icon

Dali by ste dieťaťu meno Zachariáš?

esenda
4. aug 2021

Dali by ste toto meno svojmu synovi?
Mne sa veľmi páči 🙂
Aj Matyáš ,Tobiáš , Jonáš a celkom aj Tadeáš

marfikchov
4. aug 2021

@janezz Albert je krásne, mne sa bude navždy spájať s Albertom z Tety, ten rozprávkový seriál so strašidlami. A taktiež Artur a Aurel. Len ja som ich nemohla dať, lebo pri výbere mien som mala podmienku, nesmie v ňom byť R, ak by dieťa račkovalo

ajka0207
4. aug 2021

@sasitimi17 tak ja svoje deti volám knedľa :D

zuzitko74
4. aug 2021

@marfikchov Mne toto meno pripomína skôr komédiu S tebou mne baví svet a sušenky doktora Alberta. Škoda, že ich prestali vyrábať.

ella_price
4. aug 2021

Myslím, že podľa tých komentárov tu sa mamina rozhodla 🤣🤣🤣🤣🤣

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
ankare
4. aug 2021

Nie

akbara77
4. aug 2021

@esenda strašne....budú ho deti v škôlke volat ako? Zacho? Prečo si niektoré matky myslia, že takéto "vynimocne" meno urobi z ich deti výnimočného človeka.Len sa mu budú deti vysmievat

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
tncka
4. aug 2021

@esenda NIE. A dalej to rozvadzat nebudem,lebo by som ta musela urazit🙈

kristianka2255
5. aug 2021

@esenda to uz radsej Tobias, Toby☺️ Zacharias je too much podla mna 😀Moj syn ma tiez netradicne meno,skor ceske -Kamil, volame ho Kamko,Kamo,Kamilko a on sa predstavuje ako Kajo. takze Zacharias by sa mozno ako mensi predstavoval Zajo, kedze Zacho asi nie 🤔😀 a to nechces 😳

6mia6
5. aug 2021

@esenda úplne v pohode. Žiadne komolenie mena. Neviem prečo majú ľudia potrebu hovoriť deťom zdrobnelinami. Mne sa všetky mená páčia v základnom tvare. Okrem iného mám doma Jakuba, celú škôlku a prvý stupeň, bol v triede jediný. 😉 A keď Matúšovi povie niekto Maťo otvára sa mi nožík vo vrecku.
Deti mu môžu dať, prípadne život mu prinesie prezývku, ktorá nebude mať nič spoločné s menom aj keby bol zrovna Juraj, Michal alebo Jakub.

janezz
5. aug 2021

@6mia6 presne, tiež nechápem prečo treba k menu zdrobneninu. My sme dali mená tak, aby boli pekné v základnom tváre ako je v kalendári a ako sú krsteni. Laura a Albert

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
michellemary
5. aug 2021

Z tohto tvojho výberu by som pokojne dala ktorékoľvek, okrem Tobiáša. Susedka tu má na celé prázdniny vnuka, volá sa Tobias, všetci ho volajú len Tobo, a mne sa imaginárny nožík vo vrecku otvára...

evicka530
5. aug 2021

@esenda mne sa páči velmi. Ak sa hodi k priezvisku. A co, ze sa bude predstavovat ako zacharias v dospelosti? Urcite lepsie ako matthias, ktory bude musiet meno aj hlaskovat. Mne sa tieto mena uz nepacia. matthias, maxim, markus... Je ich vela, zacharias je sviezi vietor 🙂

evicka530
5. aug 2021

@kristianka2255 v akej dobe to žijeme, ked Kamil je nezvyčajné meno 😃 od malicka poznam jedneho Kamila a zvazovala som ho pre syna, nakoniec sa vola Erik a v porodnici bol koment, ze erika uz davno nemali 😃 hlavne, ze kazdy druhy je matias, maxim 😃

kristianka2255
5. aug 2021

@evicka530 vsetci sa vzdy pozastavia, ze Kamil je nezvycajne, vsade u Dr. ,v skolke, sused mi vravel ze poznal iba jedneho Kamila pred 50 rokmi 😂druha suseda ho volala Samko ked sme sa sem prestahovali, ja vravim ze on nieje Samko on je Kamko- Kamil, tak ze to este ani nepocula😂😂😂Samkov je teraz strasne vela tiez..

