icon

Dali by ste svojmu dieťaťu meno, ktoré je frekventované?

29. dec 2022

Ahojte.. chcem sa len spytat, ci vam osobne prekazalo dat dietatu meno, ktore je caste? Ja mam vysnivane meno uz roky, nebolo nejako velmi pouzivane, zriedka kedy som sa stretla s niekym, kto mal take meno a zrazu bum. Nejde mi o ziadnu vynimocnost, len nechcem, aby bolo dieta raz v kolektive, kde ich bude 5 s takym menom… Tak teraz neviem, ci sa ohliadnut po inom mene, alebo to neriesit. Ako to mate vy?

tamvtme
29. dec 2022

ak by som to meno mala vybrane a vysnivane uz roky a zruazu, ked som tehotna, je to meno z top 10 najpouzivanejsich, asi by som na to kaslala a aj tak ho dala...ak by som vsak len zacala vyberat, tak by som asi vzradila rovno Jakuba, Emu, Nelu a vsetky take,co teraz strasne frcia....

deti95060810
29. dec 2022

áno dala...nemala by som problém
tiež mám meno ktoré bolo v tých rokoch veľmi populárne. v triede nás sedelo 6 dievčat s tým istým menom...

babatkoo
29. dec 2022

Nie

lavinis
29. dec 2022

Nedala

zuzi0911
29. dec 2022

Dcéra je Sofia a ako aj v škôlke tak aj teraz v škole sú 2 v triede dokopy...a to Sofia vedie už 13 rokov...
Druhá je Sona...malo využívané a pritom ani nie ..

h2
29. dec 2022

Ak by sa mi meno páčilo a chcela by som ho pre svoje dieťa, bolo by mi úplne jedno, kto všetko sa tak volá. Ja som si práveže celé detstvo želala mať úplne normálne, bežné, časté, či aspoň pekné meno.

lasona
29. dec 2022

Dali sme nepopulárne meno Štefan. Nikto s takým menom u nás nie je, všetci si nás pamätajú. Doktor sa ma dvakrát opýtal že ci ozaj také meno. Aj v rodine nám neverili. Mysleli si ze si robíme srandu 😀

ajko2011
29. dec 2022

Ja by som hlavne dala dieťaťu meno, ktoré sa mi páči. Nie také, ktoré je teraz "in".

dusankomoj
29. dec 2022

Keď som dala synovi meno Dušanko(po otcovi),tak ešte aj detská lekárka hovorila,že jeeej,to sme nemali už roky,každý: to sa ešte používa,také meno? Potom som sa odsťahovala z BA a hádajte kto jediný má v škôlke menovca?🤣 Takže,ak to meno chceš,neváhaj!

trema
29. dec 2022

Jasne, mne by to vobec nevadilo, aj keby ich bolo v triede 5, ved to tvoje dieta bude vzdy original

januska12323
29. dec 2022

My sme mali v triede pred 20 rokmi pätinu chlapcov s tým istým menom a asi toľko isto s rovnakým dievčatá. Nikto to neprežíval ako tragédiu, vymysleli si prezývky a tak sme ich volali. Daj aké sa páči tebe, aj tak ho budeš najčastejšie vyslovovať.

nekonecna_katastrofa
29. dec 2022

Mne sa páčilo dcérine meno už dlhšie, bola som aj rada, že nie je tuctové, frekventované. Málokedy som našla diskusiu, že by ho niekto zvažoval. A zrazu v skupine minimálne 3 ďalšie s tým menom 🤷‍♀️ A 3 moje najlepšie kamošky zo SŠ mi povedali, že ho tiež mali vo výbere. Čiže pokiaľ nedáš Princezná Consuella Figový list (Phoebe si raz tak dala v seriáli Friends) alebo inú originálnosť, aj tak sa ti môže stať, že to meno niekto v tvojom okolí mať bude. Syn má dosť frekventované meno, v škôlke aj na baby cvičeniach bol napriek tomu jediný. Daj aké sa ti páči.

zuzitko74
29. dec 2022

@lasona Moja najmladšia dcéra má v triede Števka. Prvé dva roky mali dokonca v triede dvoch, ale jeden sa im odsťahoval.

jesenzima
29. dec 2022

Absolútne nám bolo jedno,ako sa volajú deti v okolí, dali sme mena,aké sme chceli ...

vroni
29. dec 2022

My sme v záplave Nataliek tiež dali Natalku. Zatiaľ za 17 rokov menovkynu nestretla ani jednu. Nad Gabrielom dvíhali v nemocnici obočie, že takú klasiku už dávno nemali a o rovnako starých menovcov priam zakopava. Takže aj to frekventované meno je taky relatívny pojem.

