icon

Ako zdrobiť meno Alexia pre malé dievčatko?

11. máj 2025

Ahojte, čo si myslíte o tomto mene? Veľmi sa mi paci len neviem ako by som ho zdrobnila, paci sa mi aj v základnom tvare len pre malé dievčatko sa mi žiada povedať jej aj inak.

Strana
z3
vevebono
11. máj 2025

Krasne meno.Ja som chcela Alessiu. Muž mi to zatrhol. Ale zdrobneninou by som sa vôbec netrápila. Moja dcéra je Ca...... ale voláme ju doma pipi. Žiadna zdrobnenina ani skomolenina neprichádza do úvahy. A takisto som aj chalanov od malička učila

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
thereisabear
11. máj 2025

Poznám jednu, rodičia ju volajú Alexika...

lucia13022023
11. máj 2025

Mne sa nepáči, ale mne sa celkovo nepáčia mena s x. A teda zdrobnenina.. Neviem.. Alexi? Lexi? Lexinka?

autor
11. máj 2025
@thereisabear

Poznám jednu, rodičia ju volajú Alexika...

@thereisabear to je hrozne 😄 ja som skôr rozmýšľala nad Lexi alebo niečo také

jenn7
11. máj 2025

Alexia znie mne tak tvrdo ale Alessia je nadherne meno. Vratit o 15 rokov cas, urcite sa tak vola moja dcera😀

thereisabear
11. máj 2025

Tiež sa mi Lexi páči viac.

deti95060810
11. máj 2025

nie, nepáči...

weja611
11. máj 2025

Moja dcéra je Alexia, voláme ju Alexka, Alexinka 😊 Alex, Alexi..

talia16
11. máj 2025

Ako je Alex-Alexko tak Alexia-Alexka

taminisave
11. máj 2025
@weja611

Moja dcéra je Alexia, voláme ju Alexka, Alexinka 😊 Alex, Alexi..

Veľmi pekné meno. Tak ako
@weja611 by som volala. 🥰

joesvk
11. máj 2025

Veľmi pekné meno. Malú by som volala Alexia alebo Alexka alebo Lexi.

laurinka27
11. máj 2025

Znie mi vkusne a zaujimavo. Tiez by som ju volala Lexie alebo aj Saška.

minenkaa
11. máj 2025
@monsterablue
Odpoveď bola zmazaná

@monsterablue ale Alexandra je Alexandra a Saša je Saša,to prečo takto zmeniť meno

simsalabim
11. máj 2025

Ali.

janickacrazy
11. máj 2025

Volala by som ju Alexia. Tie ostatné zdrobneniny tu písané sa mi vôbec nepáčia.

ktobytobolpovedal
11. máj 2025
@minenkaa

@monsterablue ale Alexandra je Alexandra a Saša je Saša,to prečo takto zmeniť meno

@minenkaa som alexandra a volaju ma Saška, Saši… je to prezyvka toho mena…ci ako to nazvat. Samostatne meno Saša z nas neexistuje…

Autorka: paci sa mi Lexi ako zdrobnenina 🙂

talia16
11. máj 2025
@minenkaa

@minenkaa Na Slovensku neviem či je možné oficiálne zapísať meno Saša. Každá Saška je celým menom Alexandra, ikeď v Amerike používajú aj meno Sasha.

minenkaa
11. máj 2025
@talia16

@minenkaa Na Slovensku neviem či je možné oficiálne zapísať meno Saša. Každá Saška je celým menom Alexandra, ikeď v Amerike používajú aj meno Sasha.

@ktobytobolpovedal
@talia16
Ženské rodné meno Saša je pôvodne domácka podoba mena Alexandra, no dnes sa už pokladá za samostatné základné meno a možno ho zapísať do matriky. Ako samostatné meno sa uvádza aj v publikácii Vyberte si meno pre svoje dieťa autorov PhDr. Milana Majtána, DrSc., a PaedDr. Mateja Považaja, CSc. Nositeľky mena Saša majú meniny na Alexandru, teda 2. januára.

ktobytobolpovedal
11. máj 2025
@minenkaa

@ktobytobolpovedal
@talia16
Ženské rodné meno Saša je pôvodne domácka podoba mena Alexandra, no dnes sa už pokladá za samostatné základné meno a možno ho zapísať do matriky. Ako samostatné meno sa uvádza aj v publikácii Vyberte si meno pre svoje dieťa autorov PhDr. Milana Majtána, DrSc., a PaedDr. Mateja Považaja, CSc. Nositeľky mena Saša majú meniny na Alexandru, teda 2. januára.

@minenkaa super, zas viem nieco nove 👍

kiki68
11. máj 2025

Lexi

kiki68
11. máj 2025

Ja mam inak syna Alexandra a ja ho volam vacsinou Lex, Lexi, Lexlbear

prasiatko30
11. máj 2025

Lexi

rubi007
14. máj 2025

Bud Alexika, Alexiuška alebo skratene Xiuška 🥰

leonie35
14. máj 2025

Presne takto je to naj 🙂

leonie35
14. máj 2025

Lexi som myslela 🙂

johana114
14. máj 2025
@minenkaa

@minenkaa Mame Alexandru a od zaciatku sme vedeli, ze to bude Saša... dokonca tieto baby vola ju alexSandra - Sandra 🤷‍♀️ to je pre mna cudne

natashkaa
14. máj 2025

Lexi

alexa21
14. máj 2025
@minenkaa

@minenkaa to som netušila o tejto novinke. A Sasu som v kalendári doteraz nevidela. mamina Alexandra na mne používala len keď bol pruser 😂inak som bola Saška,Sašulik.. vďaka tomu mi doteraz vyskočí husina keď mi niekto povie Alexandra 😂

alexa21
14. máj 2025
@johana114

@minenkaa Mame Alexandru a od zaciatku sme vedeli, ze to bude Saša... dokonca tieto baby vola ju alexSandra - Sandra 🤷‍♀️ to je pre mna cudne

@johana114 Sandra trhá uši aj mne.asi by som nezniesla keby ma tak niekto volal.

Strana
z3