icon

Dali by ste svojmu dieťaťu meno Sergej?

16. aug 2023

Sergej, Sergei

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
h2
16. aug 2023

@darinkal Ja už som si Zuzkou jednu debatu o menách mala. Ja ju úplne chápem. Jej sa to meno páči, lebo je netradičné, lebo ona má tradičné. A nevidí problém dieťaťa s "divným" menom, lebo jej meno je pekné, či už v základnom tvare, ale aj v zdrobnenine, či skratke. Nikdy nezažila pocit, predstaviť sa niekomu a sledovať, ako sa na jeho tvári zjaví zdeseno ohromený výraz. ☹️

babulkomale
16. aug 2023

@zuzanockamt ano je to subjektivne, ale otazka znela na meno Sergej.
Na ine mena sa nikto nepytal.
Ty si mala potrebu sa tu zavdusnovat a odbavit sa okydanim mien, ktore sa ti nepacia, navyse si nenapisala len to, ze sa ti nepacia, ale si napisala, se su skarede. Mne je jedno ci ty mas decka Sergeja a Jergusa, ale je uplne evidentne ze si sa odbavila na tom ked si na x mien napisala, ze su vyslovene skarede.
A nie, ani jedno z nich nema moje dieta. Chvalabohu ani Zuzu nemam.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
h2
16. aug 2023

@zuzanockamt Čiže ty máš okolo seba samé ženy, ktorým sa páči meno Sergej? A ty žiješ kde? V Rusku?

mamusa123456789
16. aug 2023

@zuzanockamt všetky mená, co si napísala sú pekné narozdiel od seregeja

valeria_h
16. aug 2023

Otrasné meno, bývalý kolega - Ukrajinec sa tak volal. Neviem či mám už averziu voči všetkému ukrajinskému a teda aj k tomuto menu .

davidofff
16. aug 2023

@zuzanockamt a tebe sa aké mená páčia?

mamusa123456789
16. aug 2023

@darinkal ako napríklad Ján Marienka... Akože bez srandy na strednej vo vedľajšej triede bol chalan s takým menom

hiro
16. aug 2023

Sergej je v pohode. Za mna hrozne su ako Versace ci Winnetou :D

h2
16. aug 2023

@zuzanockamt Ináč, nepáči sa mi tvoja povýšenosť. Odsudzuješ ženy, že sa im nepáči meno, ktoré je vyslovene a objektívne škaredé už len z toho titulu, že v sebe spája označenie vylučovania exkrementov spolu s označením homosexuálne orientovaného muža. A pritom sama tu vymenuješ celú kopu mien, o ktorých nenapíšeš, že TEBE sa nepáčia, ale rovno ich označíš za otrasné. Akým právom sa ideš robiť lepšou?!

darinkal
16. aug 2023

@h2 to mi pripomenulo jednu situáciu. Keď sa mi raz jeden chalan predstavil. Celkom bol fešák …. A povedal meno Alfonz. Proste moje sympatie opadli. Ja viem , takto by to človek nemal brat. Ale prirodzene sú ľudia nastavený na zvucnost a pekne veci. A koľkým ľudom sa detto páči meno Alfonz. Určite sa tiez s tým chalan musel vysporiadať. Ešte Alf je celkom .. to aj podotkol že ho tak volajú Alfi. Ale proste pointa. Chápeme sa.

kristiii
16. aug 2023

Sergej je fakt také...🤔. Možno na nejakom staršom chlapovi si ho viem predstaviť v pohode, ale oslovovať tak malé bábo alebo chlapčeka sa mi nehodí, zas spraviť z neho Seriho? Serka? Neskôr v puberte...schválne som sa teraz spýtala môjho 13- ročného čo hovorí na to meno, či by sa tak chcel volať. Spýtal sa, či mi šibe. Aby sa ma pýtali či serem a som gej? Tak asi toľko k tomu.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
h2
16. aug 2023

@darinkal Ja to presne poznám. Bohužiaľ, z pohľadu toho Alfonza. Viem, aké to je, keď si ako mladé dievča vymieňam na diskotéke pohľady so sympatickým chalanom, napokon on naberie odvahu, príde za mnou, predstaví sa, opýta sa, ako sa volám, ja mu to poviem a je koniec.

