Ako zdrobiť meno Alexia pre malé dievčatko?
Ahojte, čo si myslíte o tomto mene? Veľmi sa mi paci len neviem ako by som ho zdrobnila, paci sa mi aj v základnom tvare len pre malé dievčatko sa mi žiada povedať jej aj inak.
Poznám jednu, rodičia ju volajú Alexika...
Mne sa nepáči, ale mne sa celkovo nepáčia mena s x. A teda zdrobnenina.. Neviem.. Alexi? Lexi? Lexinka?
Poznám jednu, rodičia ju volajú Alexika...
@thereisabear to je hrozne 😄 ja som skôr rozmýšľala nad Lexi alebo niečo také
Alexia znie mne tak tvrdo ale Alessia je nadherne meno. Vratit o 15 rokov cas, urcite sa tak vola moja dcera😀
Tiež sa mi Lexi páči viac.
nie, nepáči...
Moja dcéra je Alexia, voláme ju Alexka, Alexinka 😊 Alex, Alexi..
Ako je Alex-Alexko tak Alexia-Alexka
Moja dcéra je Alexia, voláme ju Alexka, Alexinka 😊 Alex, Alexi..
Veľmi pekné meno. Tak ako
@weja611 by som volala. 🥰
Veľmi pekné meno. Malú by som volala Alexia alebo Alexka alebo Lexi.
Znie mi vkusne a zaujimavo. Tiez by som ju volala Lexie alebo aj Saška.
@monsterablue ale Alexandra je Alexandra a Saša je Saša,to prečo takto zmeniť meno
Ali.
Volala by som ju Alexia. Tie ostatné zdrobneniny tu písané sa mi vôbec nepáčia.
@monsterablue ale Alexandra je Alexandra a Saša je Saša,to prečo takto zmeniť meno
@minenkaa som alexandra a volaju ma Saška, Saši… je to prezyvka toho mena…ci ako to nazvat. Samostatne meno Saša z nas neexistuje…
Autorka: paci sa mi Lexi ako zdrobnenina 🙂
@minenkaa Na Slovensku neviem či je možné oficiálne zapísať meno Saša. Každá Saška je celým menom Alexandra, ikeď v Amerike používajú aj meno Sasha.
@minenkaa Na Slovensku neviem či je možné oficiálne zapísať meno Saša. Každá Saška je celým menom Alexandra, ikeď v Amerike používajú aj meno Sasha.
@ktobytobolpovedal
@talia16
Ženské rodné meno Saša je pôvodne domácka podoba mena Alexandra, no dnes sa už pokladá za samostatné základné meno a možno ho zapísať do matriky. Ako samostatné meno sa uvádza aj v publikácii Vyberte si meno pre svoje dieťa autorov PhDr. Milana Majtána, DrSc., a PaedDr. Mateja Považaja, CSc. Nositeľky mena Saša majú meniny na Alexandru, teda 2. januára.
@ktobytobolpovedal
@talia16
Ženské rodné meno Saša je pôvodne domácka podoba mena Alexandra, no dnes sa už pokladá za samostatné základné meno a možno ho zapísať do matriky. Ako samostatné meno sa uvádza aj v publikácii Vyberte si meno pre svoje dieťa autorov PhDr. Milana Majtána, DrSc., a PaedDr. Mateja Považaja, CSc. Nositeľky mena Saša majú meniny na Alexandru, teda 2. januára.
@minenkaa super, zas viem nieco nove 👍
Lexi
Ja mam inak syna Alexandra a ja ho volam vacsinou Lex, Lexi, Lexlbear
Lexi
Bud Alexika, Alexiuška alebo skratene Xiuška 🥰
Presne takto je to naj 🙂
Lexi som myslela 🙂
@minenkaa Mame Alexandru a od zaciatku sme vedeli, ze to bude Saša... dokonca tieto baby vola ju alexSandra - Sandra 🤷♀️ to je pre mna cudne
Lexi
@minenkaa to som netušila o tejto novinke. A Sasu som v kalendári doteraz nevidela. mamina Alexandra na mne používala len keď bol pruser 😂inak som bola Saška,Sašulik.. vďaka tomu mi doteraz vyskočí husina keď mi niekto povie Alexandra 😂

Krasne meno.Ja som chcela Alessiu. Muž mi to zatrhol. Ale zdrobneninou by som sa vôbec netrápila. Moja dcéra je Ca...... ale voláme ju doma pipi. Žiadna zdrobnenina ani skomolenina neprichádza do úvahy. A takisto som aj chalanov od malička učila