sa dohodnúť na mene? Ja už fakt neviem ako na neho. A to sa poznáme už roky rokúce, aj manželmi sme dlho... Uz som mu povedala, že sa bude volať po mne a to na mňa len divne pozrel.😁 Mám ináč zaujímavé meno, zriedkavé... Čo robiť s takým manželom, čo meno vyberá so svokrou a jej nápady sú tie najlepšie?🤦
My máme teraz čerstvo narodený dcérku a tiež bola okolo mena veľká diskusia. Manžel chcel Viktóriu a ja som chcela meno po sebe. Problém bol ale v tom, že jeho otec po rozvode žil so ženou s takým istým menom aké mam ja. Svojej mame sa priznal, že chcem dať po sebe meno a ona sa mi potom snažila to meno vyhovoriť. A jeden večer, keď sme sa tak rozprávali mi sám povedal, že keď vidí, čo všetko si musím od začiatku tehotenstva vytrpieť, že si praje, aby bolo to meno po mne. A že ak dám iné meno, tak ho nehnevám. To som už bola rozhodnutá pre Viktóriu. Ked sa malá narodila prvá otázka bola: aké si jej dala meno? A tak má moje meno.
Autorka, moj muz tiez tlaci svokrine meno a uz nahuckal aj starsie deti... no ide ma porazit. Ja som povedala, ze ja tiez podpisujem ten papier a ked tak bude mat Nepomenovana v rodnom liste 🙄 boze tolko je peknych mien a musime davat po svokre, este k tomu take ozaj nemoderne meno
@oli18 Tak ano, je to starost, ked muz dennodenne hovori Marienka a este svokre hovori "Ja chcem Maria, ale ona nechce"... ved to je trapne a neprijemne, aj voci tomu babatku.
A inak Henrieta sa mi paci, ja by som dala, ale to jednoducho asociuje s tou svokrou, takze autorku chapem
Henrieta za mňa

@maisynka presne aj to mi muz povedal ked ma videl pri porode. Celkovo tehotenstvo pregrcane. Kontroly. Lekari. Kolko si musi aj zena “odzit”. Pri prvom nam islo o minuty. Tak on potom sam ze proste to by mi ani nespravil ze by zmenil meno.