Dali by ste svojmu dieťaťu meno, ktoré je frekventované?

29. dec 2022

Ahojte.. chcem sa len spytat, ci vam osobne prekazalo dat dietatu meno, ktore je caste? Ja mam vysnivane meno uz roky, nebolo nejako velmi pouzivane, zriedka kedy som sa stretla s niekym, kto mal take meno a zrazu bum. Nejde mi o ziadnu vynimocnost, len nechcem, aby bolo dieta raz v kolektive, kde ich bude 5 s takym menom… Tak teraz neviem, ci sa ohliadnut po inom mene, alebo to neriesit. Ako to mate vy?

ninka297
29. dec 2022

ja mam rada originalne mena, takze ja by som nedala

doriiis
29. dec 2022

Ja neviem,či som dala tuctové mena,ale v škôlke aj v triede sú jediní so svojím menom.Zatial čo napr.Laury máme aj 4 v triede

pribinak
29. dec 2022

Meno synovi som dala take, ake sa mne a mužovi páčilo
Neriešila dom či je časté nudné slovenské alebo zahraničné, či sa páči babke alebo tetke.
Páčilo sa nám, daku sme

lindous
29. dec 2022

Mne sa od malička páčia mená, ktoré sú momentálne dosť populárne a myslím si, že aj budú no a keby som sa teraz musela rozhodnúť, tak vôbec na to nepozerám a dám ich (samozrejme po dohode s partnerom 😀 )... učila som rôzne skupinky a mám pocit, že ono niekedy si človek myslí, že aké originálne meno dal a aj tak sa v triede stretnú 3 s tým istým 😂

svetlonos
29. dec 2022

My sme sa dlho s mužom nevedeli zhodnut na mene. Ked padlo konecne jedno, ktore sa nam obom pacilo, neriesila som ci je caste. Bola som rada, ze sme sa konecne zhodli 🙂 Je dost pouzivane. Druhe meno je dost zriedkave v nasom okoli, teda este som nepocula, ze by tak volali svoje deti.
Skor som za meno, ktore nema 5 dalsich deti. No pokial je to tvoje vytuzene, moze ti to nyt jedno 🙂.
Ja som vzdy chcela Thobiasa alebo Sebastiana ale uz ich je vela.

zuzitko74
29. dec 2022

Aktuálne učím prváčikov, tak som si vygooglila top 10 mien za rok 2016, čo je ich rok narodenia. Z chlapčenskej top desiatky mám v triede dve mená a z dievčenskej top desiatky mám v triede tri mená. Úplne mimo top desiatky sa mi v triede zišli dve Zuzky a mám tam aj Jurka. Tieto mená sme v škole nemali celých sedem rokov, čo tam učím.
Pokojne daj meno, aké sa ti páči, nerozmýšľaj nad tým, či je časté, alebo zriedkavé.

janulka1802
29. dec 2022

Ja by som nedala, ale ide o Teba predsa. Ak je to Tvoje vysnívané, prečo nie?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kleopatra114
29. dec 2022

Z nás v triede -19 deti - sú 5 Misky alebo Miskovia . Kľudne daj meno , aké chces .

hendikep
29. dec 2022

mam Emu a Sáru.. myslim ze obe su v prvej 5ke kazdy rok v pouzivanosti… a nie nevadi mi to lebo su to evergreeny a asi su pekne ked su take oblubene 😄 za mojich cias v skole boli same monikdy dominiky marie petovia a davidovia a nikomu to nevadilo.. teraz v dcerinej skolke je jacob a fabio a kto vie kto este , pride mi uplne smiesne dat na svk meno jacob ked je to len anglicka veria jakuba.. 🤦🏼‍♀️

darkswan
29. dec 2022

@hendikep tak niektore maminky si tak pripadaju in😀

hendikep
29. dec 2022

@darkswan asi ajo, take exoticke 😁

darkswan
29. dec 2022

@hendikep naj je to este zabit total slovenskym priezviskom;)

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petronellla87
29. dec 2022

Mne sa roky pacilo meno Laura, teraz sa tak vola kazda druha, tak sme vybrali dcerke ine meno🤪

anickaaa6aaa
29. dec 2022

Ja mam Jakuba. Páčilo sa nam s muzom a synovi sedi. V triede je jeden. Aj v skolke bol jeden. Ma 10r. Nevybrali sme podla toho co fičí, ale co sa nam páčilo.

