icon

Bude divné dať dcére meno po mame?

kajka951
2. mar 2024

Ahojte, myslíte že budem divná pre okolie keď dám druhej dcére svoje meno, teda Karina? Sľúbila som to manželovi po pôrode prvej dcéry, lebo sa mu veľmi páči moje meno. Teraz tesne pred pôrodom ma každý odrádza nech to nerobím, že budeme všade stará a mladá. Mne sa moje meno páči, ja s tým problém nemám ale každý povie nech to nerobím.
Povedzte mi prosím svoj názor, ďakujem.

Strana
z2
pe_mi
2. mar 2024

@kajka951 ahoj,máme v rodine otca a syna s rovnakým menom a keď o nich hovoríme , pravda je že povieme mladý a starý
Ak sa tebe páči a manžel si to želal,urobte podľa seba.nenechajte sa odradiť.
Ja by som nedala otec,syn.mama ,dcéra .ale to som ja.

stellarstar
2. mar 2024

Je to tvoje dieťa či to dieťa bude patriť okoliu? Nechápem na čo riešite niečo takéto. Dieťaťu dám meno ale ja chcem a co si moje okolie o tom bude myslieť mi je suma fuk

jaja20
2. mar 2024

Za mňa tiež nie. Určite vás budú rozdeľovať na starú a mladú. Býva z toho chaos napríklad aj pri korešpondencii. Ak už,tak daj to meno ako druhé. Aj vlk bude sýty, aj ovca celá 😉

simsalabim
2. mar 2024

Za mna nie, kazde dieta v rodine by malo mat svoje meno, jedinecne. Ale ty sa rozhodni podla seba.

elanor
2. mar 2024

ja aj mama mame rovnake meno, bracha a otec detto. Cize ked som ja bola tehotna, moja zakladna poziadavkaa bola, ze ziadne dieta sa nikdy nebude volat nie len ze nie po rodicovi, ale ani po ziadnom inom rodinnom prislusnikovi v najblizsej rodine.

Ak sa to ale vam paci, a ste s tym v poriadku, je to vasa vec. a druhych do toho nic.

dzulli1980
2. mar 2024

Ja som Juliana, môj muž chcel dať dcére meno Júlia ... nesúhlasila som ... ono je to o tom, ako to vnímaš Ty ... mne sa všeobecne nepáči, keď sa meno dedí z generácie na generáciu ... dedo Jozef, syn Jozef, Jozefov syn Jozef junior atď.

mikadooo
2. mar 2024

@kajka951 ak si to raz sľúbila a ešte k tomu životnému partnerovi, tak sorry, ale na "okolie" by som sa zvysoka vytoto a snažila by som sa dodržať sľub, či sa mi to páči alebo nie

jazula
2. mar 2024

My sme ako prvé vyradili všetky mená z rodiny, aby sme predišli stretom, moja prvá voľba by bolo meno po mojej mame, veľmi sa mi páči 🙂.
Inak je to podľa mň čisto vaša vec, ľudia dávajú veľmi často rodinné mená… Ak sa chcete vyhnúť tomu “stará/mladá”, tak ju napríklad hneď od začiatku volajte inak, ako volajú teba, nech sa to rozlíši.

pralinka25
2. mar 2024

nedala by som po sebe meno hoci sa mi paci ani po babkach a dedkoch ani po muzovi hoci ma tiez pekne meno.
na druhej strane dat meno po sebe nie je o nic divnejsie ako dat meno po otcovi. vsetko je to vec vkusu a preferencii. ak si s tym stotoznena tak daj a kasli na okolie. ak nie si tak skratka sa dohodnite na inom.

anjelicek26
2. mar 2024

Dala by som dve mená a hotovo... budu všetci spokojný..

prasiatko30
2. mar 2024

Mame v rodine matku/dceru a vnucku a ja osobne by som to tak nedala este po babke ak nie je nikto iny s tym istym menom ale hned po mne nie.

anavixy
2. mar 2024

Ani ja by som nedala, nepaci sa mi to, pride mi to neoriginalne a zbytocne (a v pripade 6 generacii Petrov a Janov aj trosku trapne..). Ale je to len a len tvoja vec a ked sa to tebe tak paci, tak nam to moze byt uplne jedno a aj tebe nase nazory. 🍀

janickacrazy
2. mar 2024

@kajka951 ja by som nedala, mne sa to nepáči, stará/mladá alebo malá/veľká, tak to počúvam vo vzdialenej rodine, keď majú rovnaké mená

katica06
2. mar 2024

@kajka951 nedaj sa odradiť poznám baby v rodine či kamarátky čo majú mená po predkoch tri, štyri aj desať generácií. Bol proste zvyk dať prvrodenej meno po mamke a tak tým ďalšie generácie pokračovali kamoška má troch synov tak asi sa aj táto séria preruši. Čo som si však ista nikdy nikto u nás v rodine nevolal že stará a mladá ale napr Anna, Anka, Anička

jar_ka
2. mar 2024

Ja mám meno po mame a brat po otcovi, a áno stále sme počúvali mladá(ý)/stará (ý), a neskôr keď začala chodiť pošta, tak rodičia s radosťou otvorili aj tú našu ... My s manželom sme hneď vedeli, že chceme úplne iné meno a nehrozilo aby dieťa malo meno po nás ...

