icon

Amira, Zaira, Zaineb (Zeineb), Jasmína verzus Aleena (Alína)

17. apr 2021

Ktoré z týchto mien by ste vybrali pre dievčatko?
Amira, Zaira, Zaineb (Zeineb), Jasmína, Aleena (Alína)

radkamatisova
18. apr 2021

@petus998 aj ja hovorím 😁

mariadarina
18. apr 2021

Neviem, ci zvyknes deti volat zdrobneninami, ale ked mate Sarah a dali by ste druhej dcere meno Zaira, tak Sarka a Zarka je dost podobne. Ak sa hodi k priezvisku, zvolila by som Jasminku, tie ostatne mi pridu az prilis exoticke. Ale aj tak si musis vybrat, co je tvojmu srdcu najblizsie, lebo ty budes dcerku dennodenne tym menom volat. My sme pri tretej tiez mali uzsi vyber piatich mien a ked sa ma doktor na ultrazvuku opytal, ci uz mame vybrate meno, tak nejak instinktivne som jedno z nich povedala (lebo na vykecavacky o piatich cas nebol) a to meno aj zostalo, uz sme to potom nemenili a nelutujem vobec.

vollino5
18. apr 2021

osobne Zaira

habibim
18. apr 2021

Ja mam manžela z Bosny... Mama doma Aminu a Envera a teraz sa k nám za 5 dní, keď Boh dá, pridá Rayan, Rean, Kaan, alebo Kenan.. Ešte nie sme rozhodnutí... Chápem, že k cudziemu priezvisku neide slovenské meni, ani mne ani jedno nepasuje... Ale pozri, môžeš dat jasminu, meniny má na SVK vo februári, tuším... Alebo naša Amina oslavuje meniny 10.7.na Ameliu, čo sa rozšíreného kalendára týka...
V budúcnosti by som si nepýtala názor slovenských žien na cudzokrajne mena, nenájdeš pochopenie... Jedine ak sú trošku s rozmýšľanie vyššie než obyčajne...
A v tvojom prípade Amira, Jasmina
Gratulujem k dievcatku

malva123
18. apr 2021

Ale muslim...

number19
18. apr 2021

@habibim Prepac, ale nepovazujem moje rozmyslanie za "obycajne alebo nizsie" len preto ze sa mi vyber mien autorky nezda byt rozumny.
Som slovenka, zijem v zahranici a som vydata za cudzinca (nebudem specifikovat jeho narodnost ani krajinu kde zijeme).
Vyber mena pre dceru sme ponali tak, aby ju zbytocne do buducne nediskvalifikovalo (lebo vsade su ludia s rozlicnymi nazormi, s ktorymi sa ja osobne nestotoznujem, ale je to realita).
Meno sme vybrali krasne ani rydzo slovenske (ale pouzivane aj na SK) a ani rydzo XXX (od muza, ale pouzivane aj tam) a ani rydzo take ake je typicke pre krajinu v ktorej zijeme (ale tiez pouzivane/zname).
Skratka ma nadherne meno a je univerzalne...nic sme tym nepokazili...originalita je fajn, pokial su na to vseobecne podmienky.

PS: Mne sa paci meno Gordana (ale to je asi skor HR povodu). Ale nedala by som ho svojej dcere.

lienka.7
18. apr 2021

Rachel 😁

habibim
18. apr 2021

@number19 nemusíš sa ospravedlňovať, nemyslela som to tak ako si ty napísala.... Preto som jej napísala aj to s tým kalendárom na svk, kedy majú meniny a pod, aby to trosku aj ostatné ženy pochopili (tie co sú zástanca i toho, aby sa bilo do hrude za slovenské meno aj keď je priezvisko cudzie), že už veľa mien na svk sa vyznačuje v kalendári, lebo, hranice sú otvorené, manželstva sa miešajú a mena sa udomacnuju....
Tebe s ajej výber mena nezdá byť rozumný a mne, hej, keďže jej manžel je z Bosny a sú to tipicke mena pre ich národnosť.. Až na tu Aleenu, alebo Zairu.. normálne nech napíše Alina a Zara a vybavene aj na svk.. Čiže tak asi

number19
18. apr 2021

@habibim Ved v pohode, napr. si zober ze moja dcera a vlastne aj ja (ciastocne) oslavujeme meniny niekolko krat do roka (zo vsadial znamy a rodiny volaju, ze vsetko dobre k meninam).
Univerzalne meno ma vyhody, dcerka sa nestazuje 😉 (a ani ja).