lypka
29. dec 2022

Ja som pred 9 rokmi strašne chcela Jakuba a mesiac pred pôrodom si dali meno Jakub manželov brat so ženou, tak my sme si dali Daniela, potom prišiel Filip a keď som prišla na to, že čakáme ďalšieho chlapca, tak to jednoducho musel byť ten vytúžený Jakub. Takže my máme všetky populárne mená Veronika, Daniel, Filip a Jakub, každý je v triede sám, len Jakubovia sú dvaja 🙂

zuzanockamt
29. dec 2022

Nie, nedala. Dávala som klasické mená a nie sú vôbec populárne, nechcela som, aby boli v triede viacerí. Starší syn sú len dvaja s takým nenom na 2.stupni ZŠ, na prvom aj v MŠ bol sám s tým menom. A mladší nemá menovca ani v MŠ a ani v ZŠ. A myslím si, že ani mať tak skoro nebude.

mata1001
29. dec 2022

Máme Adama (povodne som chcela Filipa,no muz nechcel) a vobec mi nevadi, ze je v prvej desiatke uz niekolko rokov...tak napr.v skolke bol on jeden jediny a v skole tiez...a to je uz siedmak...kamarata tiez ziadneho Adama nema...takze kludne by som dala na tvojom mieste meno, ktore máte vybrate.

slavomira236
29. dec 2022

@hendikep dcérka v škôlke v triede 19 deti a 3 krát Sarka

mimikarol
29. dec 2022

Ja mám Miu. Vôbec som nevedela že to meno tak letí. Pár rokov pred tehotenstvom sa mi snívalo že mam dve deti. Miu a Marka. A odvtedy som bola rozhodnutá že ak raz budem mať dcéru, dam jej také meno. V škôlke, aj teraz v škole je jediná z ročníka s takým menom.

pondelok01
29. dec 2022

My sme prvej dali meno z top 10, a druha bude mat tak tiez, na inom sme sa totiz nezhodli. Ale vobec mi to nevadi, sama mam meno, ktore bolo velmi popularne, cele skolske casy a aj teraz dospelacke sme boli v triede alebo partii aspon 3, a co ked. Nijak mi to neprekazalo nikdy.

zuzitko74
29. dec 2022

@pondelok01 My sme mali na strednej škole v triede sedem dievčat s menom Andrea. Myslím si, že toto neprekoná nikto.

sense
29. dec 2022

Ak by sa mi páčilo, bolo by mi jedno či bude jediná s TM menom v triede alebo ci bude 5 deti s tým menom

kittykat22
29. dec 2022

Nemozes vyberat meno dietata podla toho, co ma doma zvysok dediny :D vyber si, co sa ti paci a mas 🙂 este ked o tom roky snivas.

elenita
29. dec 2022

A ake konkretne meno sa Ti paci? 😊

sheila121
29. dec 2022

Nie, skôr by som dala klasické tradičné ako Ema Jela Nela Ela Stela, len tak mimochodom keď moja dcérka chodila do škôlky presne takto sa volali jej spolužiačky. Ja mám doma Lilianu ale keď som jej dávala to meno čiže pred 7 rokmi ešte to nebolo také rozšírené ako teraz

marca12
29. dec 2022

Nechapem,co sa tak tie mena prezivaju. Dam take ako sa mi paci a je mi jedno,ci budu 3 v triede no a? Vy nemate kamosky s rovnakym menom? Mame vyse 5 milionov obyvatelov,to ake mena by sme museli davat,aby boli vsetky jedinecne,aby ulahodili tym,ktore si tak radi robia srandu z toho ako ich deti maju niekolko spoluziakov s rovnakym menom. Za mojich cias sme mali niekolko Janov,Jozefov,Aniciek,Janky,Petrov a nikto to neriesil a nepozastavoval sa nad tym.

danica2711
29. dec 2022

dala som svojim deťom mená, aké sa nám s mužom páčili a bolo mi úprimne jedno, či sú frekventované alebo nie

avanka
29. dec 2022

Máme Alexa, iného nepoznáme, v triede je jediný ..a Lukáša, v triede sú 2..ale boli to moje top mena, bolo mi jedno, či sa tak volá 10 ďalších deti. Vyberám podľa toho, čo sa mi páči a nie, čo sa páči iným