icon

Čo hovoríte na meno Naďa?

13. máj 2023

Zdravim. Co hovorite na toto meno? Ku kratkemu priezvisku 5-pismenovemu zacinajucemu na P. 😁 Popripade este Lýdia ako druha alternativa.

jaskolka
13. máj 2023

Mne sa samo o sebe páči to meno, keď dobre znie aj s priezviskom, tak v pohode. Niekedy krátke meno "nepasuje" ku kratkemu priezvisku, tak treba si to skúsiť, ako to bude znieť spolu. Pripadne napísať na papier.
Aj Lýdia je pekne a tetaz nie bežné.

lvulik
13. máj 2023

Za mna obidve hrozné mená... Ale bude to tvoje dieťa, nie moje, takže mi to v zásade nevadí.. 🙂🙃

petamich
13. máj 2023

mne sa velmi paci 🙂

caroline_
13. máj 2023

Obidve sú pekné

elisabella
13. máj 2023

nepaci, sorry

zuzanockamt
13. máj 2023

Veľmi pekné meno, konečne niečo iné, lebo všade je len samá Nina, Zara, Zoe, Sofia, Natália atď. a toto je nevšedné a pekné.

benit
13. máj 2023

My mame nadku- sestrinu dceru. Pekne meno a nie je ich plna trieda.

estellas
13. máj 2023

Mne sa viac páči Lýdia ako Naďa.

x_mery_x
13. máj 2023

Lýdia sa páči aj mne. 🙂

mimi3008
13. máj 2023

Strasne tvrde meno Naďa, este horsia je jeho alternativa Nadežda. Lydia sa mi paci, vola sa tak moja svokra (mame spolu velmi dobre vztahy), ale asi prave kvoli tomu mi to evokuje dospelu zenu a nie male dievcatko....ale ked uz fakt z tych 2 mien, tak Lydia, urcite nie Naďaaaaaa!!!!!

struhanka
13. máj 2023

Naďa je krásne meno. Dobre znie a mne sa spája len so samými príjemnými ženami.

monikaskorikova
Odpoveď bola odstránená
ak_tak0202
13. máj 2023

Naďka bude príjemným spestrením či v škôlke alebo v škole 👍

brejkova
13. máj 2023

My máme Soňu a Naďu

pribinak
13. máj 2023

Naďa je pekne meno. Konečne niečo iné ako Ema Laura Sofia vanesa alebo Karolína Kristína

janinah
13. máj 2023

V dnešnej dobe by som zvolila medzinárodné meno.ktore sa ľahko vyslovuje aj píše na celom svete.a to naďa nie je.

koniarova
13. máj 2023

Paci sa mi. 👍

nana123
Autor odpoveď zmazal
babulkomale
13. máj 2023

Nade poznam tri a otras, takze nebudem radsej odpovedat a Lýdia ako pre starsiu tetu...

babulkomale
13. máj 2023

@nana123 vies co ked citam tie hejty ze si nebodaj niekto dovoli povedat pekne zdrobneninou, co mne pride fajn pri oblubenej kolegyni, ani sa necudujem ze sa ludia uz aj boja povedat Naďka.
Najlepsie keby si kazdy povedal, ako ho volat. Ja sa zvyknem pytat pri predstavovani ako mam dotycneho volat. Nedokazem si napriklad predstavit na niekoho volat Hana, Zita, alebo Drahomira, ak si to vyslovene nevyziadal ze tak ho treba volat.

riamia91
13. máj 2023

Vyber meno, aké sa ti páči.
Je fajn, ak to nie je meno a priezvisko ako päsť na oko.
Ale raz sa vydá, priezvisko neovplyvníš.

sisaka
13. máj 2023

@janinah presne, v dnešnej dobe, keď ľudia žijú kade tade po svete, pracujú pre nadnárodné spoločnosti je lepšie vybrať niečo, čo sa aspoň ľahšie píše, číta - nič s mäkčeňmi, dĺžňami, dlhočizné slovanské mená.
Žijem v zahraničí, viem, aká “sranda” je mať takéto meno. Na Slovensku nikto ani brvou nehne, tu si ľudia idú jazyk dolamať. Používam skrátenú podobu a prvé hneď hovorím ako ma majú oslovovať.

michellemary
13. máj 2023

Ja poznám teenagerku menom Nadine, (čítaj Nadin) v tom prípade by odpadla námietka báb vyššie. A tiež ju doma volajú Naďka. 🙂

marianarem
13. máj 2023

Je to pekne a v povodnej forme Nadezda to znamena nadej, takze aj velmi pekny vyznam.

adula12
14. máj 2023

@babulkomale ja mam dcéru Hanu a volam ju Hana. Ved je tak v kalendári, tak čo? Pride mi to normálne. Áno, sú chvíle keď jej povieme Hanča, Hanka, ale pride mi úplne normálne oslovovať ľudí tak, ako sú v kalendári. Nik sa nato hnevať nemôže...

siminah_
17. máj 2023

Poznám jednu staršiu pani s týmto menom. Podľa mňa pekné, ale v tomto tvare, Nadežda sa mi nepáči.

hariet
17. máj 2023

Pekne, paci sa mi aj v tvare Nadja/Nadia

rorino
9. jún 2023

Lýdia je krásne meno❤️