ella_price
5. aug 2021

@evicka530 Ja už som sa stretla aj s tým, keď všetci krútili hlavami nad tým, že strýko dal synovi meno Ján 😀 Jednoducho chceli klasické slovenské meno medzi všetkými tými "jedinečnými" menami detí, čo to učitelia ledva vedia vyskloňovať 😀

evicka530
5. aug 2021

@ella_price žasnem 🤣 aby už nad tým sa pozastavovali. Ked som rodila 2mesiace dozadu, v ten den sa narodili asi 4 chlapci s menom Dominik 🙂

kvetinka75
5. aug 2021

nie

habibim
5. aug 2021

@esenda ja som rozmýšľala nad týmto menom, ale tak inak Zekerijah... Tu by mi pasovala skratka Zeky, Zery... Nakoniec sme dali Ensar.. Ale ja mam zahraničné priezvisko, čiže mne by to nebol problém... Inak Tobias sa mi páči z tých "slovenských" co si napísala.. Ale bez makcena

frndza
5. aug 2021

Poznám chlapčeka s týmto menom. Bola to voľba jeho ocka a volajú ho Zaško.

veronicka88
5. aug 2021

Ja som mala.vybrateho Barnabasa a Jonasa❤️máme Krištofa 🤣🤣🤣

scorpionflower1
5. aug 2021

@esenda ano a volala by som ho Zaky 🙂 mne sa to paci.

habibim
5. aug 2021

@veronicka88 a meniny má na moje narodky😉

mimimami3
6. aug 2021

@esenda za mna netradicne meno a znie pekne aj pre maleho chlapca aj pre dospeleho muza... Volala by som ho normalne Zacharias... Mne sa vobec nepacia, ze sa mena zdrobnuju... Naco? Dala som detom mena, ktore sa nam pacia uz v zakladnom tvare... Mne tiez 95 percent ludi hovori zdrobneninou - podotykam, ze nemam 5 rokov, ale 40...! Zbytocne sa kazdemu predstavujem oficialnym menom... Akosi maju nasi ludia stale potrebu zdrobnenin... Este teoreticky podobne je Zachej, to mas kratsie, ale Zacharias znie vznesenejsie a niekto tu spominal, ze ma pekny vyznam, u mna zavazilo pri vybere mien i to. V kazdom pripade, to najlepsie, co mozes urobit, je neriesit meno vopred s rodinou, kamaratkami... Je to Tvoje a manzelove dieta a ostatni to nemaju co riesit 😉 ...jedine, zeby ste boli clenmi monarchie a vas kral by mal zakonne pravo sa k menu vyjadrovat...

leuchtturm
6. aug 2021

Ak by bol potomok na ceste a to meno by sa mi pacilo, nazvala by som ho Zacharias. Nepytala by som sa na nazory zakomplexovanych jedincov na forach.

iwesska
6. aug 2021

Akurat som minule citala clanok o tom Zachariasovi Hubackovi,co bol kedysi v prvej Superstar a hovoril,ze byva v Anglicku a hovori si Zac,lebo,ze tu sa nevedel stotozniť s tou skratkou Zašo, co mu vymysleli. Mne sa viac paci Jonáš - Jony.

misinka0611
6. aug 2021

Vidíš, ja mám Emu a všade čítam aké je to otrepané meno, ako ho má každá druhá a bla bla bla.. no mne sa páčilo a nezálezalo mi na tom koľko babatiek s tym menom sa narodilo, alebo narodí. Dokonca pred tým ako som ho vybrala som ani nevedela ze bolo top v minulom roku :D Ty chces zas nezvyčajné a zas problém. Otrepane je zlé, meno ktore nieje bezne.. stale nejaky problem ak sa ti paci tak ho dietatu daj a hotovo.

zildo
11. aug 2021

@esenda nedala by som ani jedno z týchto mien, neviem si predstaviť,že by sa mi niekto predstavil,že sa volá Zachary🙄 ..veď je toľkých pekných slovenských mien..napr. Matúš, Šimon, Tomáš....keď chcete biblické