zuzulip
2. mar 2024

@kajka951 Ja mám tiež meno po mame a rozdeľujú nás stále na malú a veľkú. Mám 32 rokov, vlastné deti, ale u nás v rodine budem asi stále malá. A s tou poštou je to tiež také, že sme nevedeli, až kým sme neotvorili. Ale iný problém s tým nemám.

vilma7
2. mar 2024

Mam sesternica, tetu a babku s rovnakým menom, čiže 3 generácie, nikdy sme nepoužili stará a mladá...bola to teta Marika, a starká, sesternica len Marika.

janulik2008
2. mar 2024

Ja sa volám po mame, ale to bolo želanie môjho starého otca, mama mu to splnila keďže sa ma nedožil.
Inak sused má syna a má meno po ňom a aj keď je už dospelý vždy sú to "malý & veľký" :D

alexandraas
2. mar 2024

Ked som cakala druhe babatko a nevedela som pohlavie,zvazovala som meno aj po mne.. 🙂 mne sa to paci..moj syn je po mojom ex a ine meno si ani neviem predstavit,nehodi sa mi.

doriiis
2. mar 2024

Nie,nie a ešte raz nie

beata110
2. mar 2024

@kajka951 ked si to tvoj muz zela a tebe sa to páči tak nepočúvaj na nikoho a daj meno po sebe.😊 nieje na tom nic zle. Na take reci sa vykasli mala/velka, stara/mlada a ostatne reci. Aj moj manzel po synovi túžil mat este svoju malú Beatku teda po mne a cca o 15tt ju bude mat veríme ze zdravú.🙏 to je to najdôležitejšie. Bude to vase dieta vasa radost tak si ju užite.😊

ivangeline
3. mar 2024

Je to na vas. Ja by som nedala ani take,kt je v blizkej rodine. ;D

zuzanka.zuzu
3. mar 2024

nie nie nie. a ako osoba s menom po mame som sa rozhodla svojim deťom dať meno ktoré v širokeeeeej rodine ani nie je, čiže nie len v rámci našej rodinnej bublinky ale vôbec nie je 😀

henka123123
3. mar 2024

Ja by som dala

mimi3008
3. mar 2024

Mne sa to nepaci, ked sa volaju deti po rodicoch

jana_eyre_2
3. mar 2024

Ja si myslím, že je to na vás dvoch a ostatných do toho nič.. a keby si aj bola stará, mladá no a čo?

Ja som teda nikdy nechcela dávať mena po rodičoch, ale nevidím problém v Tom ak to tak niekto iný robí.. ide o to čo sa páči vám a keď sa vám to páči tak dajte, určite by som neriešila čo hovoria ľudia ktorí s tým nemajú nič spoločné..

Moja švagriná sa volá rovnako ako moja svokra, každej sa časom našla iná verzia mena aby ich bolo ľahšie rozoznať o kom sa hovorí.. a výhodu to má, že dcéra vie riešiť korešpondenciu za svoju mamu..

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
nwnw
3. mar 2024

@kajka951 u nas v sirsej rodine je to bezne, takze stary Jano 20r mrtvy a mladeho vsetci volaju Janko/Ňaňo. U nas by si Ty bola Karina a dieta aj 30r Kajka 😉

traktor
3. mar 2024

@kajka951 mám doma 2 Mišky a dokonca majú rovnaké aj priezvisko 😉, žiaden problém nevidím, je to super 😍

44janica44
3. mar 2024

Ak sa vám páči na okolie sa môžeš zvysoka vieš čo. U nás v rodine majú deti bežne mena po rodičoch aj viac generácií a nikomu to nepríde cudne ani trápne ani nikto z toho nemá traumu.
Radšej krásne meno po rodičoch ako nejaký moderný výstrelok alebo tuctove moderné meno, ktoré ma každý druhý novorodenec - napr. Nela, Nina, Ema, Lilly.....

Príp. ak si ty Karina dcére môžeš dat Karin a bude to to iste a pritom trosku iné🙂

Strana
z2