icon

Ako vybrať meno pre dievčatko?

12. júl 2025

Ahojte s manzelom mame 4 rocneho syna Filipa a teraz cakame dievcatko. On uz nejaky tyzden hovori, ze by sa mohla volat po jeho mame Frantiska. Vraj by mali nase deti rovnake inicialy. Mne sa to meno vobec nepaci, nic proti nositelkam. Vraj by bola aj jeho mama stastna… nie som ani za davanie mien po rodicoch, babkach a dedkoch. Obaja mi pilia usi a nechapu, ze to meno cezomna neprejde. Co by ste robili na mojom mieste? Podla mna sa neda ani nijako pekne oslovovat a vobec sa mi nehodi k malemu dievcatku😀

Strana
z2
tim23
12. júl 2025

@anonym_autor Františka sa mi nepáči ale poznám jednu a volajú ju Franka a to sa mi páči.. Ale nedala by som meno po babke. Čo na to povie druhá babka? Stoj si za svojím a navrhni mu viac iných mien. Možno sa na niečom zhodnete

autor
12. júl 2025
@tim23

@anonym_autor Františka sa mi nepáči ale poznám jednu a volajú ju Franka a to sa mi páči.. Ale nedala by som meno po babke. Čo na to povie druhá babka? Stoj si za svojím a navrhni mu viac iných mien. Možno sa na niečom zhodnete

@tim23 ved sme sa rozpravali velakrat, mala som zoznam asi 10mien, on vybral najprv meno Karolina, potom sa mu uz nepacilo a prisiel s tou Frantiskou. Mna to zarazilo, hned som mu povedala ze v zivote nedam dietatu take meno. Ale tak budeme na musiet dohodnut, alebo jednoducho vyberiem meno ako aj pri synovi. Druha babka je Vlasta. Tak mozeme dat rovno dve priserne mena Frantiska Vlasta😀

maryetta
12. júl 2025

Ja som mala zasadu ze ziadne meno po predkoch. Muz nech je spokojny ak maju jeho priezvisko. Ale niektore-zrovna aj toto meno co dal on sa mne tiez nepaci.

aeruginosa
12. júl 2025

Autorka, jednoducho to meno nedaj. Povedz, ze sa chces dohodnut a urobit kompromis, ale ze taketo meno dat nechces, nech to akceptuju. Nechapem inak, preco sa do toho montuju aj ini ludia ako tvoj partner..

tim23
12. júl 2025
@anonym_autor

@tim23 ved sme sa rozpravali velakrat, mala som zoznam asi 10mien, on vybral najprv meno Karolina, potom sa mu uz nepacilo a prisiel s tou Frantiskou. Mna to zarazilo, hned som mu povedala ze v zivote nedam dietatu take meno. Ale tak budeme na musiet dohodnut, alebo jednoducho vyberiem meno ako aj pri synovi. Druha babka je Vlasta. Tak mozeme dat rovno dve priserne mena Frantiska Vlasta😀

@anonym_autor Karolína je krásne meno 🙂

sunshine_18
12. júl 2025

To by ma uz len tak trapilo ci svokra bude stastna.. daj si meno ake sa ti paci, ty to dieta porodis, nedaj sa ovplyvnit ..

estellas
12. júl 2025

@anonym_autor Keď sa ti to meno nepáči tak ho nedávaj. Nie je to zle meno ja mám najlepšiu kamarátku s menom Františka. Tá kamarátka je mladučká 20 ročná baba žiadna stará tetka. Keď nie si stotožnená s menom budeš silno ľutovať. To meno musíš vybrať ty nie okolie.

vkatush
12. júl 2025

Poznám viaceré Františky. Volajú ich Fany, Freny, Franťa,... Ale tiež by som nedala a už vôbec nie po svokre (a to máme super vzťah).
U nás celkovo bola dohoda, že mená mimo rodiny.

Karolína je pekné, mali sme vo výbere (ale tak máme chlapcov 😅). Skús mu navrhnúť znova toto, ak sa ti páči.

Na rozdiel od ostatných by som nešla štýlom ja si dupnem a bude po mojom, ale nájsť kompromis, aby sa páčilo obom. Komunikácia a kompromis 🙃

malalala14
13. júl 2025

@anonym_autor Elisa za mňa TOP! Františka absolútne nie do dnešnej doby ani do inej 😄

lebandulka7
14. júl 2025

@anonym_autor nech mysli na dcéru či sa jej keď vyrastie to meno bude páčiť.. za mňa nie nedala by som meno dcére s ktorým nie som spokojná, my máme Terezku a Alžbetku … Elisa mi príde skôr ako Melisa, vybrala by som skôr Alicu alebo Oliviu.. a neviem prečo by mali mať rovnaké iniciály a už vôbec by som nedávala mena po babkach prababkach rodičoch.. jednoducho povedz žiadna Františka nebude 😂

autor
14. júl 2025

Vcera som mu ukazala tuto diskusiu aj sme sa dlho rozpravali, ze ci sa mu vazne tak velmi paci meno Frantiska. Dohodli sme sa, ze teda nebude po ziadnej babke, prababke, pratete. Moze sa hnevat jeho mama kolko chce. Vraj jej to vysvetli. Navrhla som nech mi teda povie ake meno sa mu ale naozaj paci alebo nevh napise na papier 3mena. Tak som zvedava.

anonym_aa85f3
30. júl 2025
@anonym_autor

Vcera som mu ukazala tuto diskusiu aj sme sa dlho rozpravali, ze ci sa mu vazne tak velmi paci meno Frantiska. Dohodli sme sa, ze teda nebude po ziadnej babke, prababke, pratete. Moze sa hnevat jeho mama kolko chce. Vraj jej to vysvetli. Navrhla som nech mi teda povie ake meno sa mu ale naozaj paci alebo nevh napise na papier 3mena. Tak som zvedava.

@anonym_autor môžete ešte porozmýšľať nad menami Filomena alebo Faustina keď chcete na F

rosavia
5. aug 2025

Sa mu podakuj, ze sa zapojil, a povedz mu ze radsej vymyslite meno spolu, lebo aj dieta bude mat vas dvoch ako rodicov, a obaja by ste mali byt s menom stotozneni.

klotildabazarik
5. aug 2025

@anonym_autor tak dajte dve mena pre pokoj babky sak tym 2 ju nik volat nebude a je vybavene😂

autor
5. aug 2025
@anonym_aa85f3

@anonym_autor môžete ešte porozmýšľať nad menami Filomena alebo Faustina keď chcete na F

@anonym_aa85f3 nechceme, uz som spominala aj vyssie.

Strana
z2