Čo hovoríte na meno Naďa?
Zdravim. Co hovorite na toto meno? Ku kratkemu priezvisku 5-pismenovemu zacinajucemu na P. 😁 Popripade este Lýdia ako druha alternativa.
Za mna obidve hrozné mená... Ale bude to tvoje dieťa, nie moje, takže mi to v zásade nevadí.. 🙂🙃
mne sa velmi paci 🙂
Obidve sú pekné
nepaci, sorry
Veľmi pekné meno, konečne niečo iné, lebo všade je len samá Nina, Zara, Zoe, Sofia, Natália atď. a toto je nevšedné a pekné.
My mame nadku- sestrinu dceru. Pekne meno a nie je ich plna trieda.
Mne sa viac páči Lýdia ako Naďa.
Lýdia sa páči aj mne. 🙂
Strasne tvrde meno Naďa, este horsia je jeho alternativa Nadežda. Lydia sa mi paci, vola sa tak moja svokra (mame spolu velmi dobre vztahy), ale asi prave kvoli tomu mi to evokuje dospelu zenu a nie male dievcatko....ale ked uz fakt z tych 2 mien, tak Lydia, urcite nie Naďaaaaaa!!!!!
Naďa je krásne meno. Dobre znie a mne sa spája len so samými príjemnými ženami.
Naďka bude príjemným spestrením či v škôlke alebo v škole 👍
My máme Soňu a Naďu
Naďa je pekne meno. Konečne niečo iné ako Ema Laura Sofia vanesa alebo Karolína Kristína
V dnešnej dobe by som zvolila medzinárodné meno.ktore sa ľahko vyslovuje aj píše na celom svete.a to naďa nie je.
Paci sa mi. 👍
Nade poznam tri a otras, takze nebudem radsej odpovedat a Lýdia ako pre starsiu tetu...
@nana123 vies co ked citam tie hejty ze si nebodaj niekto dovoli povedat pekne zdrobneninou, co mne pride fajn pri oblubenej kolegyni, ani sa necudujem ze sa ludia uz aj boja povedat Naďka.
Najlepsie keby si kazdy povedal, ako ho volat. Ja sa zvyknem pytat pri predstavovani ako mam dotycneho volat. Nedokazem si napriklad predstavit na niekoho volat Hana, Zita, alebo Drahomira, ak si to vyslovene nevyziadal ze tak ho treba volat.
Vyber meno, aké sa ti páči.
Je fajn, ak to nie je meno a priezvisko ako päsť na oko.
Ale raz sa vydá, priezvisko neovplyvníš.
@janinah presne, v dnešnej dobe, keď ľudia žijú kade tade po svete, pracujú pre nadnárodné spoločnosti je lepšie vybrať niečo, čo sa aspoň ľahšie píše, číta - nič s mäkčeňmi, dĺžňami, dlhočizné slovanské mená.
Žijem v zahraničí, viem, aká “sranda” je mať takéto meno. Na Slovensku nikto ani brvou nehne, tu si ľudia idú jazyk dolamať. Používam skrátenú podobu a prvé hneď hovorím ako ma majú oslovovať.
Ja poznám teenagerku menom Nadine, (čítaj Nadin) v tom prípade by odpadla námietka báb vyššie. A tiež ju doma volajú Naďka. 🙂
Je to pekne a v povodnej forme Nadezda to znamena nadej, takze aj velmi pekny vyznam.
@babulkomale ja mam dcéru Hanu a volam ju Hana. Ved je tak v kalendári, tak čo? Pride mi to normálne. Áno, sú chvíle keď jej povieme Hanča, Hanka, ale pride mi úplne normálne oslovovať ľudí tak, ako sú v kalendári. Nik sa nato hnevať nemôže...
Poznám jednu staršiu pani s týmto menom. Podľa mňa pekné, ale v tomto tvare, Nadežda sa mi nepáči.
Pekne, paci sa mi aj v tvare Nadja/Nadia
Lýdia je krásne meno❤️

Mne sa samo o sebe páči to meno, keď dobre znie aj s priezviskom, tak v pohode. Niekedy krátke meno "nepasuje" ku kratkemu priezvisku, tak treba si to skúsiť, ako to bude znieť spolu. Pripadne napísať na papier.
Aj Lýdia je pekne a tetaz nie bežné.