jexica
29. dec 2022

nie nedala mne sa lubilo meno emka ale jw ich tolko ze sme dali inee

hendikep
29. dec 2022

@slavomira236 dcerka je v triede jedina Sara takze ine triedy ma zaujimat nemusia :D za nasich cias boli takmer v kazdej triede menovci.. a nikoho to netrapilo.. proste my sme sa s manzelom nevedeli dohodnut na inych menach… len tieto sa nam pacili obom

marsmykkok
29. dec 2022

Nie nevadilo by mi to. Však učitelia pri vyvolani použijú aj priezvisko. Myslím, že práve naopak je pre deti ťažšie stotožniť sa s menom ktoré iné deti v okolí nemajú, lebo im príde zvláštne a aj medzi ich rovesníkmi púta pozornosť.

sonia1712
29. dec 2022

My sme si mysleli akí sme originalni, dcérke sme vybrali meno, ktoré nemal nikto v okolí, krásne, tradičné, slovenské ale aj medzinárodne používané - Elena a bum... V triede v škôlke medzi 20 detmi sú dve Elenky a jedna Helenka 🤣ďalší synček má meno Juraj, tiez dlho neoblubene ale moje úplne, že naj naj a zrazu bum na ihrisku až traja máličko jurkovia 🤣o najstaršom ani nehovorím haha dostal nádherné pre mňa úžasné meno Peter ( aj jeho ocko sa tak volá tak nebolo o čom) a... Samozrejme, ze v okruhu našich známych sa zrazu objavilo spolu 5 Petkov približne v jeho veku ach

vilma7
29. dec 2022

Dala by som. Vyberám podľa seba a nie podľa frekvencie mena.

moonlight1210
29. dec 2022

Ak by sa mi pacilo vsedne meno, trebars Michal, bolo by mi srdecne jedno, ze v triede ich raz moze byt pat dalsich. Navyse si myslim, ze by z toho mali deti zabavu, ze ich je tam tolko menovcov. Deti vedia take veci pobavit.

dominikamacakova
29. dec 2022

Nie nedala

erika237
29. dec 2022

Ano dala by som a aj dala som. Od zakladnej boli v triedach minimalne 3 a viac dievcat s mojom menom a zijem. Meno pre dceru som vyberala aby sa mi pacilo, aby bolo kratke a aby ho vedel precitat bez problemov aj cudzinec.

zuzkaleng
29. dec 2022

Mne sa hrozne páčili mena Dušan a David a tak mám syna Dušana a Davida a vtriedach sú sami stakimto menom ,

sisaka
29. dec 2022

My sme vyberali podľa toho, čo sa nám páči. Dcérine meno keď sme dávali bolo na Slovensku ojedinelé, v Kanade už strácalo popularitu, takže v živote stretla asi 1 menovkyňu približne v jej veku a synovi sme dali klasické meno, ktoré bolo populárne možno pred 70. rokmi 😅, menovca ešte nestretol, ale je veľa známych ľudí s jeho menom, tak to sa mu vždy ráta.

thoughtfulweirdo
29. dec 2022

My sme vybrali meno Filip, nemala som ani tušenia, či je populárne alebo nie. Jediný, ktorého som kedy poznala, bol môj spolužiak na základnej škole, mala som preto pocit, že to je z tých menej používaných. No a v pôrodnici tri izby vedľa seba- traja novonarodení Filipovia 🤣 takže zrejme je teraz populárne. Každopádne, je mi to úplne jedno 😁

renab
29. dec 2022

Dali sme a nemame z toho nik traumu. Nikdy som nevidela rebricky mien a predsa sme sa asi trafili. Jakubov bolo v triede sest, Lucky boli tri a Matej ma troch spoluziakov s tymto menom. A nikdy by som to nemenila.

pondelok01
29. dec 2022

@zuzitko74 ano, Andrei sme tiez mali 3

tamvtme
29. dec 2022

@hendikep jasne, za nasich cias.boli zas ine mena popularne,doteraz si.pamatam, zakladna skola 4x Janka, 4x katka.a.3x.kristina😀 a ja som jedno z tych mien a prezila som😀

marianarem
29. dec 2022

My sme frekvenciu neriesili, dali sme meno podla vyznamu a zhodou okolnosti je tusim v top 10. Ale inac nikdy nevies, kto bude v triede. Ja som Mariana, to nie je ktovieake rozsirene meno a na ZS sme boli v triede tri.