mamickalisticka
16. aug 2023

@zuzanockamt všetkých troch mam doma s tými menami, hupsik 🙈😅😅😅

h2
16. aug 2023

@zuzanockamt Ale my ostatné tu nepíšeme, že "Okolo mňa mám našťastie úplne iné typy žien, ako sú tu. Ja až žasnem, že toto, čo sa tu vyskytuje, aj naozaj existuje 🤷" Žasnúť môžeš aj nad sebou, tiež si tu zopár mien odsúdila, ako otrasné.

darinkal
16. aug 2023

@h2 no tak to ma mrzí. Mala som kamarátku Zofiu. Mala z toho strašne mindraky. Mne sa moje tiež nepáči. Ale vravím si stale lepšie ako Žofia. Cecília. Apoliena … Gertrúda. Takže ešte môžem byt rada.

basska_b
Autor odpoveď zmazal
sense
16. aug 2023

Nedala. Ale sú pre mňa aj horšie mena ako Sergej

martinka13
16. aug 2023

Pre Boha nie.

basska_b
16. aug 2023

@h2 Inak len na okraj, @zuzanockamt ma syna (...), podobne meno, ktoreho meno kazala vymazat (vraj som drza... 🤣) , takze sa jej logicky pacia mena Sergej, Jergus. Proste je to vec vkusu. Ja uz sa radsej k ziadnemu menu nevyjadrujem, lebo na kazde meno sa da zvyknut, uz fakt rodicia vymyslaju take divociny, inak sa to vyslovuje, inak pise, ze uz clovek fakt nevie. Som v takej VBAC skupinke nemeckej a tam take mena davaju babatkam, ze ani pohlavie neviem tipnut.

abbey1
16. aug 2023

Každý má e iný vkus, iné preferencie, vyrastáme v inom prostredí a sme obklopení inými ľuďmi. Preto sa nám i páčia a nepáčia rôzne mená. A to je úplne v poriadku.
Čo je za mňa už cez čiaru, je povedať, že je nejaké meno otrasné. Je to vrcholne netaktné voči iným, ktorí môžu byť nositeľom práve takého mena alebo sa tak môže volať im blízka osoba.
Sergeja by som ja osobne nedala, ale rovnako by som nedala ďalšie tisíce iných mien. Každý máme tie svoje srdcu blízke.

deninka233
16. aug 2023

@basska_b Ja mám tiež meno Gregor 🙈 dokonca v občianskom 😱 aj môj muž ho má, aj svokor aj jeho brat.🥵 Aj môj syn, keď sa narodí, tak bude Gregor. 😆 Aj dcéra ho má, avšak tá má príponu - ová, našťastie 🤪

rawmamka
16. aug 2023

Nie, ale ja nie som ty. Ak sa ti také meno páči alebo v rodine sa takéto meno tradične dedí alebo.... x dôvodov prečo áno, tak ho svojmu dieťaťu kľudne daj. Nebude ani prvé ani posledné, v Rusku, na Ukrajine je to také bežné meno ako bol kedysi u nás Jozef. Ja by som ho nedala už len kvôli tomu, že sme s manželom Slováci a aj cez krstné mená našich detí sme vyjadrili svoj vzťah ku krajine, v ktorej naši predkovia žili stáročia. Po druhé sa mi to meno nepáči a po tretie presne ako niekto v diskusii už písal, meno Sergej priam nabáda k rozdeleniu na dve slabiky, resp. slová Ser-gej.

kathak
16. aug 2023

-vôbec mi to meno nepríde škaredé , ani , že by mi bola na smiech . Ja len toľko, nie je to môj favorit, ale podľa mna normálne meno .

h2
16. aug 2023

@basska_b Tak mená Gregor a Sergej sa nedajú považovať za porovnateľné. Gregor v sebe nemá zakomponované žiadne nežiadúce asociácie.

amelia89
16. aug 2023

@zuzanockamt inak naco je dobre na otazku: paci sa vam menom xy? odpisat: neviem ale mena a b c d e f g h a r su otrasne a skarede 😀😀😀 len aby si vyjadrila svoj super subjektivny nazor?

h2
16. aug 2023

@amelia89 A ešte, aby nám ostatným povedala, aké sme prízemné obmedzené chudery a ako je rada, že vo svojom okolí má úplne iné typy žien. 😂

miskakyska
16. aug 2023

Stačí čítať reakcie tu na koni..ďetom je to šumafuk,len rodičia ich nainfikujú výsmechom a averziou voči netradičným menám a už to ide ..a že deti sú kruté, keď majú inšpiraciu doma