habibim
18. apr 2021

@number19 ja osobne som Maria😁 teší ma... A v Bosne ma volajú tak ako aj na svk Maja... Už univerzálnejsie nepoznam🙈😉

petus998
18. apr 2021

@radkamatisova ja som pri nom plakavala ale straasne 😭😭

vevesh
18. apr 2021

vybrat neutralne mozes len vtedy, ak mas neutralne priezvisko. Ak ma niekto moslimske priezvisko na totalku (Ali, Mohammad ci Abdul Ayub), tak ti take neutralne meno meno ako Sara ci Maria absolutne nepomoze (apropo Maria, v islame je Maria Miriam...). Takze pri takych priezviskach sa kludne aj 100%islamske meno strati, lebo je to typu "prast ako uhod"...
@number19

habibim
18. apr 2021

@vevesh v Bosne by bola medzi moslimami Mária - Merjem, Merima, Mejrema, Mirijama😉

nevenka
18. apr 2021

Autorka, my sme Slovaci, ale keby som mala este mat jedno dievca, dala by som Miriam alebo Mirjana (len toto uz je take typicke od "Vas" 🙂). My sme krestania, ale velmi mi pomohla Panna Maria v Medjugorie a meno sa mi zapacilo podla vizionarky Mirjany Soldo. Tak ja by som aj kvoli vyznamu, aky pre mna ma, uvazovala. Miriam je neutralne medzinarodne, babina ma super meno, asi by som sa priklonila k tomu 😉

zlatovlaska123
18. apr 2021

ani jedno

number19
18. apr 2021

@vevesh Ano chapem. Priezvisko x meno a ich sucinnost. Tu by bolo dobre vediet to priezvisko. Ale aj tak, nieco neutralnejsi neposkodi.
V mojom pripade som dala moje priezvisko mojej dcere a ponechala si tiez svoje priezvisko po sobasi (znie univerzalne). Meno mojho muza je skratka nepouzitelne okrem jeho krajiny, tak sme sa dohodli, ze to bude pre dieta najlepsie. (Muz je z europy a europskeho povodu, ale aj tam mozu byt divne specifika ako o`hara, ...van .... ´d...zic, vic, wieski....atd.).

lusyyy36
18. apr 2021

Mne sa paci Amira, Meriem a nakoniec sme vybral Sabrina, to je tiež moslimske (arabske)

suzie28
18. apr 2021

Zaira

reni1512
18. apr 2021

Amira

autor
18. apr 2021

Do druhého kola postupuje:
Amira, Jasmina, Aleena a Miriam.
Zeineb sme vylúčili kvôli možnej skomolenine.
Zairu sme vylúčili kvôli zdrobnenine podobnej k Sárke.
Do prodou ešte casu dosť, tak poriadne považujeme. ☺️

@habibim Inshallah, nech pôrod dobre dopadne. ❤️
@number19 Mame typický islamské priezvisko, nemá také to slovanské zakončenie, ktoré spomínaš. 🙂

habibim
18. apr 2021

Amen. Dakujem❤️ inak, mojej dcéry učiteľka sa vola Amira a Jasminu mam susedku😉

radkamatisova
18. apr 2021

@petus998 Ja som mala na mále, slzy v očiach, hrčka v krku 😩 Ale krásny seriál, páčil sa mi aj Moja malá princezná 🥰

habibim
18. apr 2021

@radkamatisova
@petus998 ženy, môj muž si niekedy pozrie so mnou Turecku telenovelu, a ak náhodou začnem plakať, tak mi na to len povie - dobre im ide, oni berú peniaze za to, aby si ty plakala🤣
Si myslím, že výber mien na svk dosť tieto erialy ovplyvnili/ovplyvnia

lintu
18. apr 2021

Nad Aleenou v takomto tvare by som absolutne nerozmyslala. Malu bude cakat mnoho vysvetlovania, kedze meno jej budu komolit. Niekto ho bude brat len ako preklep, kedy prst zostal dlhsie na klavese "e".

number19
18. apr 2021

Ja nespominam ziadne slove(a)nske zakoncenie. Muzove priezvisko som neprijala a moje som si zanechala bez -ova. (Lebo uz nie som otcova i materina po vydaji, ale priezvisko som si ponechala, bez privlastku) 🙂
Len radim, zneutralizuj, na skodu do buducna to nebude...

dyala1067
18. apr 2021

Necitala som prispevka, moja najlepsia kamaratka je Faiza, jej dcera je Dyala a to meno milujem, jej mama je Hala. Inak pekne mena su aj Maryam, Lina, Kamila, Naila, Salma, Zahira, Yasmina. Ak zijete na Svk vybrala by som pis ako pocujes.

petus998
18. apr 2021

@radkamatisova deti dam zajtra do skolky skusim pohladat tie prve casti ked to zacalo 🤩

ivanka12311
18. apr 2021

Žiadne

radkamatisova
18. apr 2021

@petus998 Ja by som si to tiež znova pozrela 🤩 Len neviem či to nebude len na voyo 🙄

maribell
18. apr 2021

@lintu ha ha 😅 ja len k tomu A.A , A.A ..ja mám doma troch A.G., A.G., A.G 😅😅